Ξεσπά κατά της USTA ο Αλκοτ: «Αηδιαστική διάκριση – Είμαι ανάπηρος δεν είμαι άρρωστος»

Ξεσπά κατά της USTA ο Αλκοτ: «Αηδιαστική διάκριση – Είμαι ανάπηρος δεν είμαι άρρωστος»

Ο Αυστραλός τα «έχωσε» στους παράγοντες της USTA για την απόφασή τους να μην συμπεριλάβουν αγώνες τένις με αμαξίδιο στο φετινό US Open.

Σάλο προκάλεσε η απόφαση της USTA να μην συμπεριλάβει στο φετινό US Open αγώνες τένις με αμαξίδιο, με το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντίλαν Αλκοτ, να ξεσπά κατά της διοργανώτριας αρχής.

«Είμαι ανάπηρος, δεν είμαι άρρωστος», δήλωσε ο Αυστραλός, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις με αμαξίδιο και περίμενε πως και πως την διεξαγωγή του US Open.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τενίστες στην κατηγορία του, έχοντας στην καριέρα του μάλιστα κατακτήσει 10 τίτλους Grand Slam, εκ των οποίων 6 συνεχόμενους στο Australian Open.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι το US Open θα πραγματοποιηθεί χωρίς wheelchair tennis. Οι γνώμες των παικτών δεν ζητήθηκαν. Νομίζω ότι έχω κάνει αρκετά για να προκριθώ – ήμουν 2 φορές πρωταθλητής, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη. Δυστυχώς όμως, μου λείπει το μόνο πράγμα που έχει σημασία, να μπορώ να περπατήσω. Αηδιαστική διάκριση.

Και σας παρακαλώ, μη μου λέτε πως είμαι σε μεγαλύτερη επικινδυνότητα επειδή είμαι ανάπηρος. Είμαι ανάπηρος, δεν είμαι άρρωστος. Είμαι πιο fit και πιο υγιής σχεδόν απ’ όλους όσοι διαβάζουν τώρα αυτό το σχόλιο. Δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος.

Σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, η επιλογή όμως αυτή θα έπρεπε να γίνει από εμένα. Είναι μια κατάφωρη διάκριση για τα αρτιμελή άτομα που αποφασίζουν αντί για μένα τι θα κάνω στη ζωή και στη σταδιοδρομία μου, μόνο και μόνο επειδή είμαι ανάπηρος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ