Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1

Οι Πράσινοι επικράτησαν με ανατροπή 3-1 σετ του Ολυμπιακού, έκαναν το 2-0 στους τελικούς της Volleyleague και κατέκτησαν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2006!

Στα «πράσινα» βάφτηκε το φετινό πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο κλειστό του Αγίου Θωμά με ανατροπή 3-1 σετ του Ολυμπιακού, έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volleyleague και κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα μετά το 2006!

Οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν στη σειρά των τελικών πιο έτοιμοι από τους Ερυθρόλευκους, πήραν τις δύο νίκες που χρειαζόντουσαν και επέστρεψαν στην κορυφή μετά από 14 χρόνια, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν κατακτήσει και το League Cup.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Φίνγκερ, που είχε τραυματιστεί στο δεύτερο σετ του πρώτου τελικού στο Ρέντη, αλλά και το γεγονός ότι οι Χουσάι, Κουμεντάκης και Πετρέας αποδείχθηκαν για ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι κατώτεροι των περιστάσεων. Μοιραία, οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό και παρέδωσαν τα σκήπτρα του πρωταθλητή στους Πράσινους.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή. Οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έβγαλαν πάθος στο τάραφλεξ, είχαν καλές επιλογές με Ασπιώτη, Χουσάι από τα δύο άκρα, αλλά και σε πρώτο χρόνο με τους Πετρέα και Ανδρεάδη, πήραν τους κρίσιμους πόντους και έκαναν το 1-0 (25-22).

Μέχρι τα μισά του δεύτερου σετ (16-19) μάλιστα έδειχναν ικανοί να πάρουν τη νίκη και να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά των τελικών. Σε εκείνο το σημείο όμως τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Μετά από ένα video check, οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ έχασαν την ψυχραιμία τους και τη συγκέντρωση τους και έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει αρχικά σε 19-19 και στη συνέχεια να περάσει μπροστά (22-21).

Από τη στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ ο Παναθηναϊκός όλα άλλαξαν. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήραν ψυχολογία, έκαναν το 25-22 και ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ. Στο τρίτο κυριάρχησαν απόλυτα στο τάραφλεξ του κλειστού του Αγίου Θωμά και με 25-15 έκαναν το 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε ένα… βουνό να ανέβει, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και στο τέταρτο σετ και με 25-13 έκαναν το 3-1 και πανηγύρισε το πρωτάθλημα.

Το πρώτο από το 2006. Το πρώτο μετά από 14 χρόνια…

Τα σετ: 22-25, 25-22, 25-15, 25-13

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ