Ολυμπιακός – Μενέν 3-0

Ολυμπιακός – Μενέν 3-0

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στο Μελίνα Μερκούρη τη βελγική Μενέν (3-0 σετ) και σφράγισε την πρόκριση στους 4 του CEV Challenge Cup!

Στο πρώτο παιχνίδι, στις 14 Φλεβάρη, ο Ολυμπιακός είχε περάσει νικηφόρα (3-1 σετ) από το Βέλγιο. Σήμερα χρειαζόταν δύο σετ για να «σφραγίσει» την πρόκριση στην ημιτελική φάση του CEV Challenge Cup. Και τα κατάφερε… με το παραπάνω! Οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δεν άφησαν περιθώρια ελπίδας και αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους στους φιλοξενούμενους, επικράτησαν 3-0 της Μενέν στο Μελίνα Μερκούρη και πήραν το εισιτήριο για τους 4. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που τους απέκλεισαν τις δύο προηγούμενες σεζόν, τη σερβική Σουργκούτ, ψάχνοντας την εκδίκησή τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την αρχή μέχρι το τέλος, μπήκε απόλυτα σοβαρός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-17. Με κορυφαίο τον Βίνκελμιλερ οι φιλοξενούμενοι προέβαλαν όση αντίσταση μπορούσαν, οι «ερυθρόλευκοι» όμως ήταν καλοί τόσο στο μπλοκ, όσο και στο σερβίς, παίρνοντας το δεύτερο σετ (25-19) και σφραγίζοντας την πρόκριση. Το τελευταίο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός όμως το πήρε και αυτό (25-21), δίνοντας ακόμα πιο πανηγυρικό τόνο στη νίκη του επί των Βέλγων.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Πετρέας (έβαλε τους πέντε από τους δέκα πόντους της ομάδας στο μπλοκ), Αλεξίεφ και Ράουβερντικ, με δέκα πόντους έκαστος, κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο εξαιρετικός Βίνκελμιλερ, που σταμάτησε στους 22, ήταν όμως απελπιστικά μόνος για να μπορέσει η Μενέν να κάνει το θαύμα μέσα στον Πειραιά.

Τα σετ: 25-17, 25-19, 25-21

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ