Το Kράτος δεν «επιτρέπει» ξένους προπονητές στο ελληνικό βόλεϊ!

Το Kράτος δεν «επιτρέπει» ξένους προπονητές στο ελληνικό βόλεϊ!

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό, καθώς στο βόλεϊ οι ξένοι προπονητές δεν μπορούν να καθίσουν στον πάγκο και να κοουτσάρουν τις ομάδες τους

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10/10) είναι προγραμματισμένο το πρώτο σερβίς στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών. Ωστόσο παρότι βρισκόμαστε μόλις λίγα 24ώρα πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν, ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει άλυτο εδώ και 4 μήνες, και το οποίο ταλαιπωρεί ορισμένες ομάδες, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι στο «μαγικό» κόσμο του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, όλα μπορούν να συμβούν!

Στο ελληνικό βόλεϊ συγκεκριμένα; Οι ξένοι προπονητές δεν μπορούν να καθίσουν στον πάγκο και να κοουτσάρουν τις ομάδες τους! Ναι καλά διαβάσατε.

Στο ελληνικό κράτος δεν επιτρέπεται να δουλέψουν ξένοι προπονητές! Γιατί συμβαίνει αυτό και πως φτάσαμε ως εδώ; Γιατί εδώ και 4 μήνες και ενώ οι ομάδες με ξένους προπονητές έχουν καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες τους φακέλους για την έκδοση των σχετικών αδειών για τους προπονητές Α’ Κατηγορίας, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί αφού δεν έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή! Με δεδομένο ότι δεν έχει συγκροτηθεί καμία επιτροπή, θα έπρεπε όπως κάθε χρόνο να δίνονται προσωρινές άδειες, μέχρι η αρμόδια επιτροπή, όταν συγκροτηθεί να κρίνει τον κάθε προπονητή ξεχωριστά.

Ποιον βαραίνει η ευθύνη; Το ελληνικό κράτος προφανώς με τη γραφειοκρατία που το διακρίνει σε πολλούς τομείς και το Υπουργείο Αθλητισμού με τη ΓΓΑ, που… νίπτουν τας χείρας τους και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις ομάδες με τη μη διευθέτηση του προβλήματος.

Ενός προβλήματος που διασύρει το ελληνικό βόλεϊ στα μάτια των ξένων προπονητών που αποφάσισαν να έρθουν στη χώρα μας να εργαστούν και που δεν γνωρίζουν δυο ημέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, αν θα μπορούν να βρίσκονται στην άκρη του πάγκου.

Διασυρμός που εντείνεται και από το γεγονός ότι οι ίδιοι προπονητές μπορούν να καθίσουν κανονικά στον πάγκο και να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ελληνικών ομάδων. Όπως παραδείγματος χάριν ο Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο του Ολυμπιακού, ο οποίος «κοούτσαρε» κανονικά τις «ερυθρόλευκες» στα δυο παιχνίδια που έδωσαν κόντρα στην Αστερίξ για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές, δεν γνωρίζει από ποια… γωνιά του Ρέντη θα δίνει τις οδηγίες του το Σάββατο (9/10) στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τις Αμαζόνες!

Και δεν είναι μόνοι οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αυτή την… τραγελαφική κατάσταση, αφού και ο ΑΟ Θήρας αλλά και ο Φοίνικας Σύρου, έχουν τον ίδιο «πονοκέφαλο». Είναι κρίμα πραγματικά ελληνικές ομάδες που επενδύουν στο άθλημα και σε ξένους προπονητές για να εκπροσωπήσουν επάξια το ελληνικό βόλεϊ στο εξωτερικό ΝΑ αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους θέματα

Είναι σα να τους λένε… κάποιοι, μην παίρνετε ξένους προπονητές!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Και για να ακριβολογούμε; Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ