Πρωτάθλημα βόλεϊ κανονική παρωδία

Πρωτάθλημα βόλεϊ κανονική παρωδία

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων και χρηματικό πρόστιμο για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που πραγματοποιήθηκε στις 13/12! Τρεις μήνες μετά - Ενα πρωτάθλημα, κανονική παρωδία...

Σκάνδαλο και ξεκάθαρη αλλοίωση πρωταθλήματος. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και 5.000 ευρώ πρόστιμο για όσα συνέβησαν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου!

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε στις 3 Μαρτίου για όσα έγιναν σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. Τρεις μήνες μετά, παρότι οι Ερυθρόλευκοι, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες ημέρες, είχαν ζητήσει πολλές φορές να μάθουν τι συνέβη και γιατί δεν είχαν κληθεί σε απολογία.

Σκάνδαλο, που δημιουργεί πολλά ερωτήματα και αλλοιώνει το πρωτάθλημα, καθώς εάν οι Ερυθρόλευκοι είχαν κληθεί σε απολογία και είχαν τιμωρηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, άντε το πολύ στις αρχές Ιανουαρίου, όπως ήταν το λογικό, θα είχαν εκτίσει την ποινή τους σε ματς της κανονικής διάρκειας και όχι στα αγώνες των πλέι οφ, όπου κρίνεται το πρωτάθλημα!

Επίσης, θα είχαν εκτίσει σε παιχνίδια όπου τα γήπεδα ήταν σχεδόν κλειστά, αφού ίσχυε το 10% όσον αφορά την παρουσία φιλάθλων. Η καθυστέρηση των 2.5 μηνών που υπήρξε στην κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία αλλοιώνει το πρωτάθλημα και η απόφαση της ΕΣΑΠ να τιμωρηθούν οι Πειραιώτες σε αυτή τη χρονική στιγμή αποτελεί μέγα σκάνδαλο.

Η ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων πρακτικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κόσμο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ, σε ένα από πιο κομβικά παιχνίδια της φετινής σεζόν. Χωρίς κόσμο θα γίνει επίσης το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Μίλωνα.

Οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν αμέσως έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την άλλη Πέμπτη (10/3) και θα αποφασιστεί εάν θα ισχύει η ποινή που τους έχει επιβληθεί πρωτόδικα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν εκδικαστεί η υπόθεση, ο Ολυμπιακός θα έχει ήδη εκτίσει τη μια αγωνιστική, αφού την ερχόμενη Τετάρτη (9/3) είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με τον Μίλωνα. Εάν δικαιωθούν οι Πειραιώτες, θα έχουν κόσμο στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Σε αντίθετη περίπτωση, το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

«Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 28, 29, 37, 38, 39, 49 και 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.», όπως αναπτύχθηκαν προφορικά κατά τη συζήτηση της υπόθεσης την 02.03.2022, από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Μιχαήλ Υδραίο.

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, φύλλο έκθεσης Παρατηρητή, υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/7/56/1/4-κγ΄/15.12.2021 έγγραφο του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και αναφορά), καθώς και τα προσκομισθέντα έγγραφα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. για τον αγώνα, που διεξήχθη την 13.12.2021, στο Αθλητικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» τις ποινές του αποκλεισμού δύο αγωνιστικών ημερών και του χρηματικού προστίμου των 5.000 ευρώ κατά συγχώνευση των ποινών.

Σημειωτέον ότι εκ μέρους του εγκαλούμενου σωματείου υποβλήθηκε ένσταση απαραδέκτου της εναντίον του ασκηθείσας πειθαρχικής διαδικασίας, λόγω εκπρόθεσμης έκδοσης της παρούσας απόφασης. Ωστόσο, η ανωτέρω ένσταση τυγχάνει μη νόμιμη και ως τέτοια απορριπτέα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ