Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντερμπάρα από τα παλιά

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντερμπάρα από τα παλιά

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον Αγιο Θωμά (18:00) για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Volleyleague – Ένα ντέρμπι από τα παλιά που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου.

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, με την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού να υποδέχεται την αντίστοιχη του Ολυμπιακού (18:00), για την 4η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος της Volleyleague.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και τη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, έχοντας διαφορά δύο πόντων από τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι όμως το τελευταίο διάστημα έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι Πειραιώτες την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισαν εύκολα με 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη και μείωσαν στους δύο τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε – όπως ήταν αναμενόμενο – χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα την Κηφισιά με 3-0 σετ.

Το παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα κρίνει πολλά, καθώς εάν ο Παναθηναϊκός πάρει καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1) θα βρεθεί στο +5 από τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα Σύρου και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, έξι στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ο Ολυμπιακος επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ σε περίπτωση που οι Ερυθρόλευκοι κερδίσουν με 3-2 θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση με τους Πράσινους.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά φέτος που θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα με 3-1 σετ.

Ο Βέλγος διαγώνιος του Παναθηναϊκού Μπραμ Βαν ντε Ντρις μιλώντας για την αναμέτρηση δήλωσε: «Για ακόμα μια φορά έχουμε έναν σημαντικό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική περίοδο. Θέλουμε τη νίκη η οποία θα είναι πολύ σημαντική τόσο για τη συνέχεια όσο και για τους φιλάθλους μας. Μετά από δύο μήνες έχουμε ένα ματς τη βδομάδα αντί για δύο που μας δίνει τη δυνατότητα να προπονηθούμε σε κάποιους σημαντικούς τομείς».

Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Σημαντικό ματς, για πολλούς λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσω. Σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλο, αλλά νιώθουμε έτοιμοι να παίξουμε ένα καλό αγώνα, ακόμα κι αν κάποιοι από τους παίκτες μας δεν είναι σε 100% φυσική κατάσταση. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο».

Ο Σέρβος ακραίος του Ολυμπιακού Νίκολα Μιγιαήλοβιτς δήλωσε: «Είναι ένα παιχνίδι… τελικός, που μετά από αυτό θα δείξει πως θα πάει το πρωτάθλημα. Το βλέπουμε σαν τελικό, παίζουμε με έναν καλό αντίπαλο και πρέπει να δείξουμε το καλύτερο μας εαυτό φέτος και να κερδίσουμε. Πιστεύω, έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, το πιστεύουμε, έχει ανέβει η ψυχολογία μας μετά τις νίκες με ΠΑΟΚ και Φοίνικα. Θα πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, όλοι μαζί θα τα δώσουμε όλα».

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 71 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 45-26.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ