Σε Πολωνία – Σερβία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών 2022

Σε Πολωνία – Σερβία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών 2022

Η αλλαγή έδρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών είναι γεγονός με τις διοργανώτριες χώρες να είναι οι Πολωνία και Σλοβενία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Στην Πολωνία και τη Σλοβενία ανέθεσε η παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών του 2022, το οποίο αρχικά είχε αναλάβει η Ρωσία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η FIVB, ενδέχεται το προσεχές διάστημα να προστεθούν ως συνδιοργανώτριες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να αναφέρεται ποιες θα μπορούσε να είναι αυτές.

Παράλληλα, η FIVB αποφάσισε να καλέσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την Ουκρανία, στη θέση της Ρωσίας που τελεί υπό αποκλεισμό. Αν και η διεθνής ομοσπονδία αναφέρει ότι η κλήση της Ουκρανίας έγινε με βάση το παγκόσμιο ranking (έχει την υψηλότερη κατάταξη από τις χώρες που δεν έχουν προκριθεί), είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή εμπεριέχει έναν συμβολισμό, τη στιγμή που συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η FIVB δεν γνωστοποίησε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών, το οποίο κανονικά ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ