Άθλος Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός 2-3: Οι νεοφώτιστοι μετά τον Ολυμπιακό έκοψαν βαθμό και από τους «πράσινους»

Άθλος Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός 2-3: Οι νεοφώτιστοι μετά τον Ολυμπιακό έκοψαν βαθμό και από τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός έκανε... άθλο για να φύγει με τη νίκη από την έδρα της ομάδας της Ορεστιάδας με 3-2 σετ, ωστόσο οι πράσινοι έχασαν έναν βαθμό, όπως είχε συμβεί πριν λίγο καιρό και με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 σετ του Άθλου Ορεστιάδας για την 6η αγωνιστική της Volley League, με τους «πράσινους» ωστόσο να αφήνουν πίσω τους έναν σημαντικό βαθμό, απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα, που πριν λίγο καιρό είχε κάνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό.

Το «τριφύλλι» δεν ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να αποκτούν γρήγορα ένα προβάδισμα τριών πόντων (5-2), με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές και να ισοφαρίζει στα μισά του πρώτου σετ σε 13-13. Η Ορεστιάδα ωστόσο ήταν καλύτερη συνολικά και έφτασε εν τέλει στην κατάκτηση του σετ με 25-20.

Διαβάστε επίσης: Ο Πλατινί και το περίφημο «γεύμα των Ηλυσίων» που έδωσε το Μουντιάλ στο Κατάρ: Λεκές στην κορώνα του Βασιλιά (vids)

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα στο δεύτερο σετ και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα το κατέκτησε με 25-16 και ισοφάρισε σε 1-1. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο τρίτο, εκεί όπου οι «πράσινοι» βρέθηκαν γρήγορα στο +5 (4-9), το οποίο διατήρησαν για να πάρουν τελικά κεφάλι στο σκορ με 2-1 σετ (25-17).

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν και έχοντας ως βασικό εκφραστή των επιθέσεών τους τον Ριζόπουλο, βρέθηκαν στο +3 (12-9), το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος του σετ για να το κατακτήσουν με 25-22 και να οδηγήσουν το ματς στο tie break, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τον έναν βαθμό.

Εκεί ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα τριών πόντων (0-3), ο Άθλος κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο (4-5), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν και πάλι με τρεις και να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος παίρνοντας έτσι τη νίκη με το τελικό 3-2 στα σετ.

Τα σετ: 25-20, 16-25, 17-25, 25-22, 12-15

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ