Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Μεγάλο βήμα οι «πράσινοι»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Μεγάλο βήμα οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 σετ στο Ρέντη για τον πρώτο ημιτελικό του CEV Challenge Cup και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο κλειστό του Ρέντη με 3-1 απέναντι στον Ολυμπιακό και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να νικήσουν με 3-0 ή 3-1 και στη συνέχεια να πάρουν το χρυσό σετ για να πανηγυρίσουν εκείνοι, στον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα (15/02).

Διαβάστε επίσης: Τα 17 γκολ της… εφεδρείας που «πάνε» στην OPAP Arena (vids)

Ο Ολυμπιακός πίεσε από την αρχή του ματς, ωστόσο έκανε αρκετά λάθη που δεν του επέτρεψαν να καταφέρει να χτίσει μια διαφορά στο πρώτο σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί, οι πράσινοι έφτασαν στο +2 στα μισά του σετ με άσο του Πετρέα (15-17), σε εκείνο το σημείο όμως ο Ιντάλγκο με μπλοκ άλλαξε το μομέντουμ και ο Ολυμπιακός κυριάρχησε για να φτάσει στο 24-19 και στην κατάκτηση του σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός στο ξεκίνημα και διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι και τα μισά του σετ (16-14), όμως ο Κόβαρ ανέλαβε δράση και με πέντε σερί δικούς του πόντους, έκανε το 19-18, 19-24 για να φτάσει μια ανάσα ο Παναθηναϊκός από την ισοφάριση την οποία και πέτυχε με 21-25.

Το τρίτο σετ ήταν κι αυτό ντέρμπι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν διαφορές, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει όλες τις φορές και στο τέλος να βγάζει καθοριστικές άμυνες και να παίρνει το τρίτο σετ με 23-25. Στην τελευταία φάση του σετ, ο Σάντερ έκανε την επίθεση, η μπάλα δόθηκε μπλοκ άουτ, με τον Ολυμπιακό να ζητάει challenge αλλά το ριπλέι να μην αλλάζει την απόφαση.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο τελευταίο σετ, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πιο αποφασισμένος να το κατακτήσει και να παίρνει το προβάδισμα με 10-6 και 11-7, ωστόσο ξανά οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν τα δεδομένα κι έτρεξαν ένα σερί για να φτάσουν στο 11-14.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 19-19 και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες στο φινάλε, εκεί όπου ο Κόβαρ με ορισμένες προσωπικές επιθέσεις κατάφερε να δώσει το σετ με 24-26 στον Παναθηναϊκό και μαζί τη νίκη.

Τα σετ: 25-21, 21-25, 23-25, 24-26

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ