Ραντεβού με την ιστορία για το τρίτο ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός

Ραντεβού με την ιστορία για το τρίτο ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (15/3 και ώρα 20:00) την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ και διεκδικεί το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην λαμπρή ιστορία του.

Άλλη μια μεγάλη βραδιά ετοιμάζεται να ζήσει ο Ολυμπιακός και οι χιλιάδες φίλοι του που θα κατακλύσουν το ΣΕΦ σήμερα (15/3 και ώρα 20:00). Οι Πειραιώτες υποδέχονται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη ρεβάνς του θριαμβευτικού 3-0 στο Ισραήλ.

Δυο σετ μακριά είναι η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι από το ραντεβού της με την ιστορία και την κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού κυπέλλου, του τρίτου κατά σειρά μετά από αυτά του 1996 και του 2005 για Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, το επονομαζόμενο και CEV Cup.

Ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ θεωρείται μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη διαχρονικά. Και αν αυτό φαίνεται υπερβολικός ισχυρισμός, τα νούμερα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συμμετάσχει σε 12 Final 4 στην ιστορία τους, σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει. Συγκεκριμένα έχει 7 συμμετοχές για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, τέσσερις για το Κύπελλο Κυπελλούχων και μία για το ευρωπαϊκό Super Cup.

Μάλιστα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο σερί συμμετοχών σε Final 4 με επτά σερί συμμετοχές (1992, 1993, 1994, 1995) στο Κύπελλο πρωταθλητριών και (1996,1997, 1998) στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Πίσω μόνο από τη μεγάλη ιταλική Μόντενα και το εξωπραγματικό σερί με 11 συμμετοχές.

Μετά το 20018 λοιπόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι εκεί που του αρμόζει, σε ματς διεκδίκησης ευρωπαϊκών τίτλων, μιας και είναι η μόνη ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει αυτό.

Ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και ας θυμηθούμε παικταράδες του παρελθόντος και μεγάλες ερυθρόλευκες στιγμές στην κατάκτηση των δύο προηγούμενων τίτλων του 1996 και του 2005.

Κύπελλο Κυπελλούχων 1995-96: Ολυμπιακός – Μπάγερ Βούπερταλ 3-2

Η χρονιά του πρώτου ευρωπαϊκού Κυπέλλου το οποίο μάλιστα ήρθε ανήμερα των γενεθλίων του Συλλόγου (10/3/1996). Μέσα σε ένα καυτό ΣΕΦ, η ομάδα του Γιάννη Λάιου με κορυφαίους Έλληνες στο ρόστερ (Ντράγκοβιτς, Γκιούρδας, Μουστακίδης, Τσακιρόπουλος, Χριστοφιδέλης) και δύο Κουβανούς που έδωσαν το κάτι παραπάνω (Ερνάντες και Σάντσες), έδωσαν μεγάλη μάχη με τη γερμανική ομάδα και τελικά επικράτησαν με 3-2 σετ, όπως θα δείτε στις καλύτερες στιγμές που ακολουθούν.

Τα σετ: 15-9, 13-15, 15-7, 12-15, 15-12

Ολυμπιακός (Γιάννης Λάιος): Αμαριανάκης, Ντράγκοβιτς, Τσακιρόπουλος, Μουστακίδης, Λυκούδης, Μιχαλόπουλος, Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Σάντσες, Ερνάντες, Δούκας, Θεοδωρίδης


Top Teams Cup (πρώην Κυπελλούχων) 2004-05: Ολυμπιακός – Όρτεκ Νεσελάντε 3-0

Με τον Αργεντινό Κλαούντιο Κουέγιο στον πάγκο, τον παγκόσμιο αστέρα και αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, Μάρκος Μιλίνκοβιτς να ηγείται και με συνδετικό κρίκο με την ομάδα του 1996 τους Χριστοφιδέλη, Τσακιρόπουλο και Ντράγκοβιτς, ο Ολυμπικαός μέσα σε αποθέωση από ένα κατάμεστο και… κολασμένο ΣΕΦ διέλυσε με 3-0 την Ολλανδική ομάδα και έκανε δύο τα ευρωπαϊκά του τρόπαια.

Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-23

Ολυμπιακός (Κλαούντιο Κουέγιο): Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Τσακιρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μιλίνκοβιτς, Σάλμον, Τερζής, Κοτσιλιάνος, Χατζηαντωνίου, Ντράγκοβιτς, Ντιρσέου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ