Οι κεντρικοί φέρνουν κύπελλα

Οι κεντρικοί φέρνουν κύπελλα

Ο ρόλος του Παγιένκ στις μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού

Είναι … είδηση στο βόλεϊ, συμβαίνει σπάνια, αλλά δεν μπορείς να το αποκλείσεις. Κυρίως δε, οφείλεις να το σχολιάσεις. Ενας κεντρικός κορυφαίος των κορυφαίων!

Το καλοκαίρι του ’21 ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν έμπειρο κεντρικό, τον Σλοβένο δίμετρο (2.03 για την ακρίβεια) Αλέν Παγιένκ. Θέλησε έτσι να δώσει ύψος στο φιλέ, να βελτιώσει την άμυνά του με έναν πολύπειρο παίκτη και στην πορεία αποδείχθηκε πως έκανε σωστή επιλογή. Θα έλεγε κάποιος πως ο Παγιένκ …απογείωσε την απόδοσή του κατά τη δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στο Λιμάνι. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πλειοψηφία των προπονητών της Λίγκας του βόλεϊ αυτόν ψήφισε για πολυτιμότερο του πρωταθλήματος.

Ελάχιστες φορές παρατηρείται αυτό. Προφανώς «κάτι λέει». Γιατί οι άνθρωποι μπροστά από τους πάγκους, αναμφίβολα γνωρίζουν πολλά παραπάνω από το κοινό και αντιλαμβάνονται πόσα προσφέρει, τι δίνει σε μια ομάδα κάθε παίκτης.

Ο Παγιένκ, λοιπόν, έχει μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη πορεία του Ολυμπιακού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με έναν τίτλο πρωταθλήματος στην Ελλάδα και ένα ευρωπαϊκό Τσάλεντζ Καπ.

Προσοχή: στην Ευρώπη, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα η επισήμανση πως ένας άλλος κεντρικός, ο Γκουσταβάο, ήταν αυτός που άλλαξε την ιστορία και από τον χειμώνα και μετά εκτόξευσε τον Ολυμπιακό. Ηρθε η ανατροπή με τον Παναθηναϊκό και λίγο μετά το τρόπαιο στο «κατακόκκινο» ΣΕΦ.

Ο Ιταλός προπονητής των Ερυθρόλευκων, ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι, έκανε σωστές επιλογές. Με αυτό το δίδυμο ύψωσε τείχος στο φιλέ. Ο δε Παγιένκ (χωρίς τον Γκουσταβάο στην Ελλάδα ένεκα του περιορισμού των ξένων) ξεχωρίζει όχι μόνο για τα μπλοκ που επιχειρεί , αλλά και για τη συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι.

Με απλά λόγια … σκοράρει! Ενδεικτικά ας αναφερθεί πως στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ είχε έξι «άσους» και αυτό δύσκολα το βρίσκεις σε κεντρικούς παίκτες του βόλεϊ. Να απειλούν τόσο πολύ, να έχουν τέτοια αξιοπιστία ως σέρβερ.

Κάπως έτσι και με δεδομένο ότι πάει στον Παναθηναϊκό ο άλλοτε «κόκκινος» Βουλκίδης, ένας κεντρικός με επίσης καλό σερβίς, στον Ολυμπιακό θέλουν να συνεχίσει ο Παγιένκ που είναι ευέλικτος και να υπάρχει δίπλα του ένας ακόμη κεντρικός – κλάση. Όχι πως όταν τους ζητήθηκε δεν βοήθησαν οι Ζουπάνι, Παπαγγελόπουλος και Λινάρδος, αλλά ο καλός Τζούριτς, κάνει στη μέρα του τη διαφορά.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ