Παναθηναϊκός – Μόντσα 2-3: Ανώτεροι οι Ιταλοί, για την ανατροπή στην Ιταλία οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός – Μόντσα 2-3: Ανώτεροι οι Ιταλοί, για την ανατροπή στην Ιταλία οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά σε μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Μόντσα, όμως γνώρισε την ήττα στο tie break με 3-2 σετ και θα ψάξει το «θαύμα» στην Ιταλία.

Η Μόντσα αποδείχθηκε πολύ υψηλό «εμπόδιο» για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Challenge Cup Ανδρών.

Οι «πράσινοι» το πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους, προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1 σετ, όμως στο τέλος υποτάχθηκαν στην εμπειρία και την ποιότητα της ιταλικής ομάδας, που είναι στην 4η θέση της ιταλικής λίγκας, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3 στο κλειστό του Μετς.

Διαβάστε επίσης: «Πολύ κοντά στη Φενέρμπαχτσε ο Γιασικεβίτσιους» (pics)

Πλέον τη επόμενη Πέμπτη (21/12, 21:00) θα… ψάξουν για ένα μικρό «θαύμα» στην «Candy Arena» της Μόντσα, προκειμένου να διεκδικήσουν μία καθαρή νίκη πρόκρισης, απέναντι σε ένα συγκρότημα που είναι εκ των φαβορί για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και με τους Ιερεθουέλο και Πρωτοψάλτη να βγαίνουν μπροστά στην επίθεση, πήρε ένα μικρό προβάδισμα με 7-4. Οι Ιταλοί «απάντησαν» με τους Σβαρτς και Τακαχάσι, όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν ξανά ρυθμό και καλές αντιδράσεις στο μπλοκ, αυξάνοντας το προβάδισμά τους σε 12-8. Στην «εξίσωση» μπήκε κι ο Ερνάντες με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 20-14 και να κλείνει το πρώτο σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ η Μόντσα επέβαλλε το δικό της ρυθμό μετά το 5-6 και πήρε προβάδισμα με 6-11 και 7-12, έχοντας τον Σβαρτς σε πολύ καλή βραδιά και τον Λοέπκι να ακολουθεί με τις επιθέσεις του πίσω απ’ τα τρία μέτρα. Η Μόντσα πήγε στο 15-21 κι έκλεισε το σετ με 18-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του στο τρίτο σετ με καλύτερες υποδοχές και τον Ερνάντες να παίρνει «φωτιά». Παρά το γεγονός ότι η ιταλική ομάδα πέρασε μπροστά με 8-9, το «τριφύλλι» πήρε προβάδισμα με 19-16 το οποίο συντήρησε ως το τέλος κι έκανε το 2-1 με 25-22, μετά την άστοχη επίθεση του Τακαχάσι.

Στο τέταρτο σετ η Μόντσα είχε πολύ καλύτερες επιθέσεις κι εξαιρετικό σερβίς, η υποδοχή του Παναθηναϊκού άρχισε να «χαλάει» ξανά και η ιταλική ομάδα πέρασε μπροστά με 9-14. Ένα μικρό «ξέσπασμα» του «τριφυλλιού» πήγε το σετ στον πόντο (15-16), όμως τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού, έφεραν τη Μόντσα στο +7 (17-24) και στο 2-2 με το σερβίς του Σβαρτς.

Στο tie break, η Μόντσα πέρασε μπροστά μετά το 3-3 κι εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Παναθηναϊκού «έχτισε» ένα μικρό σερί (3-6). Οι παίκτες του «τριφυλλιού» μείωσαν ξανά στον πόντο (7-8), όμως το σερβίς των Ιταλών τους έδωσε ξανά «αέρα» τριών πόντων (7-10). Τα λάθη στην υποδοχή του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν κι εντέλει η Μόντσα έφτασε με άνεση στο 9-15 και στο 2-3.

Τα σετ: 25-21, 18-25, 25-22, 18-25, 9-15

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ