Ολυμπιακός – Μίλωνας 3-2: Μάγκικη ανατροπή από τον Ολυμπιακό και η κούπα στον… Πειραιά (vid)

Ολυμπιακός – Μίλωνας 3-2: Μάγκικη ανατροπή από τον Ολυμπιακό και η κούπα στον… Πειραιά (vid)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 7-10 στο τάι-μπρέικ, ωστόσο πραγματοποίησε μια μάγκικη ανατροπή κι έφτασε στη νίκη (3-2) κατακτώντας το 18ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του

Κυπελλούχος Ελλάδας για 18η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού! Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή ανατροπή στο τάι-μπρέικ, όπου βρέθηκαν πίσω με 7-10, επικράτησαν με 3-2 του αξιόμαχου Μίλωνα και κατέκτησαν την κούπα για πρώτη φορά μετά το 2017, σε έναν συναρπαστικό τελικό.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ένα πλάνο με μεγάλο ενδιαφέρον

Ο Μίλωνας έκανε την ιδανική αρχική στον τελικό, αφού κατάφερε με τον Χαραλαμπίδη και τον Ιορντάνοφ σε πρωταγωνιστικό ρόλο να προηγηθεί από νωρίς με 8-5. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού μέσα από την επίθεσή του και με ένα μίνι σερί τεσσάρων πόντων κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με 9-8. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τη σειρά της και με όπλο της τα διαδοχικά μπλοκ κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα αρχικά με 14-11. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα παρέμεινε συγκεντρωμένη κα πήρε το πρώτο σετ με 25-19.

Στο δεύτερο σετ ο Μίλωνας μπήκε ξανά δυνατά έχοντας ψυχολογία και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (5-2), με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να έχει τις απαντήσεις. Αρχικά ισοφάρισε σε 6-6, ενώ στη συνέχεια πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 8-7. Βασιζόμενοι στις κακές υποδοχές και Μίλωνα και στον Τζούριτς οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 15-10 και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση, παίρνοντας το σετ με 25-19.

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο σε σχέση με τα δύο πρώτα, καθώς οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 13-13, όταν ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε με δύο πόντους (15-13). Ο Μίλωνας απάντησε φτάνοντας στο 20-20, όμως ο Τζούριτς ανέλαβε ξανά δράση και με προσωπικούς πόντους έδωσε προβάδισμα στα σετ στον Ολυμπιακό με 2-1 (25-22).

Ο Μίλωνας στο τέταρτο σετ βρήκε στον νεαρό Θεοδόση τον παίκτη που του έδωσε ώθηση, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παίρνει το προβάδισμα (7-14) και να το κρατάει μέχρι τέλους, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ (22-25).

Στο σετ της μιας ανάσας ο Μίλωνας με την ψυχολογία να είναι με το μέρος του έδειξε ότι θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει, καθώς προηγήθηκε δύο φορές με τρεις πόντους διαφορά (6-3 και 10-7), όμως το μπλοκ του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με τον σεληνιασμένο Τζούριτς οδήγησαν τους Πειραιώτες σε μία μεγάλη ανατροπή και στο 18ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Τα σετ: 25-19, 19-25, 22-25, 25-22, 14-16

Δείτε τα στιγμιότυπα της νίκης του Ολυμπιακού επί του Μίλωνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ