Η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ δυνάμωσε πολύ τον Ολυμπιακό

Η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ δυνάμωσε πολύ τον Ολυμπιακό

Οι πειραιώτες έκαναν την σωστή κίνηση με την απόφαση να παλέψουν για παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στο βόλεϊ με 3-1 νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν έτσι με ιδανικό τρόπο την χρονιά, καθώς κατάφεραν να κάνουν το νταμπλ.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό κατακτήσει και το Κύπελλο, επικρατώντας στον τελικό του Μίλωνα με 3-2 σετ.

Αυτό που καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, σε ότι έχει να κάνει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μειονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών απέναντι στους «πράσινους».

Αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ομάδα του Καστελάνι, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε από τον πρώτο τελικό να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού.

Η χρονιά λοιπόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους πειραιώτες κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μιλάμε για μια σεζόν που σηματοδοτεί και την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος που καθιστά απόλυτα επιτυχημένη την φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό.

Οι πειραιώτες έκαναν την σωστή κίνηση στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου, με την απόφαση να παλέψουν για παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Και ήταν μια σωστή κίνηση γιατί η θέση της ομάδας του Πειραιά είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ, κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε και από την εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός τέσταρε τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο και πήρε καλό βαθμό, γεγονός που αποδεικνύει τις δυνατότητες που έχει ο σύλλογος.

Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας κοντραρίστηκαν με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις.

Κι όταν μια ομάδα παίζει κόντρα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους γίνεται κι αυτή καλύτερη, «χτίζει» την αυτοπεποίθησή της και ανεβάζει τον «πήχη».

Έτσι έκανε ο φετινός Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι σημαντικό να παίξουν και την επόμενη χρονιά στην κορυφαία διοργάνωση.

Ποιος είναι ο στόχος που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» για την επόμενη σεζόν; Μα φυσικά η κατάκτηση όλων των τίτλων στην Ελλάδα αλλά παράλληλα μια ακόμα καλύτερη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί που είναι η θέση του Ολυμπιακού, αυτό είναι ξεκάθαρο.  Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την δημιουργία της ομάδας της επόμενης σεζόν και οι πειραιώτες θέλουν να παρουσιάσουν έναν ακόμα ισχυρότερο σύνολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ