Volley League: Το πράσινο προβάδισμα, οι ερυθρόλευκοι που απειλούν και το μεγάλο ερωτηματικό

Volley League: Το πράσινο προβάδισμα, οι ερυθρόλευκοι που απειλούν και το μεγάλο ερωτηματικό

Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά ο Ολυμπιακός καραδοκεί την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει... μπαλαντέρ.

Πέρυσι τέτοια εποχή με την απόκτηση των Πέριν, Ατανασίεβιτς, ο Ολυμπιακός φάνταζε ως ακλόνητο φαβορί, αλλά οι «αταξίες» των Τζούριτς, Κουμεντάκη, το παθητικό κοουτσάρισμα και η κακή διαχείριση του ρόστερ από τον Γκαρντίνι, έφεραν τον Παναθηναϊκό στον αφρό.

Φέτος τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά από θέση οδηγού, όπως όμως έχουμε ξαναγράψει, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, με τρανό παράδειγμα τον περσινό Ολυμπιακό, που κέρδισε τα πάντα (κύπελλο, Λιγκ Καπ, Σούπερ Καπ, μεγάλες εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ), στο φινάλε όμως έμεινε από βενζίνη. Δεν κατάφερε να αντικαταστήσει τον Κουμεντάκη, εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς των επικεφαλής του ΠΑΣΑΠ και θα παίζει με έναν εκ των Καπετανίδη, Δαλακούρα. Ενισχύθηκε στο μπλοκ με την απόκτηση του Νεντέλκοβιτς, αντί του Παγιένκ και περιμένει ένα … θαύμα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Μέσα Τσικίνιο και Ροντινέι για ΑΕΚ – Αυτή είναι η αποστολή για το ντέρμπι (pic)

Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο ρόστερ από πέρυσι, με την κατά λάθος απόκτηση του Γιάντσουκ, μετά τον τραυματισμό του Ρουμάνου Ατσιομπανιτέι και την προσθήκη του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου. Όλα βέβαια μπορούν να αλλάξουν, όπως προειδοποιήσουμε κατά την περισνή επέλαση του Ολυμπιακού, με τον μύθο του λαγού και της χελώνας.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο ΠΑΟΚ. Με αυτή τη σύνθεση δύσκολα θα πάρει τίτλο, αλλά αν … πάρει ανάποδες ο Μυστακίδης και δώσει λεφτά για αντικατάσταση δυο ξένων τον Γενάρη, όλα μπορούν να συμβούν.

Στην τριάδα θέλει να μπει και ο Μίλων, με την επιστροφή του Αγκάμεζ ως κεντρικού, αλλά και ο Φλοίσβος Φαλήρου. Το ίδιο μπορεί και ο ευρωπαίος ΟΦΗ που ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ η Κηφισιά θέλει για μια ακόμη φορά, να μη μπλέξει απλά στα πλέι άουτ.

Ποιος θα υποβιβαστεί; Δύσκολο να απαντήσουμε γιατί δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η φόρμουλα, ιδιαίτερα αν αυξηθούν οι ομάδες σε 12. Οι νεοφώτιστοι Καλαμάτα, Πανιώνιος φαντάζουν ως κύριοι υποψήφιοι, πολλά όμως μπορούν να αλλάξουν με τις μεταγραφές, τους τραυματισμούς, τις ατυχίες.

Άντε και να είναι το τελευταίο πρωτάθλημα με 10 ομάδες, αριθμός παγκόσμια πρωτοτυπία για να παίρνουν κάποια ψίχουλα παραπάνω οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, χωρίς να αναλογίζονται το καλό του αθλήματος, παρά μόνο το δικό τους μικροσυμφέρον. Να βάλει και ο Μίλωνας νέους παίκτες στο παιχνίδι, γιατί από τους άλλους μονομάχους δεν έχουμε την χαρά να προωθούν τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού ταλαντούχους βολείμπωλίστες.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Παναθηναϊκός: 1-2
Ολυμπιακός: 1-2
ΠΑΟΚ: 2-5
Μίλων: 3-5
Φλοίσβος: 4-7
ΟΦΗ: 4-7
Φοίνικας Σύρου: 5-9
Κηφισιά: 6-9
Καλαμάτα: 7-10
Πανιώνιος: 7-10

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ