Κεκλεισμένων των θυρών τα δύο πρώτα ντέρμπι του Ολυμπιακού στη Volleyleague

Κεκλεισμένων των θυρών τα δύο πρώτα ντέρμπι του Ολυμπιακού στη Volleyleague

«Μοναχική» πρεμιέρα στα ντέρμπι της φετινής Volleyleague, μιας και τα δύο πρώτα (Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές που έχουν αμφότεροι με τιμωρία της έδρας τους από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Μπορεί οι δύο ομάδες να είχαν ελπίδες πως η ποινή θα… έσβηνε στα ματς του Λιγκ Καπ, όμως η ΕΣΑΠ θεωρεί το εν λόγω τουρνουά «εσωτερικό».

Η σύμπτωση είναι πως και στα δύο ματς «εμπλέκεται ο Ολυμπιακός. Στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ ως γηπεδούχος και σε αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική ως φιλοξενούμενος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

«Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό της ΕΣΑΠ που εγκρίθηκε το 2017 από την ΕΟΠΕ οι κάθε είδους ποινές που επιβάλλονται από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΣΑΠ (για το πρωτάθλημα) και της ΕΟΠΕ (για το κύπελλο Ελλάδας) εκτίονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδας. Σύμφωνα με την επίσημη άποψη της ομοσπονδίας του αθλήματος η οποία επικαιροποοιήθηκε και πρόσφατα μετά από σχετικό αίτημα της ΕΣΑΠ, το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αποτελεί εσωτερικό τουρνουά της ΕΣΑΠ και στους αγώνες του οι ομάδες δεν εκτίουν ποινές.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν τιμωρηθεί από μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος 2018-19 και με δεδομένο ότι δεν μεσολαβούν αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την 2η αγωνιστική καθώς στην 1η αγωνιστική αγωνίζονται εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Σημειώνεται επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΑΕΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης τιμωρίας του με μία αγωνιστική και αναμένεται η έκδοση της απόφασης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ