ΑΕΚ – Ηρακλής 3-2

ΑΕΚ – Ηρακλής 3-2

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 σετ του Ηρακλή, σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, για την πέμπτη αγωνιστική της Volleyleague.

Όταν το παιχνίδι πάει στο τάι μπρέικ, η ΑΕΚ έχει τον τρόπο. Το έκανε με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ, το ξαναέκανε με τους «πράσινους» για το πρωτάθλημα και το έκανε και κόντρα στον Ηρακλή τον οποίο νίκησε με 3-2 σετ ύστερα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

Ο Ηρακλής προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 στα σετ ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη ενώ αγωνίστηκε χωρίς τον Λάμπη Μπαμπαλιούτα ο οποίος έχει υποστεί θλάση.

Ο «Γηραιός» πήρε δύσκολα το πρώτο σετ, με 25-23, με την ΑΕΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια, να ισοφαρίζει 20-20 αλλά να μην μπορεί να πάρει το σετ.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ πίεσε με το σερβίς της και είχε διαρκώς το προβάδισμα μέχρι τη στιγμή που ισοφάρισε ο Ηρακλής σε 20-20. Κανέλλος και Στοΐλοβιτς ανέλαβαν δράση σε εκείνο το σημείο και το σετ κατέληξε στην Ένωση με άσο του δεύτερου.

Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής με ένα επιμέρους 8-1 μετέτρεψε το 16-12 σε 17-20 και πήρε σχετικά εύκολα το σετ με 25-20 κάνοντας το 2-1.

Το πιο συναρπαστικό σετ του ματς ήταν το τέταρτο με την ΑΕΚ να ξεφεύγει με 15-11, όμως ο Ηρακλής ισοφάρισε με σερί πόντων στο 16-16. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στήθος με στήθος, με το σετ να ολοκληρώνεται μετά από λάθη και επίθεση του Τζιουμάκα για το 2-2 σετ με 25-23.

Στο τάι μπρέικ η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πήρε το προβάδισμα, ενώ η φάση που έκρινε ουσιαστικά το ματς ήταν αυτή του 14-11 με την ΑΕΚ να βγάζει εκπληκτικές άμυνες, δύο φορές οι παίκτες της έσωσαν τον πόντο με το πόδι και ο Τζιουμάκας έδωσε τελικά τον πόντο στους «κιτρινόμαυρους» που έφτασαν στο match ball.

Τα σετ: 3-2 (23-25, 25-22, 20-25, 25-23, 15-11)

ΑΕΚ (Νεόφυτος): Δρογκάρης, Παπαδόπουλος, Κανέλλος, Χαραλαμπίδης, Μότα, Στοΐλοβιτς / Γκαράς (λ), Λιόκα, Τζιουμάκας, Κουλοχέρης, Μαυραγάνης, Λάππας.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Προύσαλης, Αρμενάκης, Κλίντι, Φέργκιουσον, Σωτηρίου, Ντίνας / Μπουράκης (λ), Κουκουμάκα, Μούχλιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ