Ολυμπιακός – Πανναξιακός 3-0

Ολυμπιακός – Πανναξιακός 3-0

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού κατέκτησε το 7ο σερί πρωτάθλημα της Ιστορίας της, επικρατώντας 3-0 σετ του Πανναξιακού στον 3ο τελικό των πλέι οφ στο Μελίνα Μερκούρη

Οι Ερυθρόλευκες, Κυπελλούχες Ελλάδος για το 2019 (έχοντας κάμψει την αντίσταση του ΑΟ Θήρας), επικράτησαν το απόγευμα της Τετάρτης (01/05) με 3-0 σετ του Πανναξιακού, στον τρίτο τελικό των πλέι οφ του Πρωταθλήματος και κατέκτησαν την έβδομη διαδοχική τους κούπα, φτάνοντας έτσι και στο 7ο σερί νταμπλ!

Ο Ολυμπιακός προηγούνταν 2-0 στη σειρά και την Πρωτομαγιά ευτύχησε να κλείσει ιδανικά τη σεζόν, πανηγυρίζοντας μαζί με τον κόσμο του και παρόντος του Βαγγέλη Μαρινάκη την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Νάξου ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ στον Ρέντη, με τις αθλήτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς να το κατακτούν δύσκολα με 25-23. Έκτοτε, παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των Πειραιωτών που πήραν και τα δύο επόμενα σετ και έφτασαν πανηγυρικά στην κούπα.  Μεγάλη πρωταγωνίστρια του τρίτου τελικού η Έμοντς, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι Βλαχάκη και Λαμπρούση.

Παρά τις δύο σοβαρότατες απουσίες εκείνες της Κατερίνας Γιώτα και της Σάσκια Χίπε, ένας Ολυμπιακός ψυχωμένος και απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του, δεν συνάντηση κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και πήρε αέρα το παιχνίδι, την τρίτη δηλαδή νίκη με αντίπαλο τον Πανναξιακό και σήκωσε την κούπα.

Εξαιρετικά αμφίρροπο το παιχνίδι στο πρώτο σετ, με τις γηπεδούχες να το κατακτούν με 25-23 και την Ζακχαίου να κάνει το κρίσιμο μπλοκ. Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες μάχονταν σώμα με σώμα μέχρι το 11-11. Έκτοτε ένα καρφί της Βλαχάκη έδωσε το έναυσμα για την ερυθρόλευκη επίθεση, με το σετ να ολοκληρώνεται με πρώτο χρόνο της Λαμπρούση για το 25-15.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τρίτο και τελευταίο σετ στον Ρέντη, με τις Ερυθρόλευκες να κάνουν επίδειξη δύναμης και να φτάνουν στην κατάκτηση της νίκης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, πέραν των συνεχόμενων επιτυχιών, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πανηγυρίσει τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα χωρίς ήττα σε τελικούς!

Επιπλέον, η αρχηγός της ομάδας, Στέλλα Χριστοδουλου, και η Αρέτα Κονόμι είναι οι μοναδικές που είναι παρούσες και στα 7 πρωταθλήματα.

Τα σετ: 25-23, 25-15, 25-14

Η διακύμανση:

1ο σετ: 8-4, 15-16, 21-20, 25-23

2ο σετ: 7-8, 16-12, 21-14, 25-15

3ο σετ: 8-3, 16-9, 21-12, 25-14

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ