Ναράνχο: «Το καλύτερο για την Ελλάδα με την Ολλανδία»

Ναράνχο: «Το καλύτερο για την Ελλάδα με την Ολλανδία»

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Γκιγιέρμε Ναράνχο, μίλησε για την ήττα από τη Σερβία, αλλά και για το ματς με την Ολλανδία που ακολουθεί.

Αποφασισμένες να παλέψουν κόντρα στην Ολλανδία στο Κυριακάτικο νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δήλωσαν οι διεθνείς παίκτριες Τζίνα Λαμπρούση και Όλγα Στράντζαλη όσο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Γκιγιέρμε Ναράνχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις μετά το ματς με τη Σερβία:

Γκιγιέρμε Ναράνχο (προπονητής Εθνικής Ελλάδας): «Η Σερβία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και αυτό τα λέει όλα. Νομίζω πως παίξαμε καλά στο πρώτο σετ και στο 23-21 είχαμε ένα λάθος σφύριγμα του διαιτητή που δεν καταλόγισε υπέρβαση της Σερβίας. Κάναμε πολύ καλά σερβίς αλλά η υποδοχή της Σερβίας ήταν σχεδόν τέλεια. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και εμείς για να δούμε τις αντοχές μας, όμως κάναμε πέντε λάθη που μας κόστισαν. Σε γενικές γραμμές όμως παίξαμε πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος από τις αθλήτριές μου. Η Μπόσκοβιτς και η Μιχαΐλοβιτς είναι αθλήτριες τοπ επιπέδου και ανεξάρτητα τι μπαλιά έπαιρναν, την τελείωναν.

Η Σερβία με εξαίρεση την πασαδόρο είχε την βασική της εξάδα στο γήπεδο σε όλο το παιχνίδι, αλλά εμείς πατήσαμε γερά και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την τακτική μας. Δεν μπήκαμε με την λογική ότι θα μας τσακίσουν. Αντιθέτως θα έλεγα και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε. Τώρα έχουμε την Ολλανδία μπροστά μας, έχουν αθλητική ομάδα και παίζουν πολύ γρήγορο βόλεϊ. δεν παίζουν ψηλό παιχνίδι και γι’ αυτό θα πρέπει να τους δυσκολέψουμε με το σερβίς μας για να έχουν αργή ανάπτυξη. Η δύναμή τους δεν είναι η υποδοχή και θα πρέπει εκεί να στοχεύσουμε. Έχουν αθλήτριες υψηλού επιπέδου σε πολύ δυνατά πρωταθλήματα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες».

Τζίνα Λαμπρούση: «Η Σερβία είναι μία υπερδύναμη που πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν μεγάλη εμπειρία να αντιμετωπίσουμε τόσο μεγάλα ονόματα, αλλά κρατάμε τις δύο μεγάλες νίκες που πετύχαμε και μας έδωσαν την πρόκριση για την επόμενη φάση μετά από πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενες και ικανοποιημένες. Σιγά σιγά ανεβαίνει το ελληνικό βόλεϊ και θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, μαθαίνεις πράγματα απέναντι σε τέτοιες ομάδες γιατί μπορεί να μην σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να τις αντιμετωπίσεις.

Σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού θα μπορούσαμε να βρεθούμε από πάνω και να πάρουμε ένα σετ. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε την Ολλανδία, είναι και αυτή μία υπερδύναμη του γυναικείου βόλεϊ και θα πάμε για το καλύτερο. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες να μας στηρίζουν. Το μεγάλο κέρδος της πρόκρισης είναι ότι θα δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους, αθλήτριες και γιατί όχι στο μέλλον να πάρουν την θέση μας. Από την Άγκυρα που είμαστε παίρνουμε πολύ στήριξη μέσω των social media από την Ελλάδα. Μας δίνουν δύναμη και τους ευχαριστούμε όλους».

Όλγα Στράντζαλη: «Το 3-0 επί της Σερβίας δείχνει και το επίπεδο του αντιπάλου μας. Ήμασταν κοντά σε πολλά σημεία, όμως στους κρίσιμους πόντους η Σερβία έδειξε την κλάση της. Εμείς συνεχίζουμε τώρα στην επόμενη φάση. Η Σερβία έχει δώσει πολλά τέτοια παιχνίδια, σε αντίθεση με εμάς που είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα. Αυτή ήταν και η διαφορά του αγώνα. Ελπίζω στο μέλλον τέτοια παιχνίδια να τα δίνουμε πιο συχνά και έχω την αίσθηση ότι θα τους κοντράρουμε και περισσότερο.

Μέχρι στιγμής μας… πάει η Τουρκία και είμαι πολύ χαρούμενη με τις εμφανίσεις μας και ελπίζω να έχουμε και την ανάλογη συνέχεια στην Ουγγαρία κόντρα στην Ολλανδία. Δεν θα είμαστε το φαβορί κόντρα σε μία ομάδα που κυνηγάει το μετάλλιο, θα παίξουμε χωρίς άγχος και ελπίζω να πετύχουμε κάτι καλό. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις μου, οι συμπαίκτριές μου παίζουν για μένα και εγώ για εκείνες. Αφιερώνω αυτή την πρόκριση στην ομάδα που δύο χρόνια είμαστε μαζί και τους ανήκει αυτή η επιτυχία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ