Oλυμπιακός- ΠΑΟΚ 3-1

Oλυμπιακός- ΠΑΟΚ 3-1

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη, πάτησε και πάλι στην κορυφή (ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό) της Volley League και διατήρησε το αήττητο σερί απέναντι στον Δικέφαλο στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

Σε ένα ματς όπου «έσπασαν» καρδιές, ειδικά στο τέταρτο σετ, το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής… βάφτηκε Ερυθρόλευκο για άλλη μία φορά, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Η ομάδα του Μουνιόθ νίκησε για 12η συνεχόμενη φορά των «απρόμαυρων» στο πρωτάθλημα (τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ τον Μάιο του 2017) και ανέβηκε στην κορυφή της Volley League, όπου είχε βρεθεί προσωρινά ο Παναθηναϊκός.

Για άλλο ένα ματς αποδείχτηκε ότι οι Πειραιώτες είναι και φέτος το φαβορί για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, απέναντι στους Θεσσαλονικείς που μπορεί να προσπάθησαν, αλλά είναι ένα «κλικ» παρακάτω από την ομάδα του Μουνιόθ.

Πλεονέκτημα πέντε βαθμών πήραν από τον σημερινό αντίπαλό τους οι Πειραιώτες ενόψει πλέι-οφ, για τους οποίους κορυφαίος ήταν ο Φίνγκερ με 18 πόντους ,με τον Τσέχο να μπαίνει στο ματς από τα μέσα του δεύτερου σετ.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 12-12. Από το σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ένταση και με αιχμή του δόρατος τους Γκέργκι- Ασπιώτη προηγήθηκε 17-14 και 23-18 για να πάρει το πρώτο σετ με σκορ 25-21.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ έχοντας τον Ντεν Ντρις και τον Σωτηρίου σε εκπληκτική κατάσταση, μετέτρεψε το 7-9 σε 10-15 και 12-18. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν εύκολα το δεύτερο σετ με 25-19, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Φίνγκερ προηγήθηκε 7-5 και 10-6, με τον Κωνσταντίνο Δεληκώστα να καλεί τάιμ-άουτ. Από το 12-9 και μετά οι παίκτες του Μουνιόθ δεν άφησαν κανένα περιθώριο, πήγαν στο +6 (17-11) και με κρυφό «όπλο» τον Πετρέα στο μπλοκ, κατέκτησαν το σετ με 25-14.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με φόρα από το τρίτο σετ και με τον Βουλκίδη να παίρνει τρεις συνεχόμενους πόντους, προηγήθηκε 10-6. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και μετά το 18-15, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει την κατάσταση. Με το σκορ στο 21-18, οι παίκτες του Κωνσταντίνου Δεληκώστα έκαναν σερί 5-0 και πέρασαν 21-23.

Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 24-24. Στο 24-25 με πρώτο χρόνο του Μπιέλιτσα ο Ντε Ντρις έκανε μπλοκ, η μπάλα ήταν μέσα, αλλά ο Βέλγος διαγώνιος έκανε παράβαση στο φιλέ, φάση που είδε ο ο δεύτερος διαιτητής στο βίντεο τσεκ, δίνοντας τον πόντο (σωστά) στον Ολυμπιακό.

Μετά από δύο σετ-μπολ που πήγαν χαμένα από πλευράς Δικεφάλου και ισάριθμα χαμένα από πλευράς γηπεδούχων, ο Χουσάι πήρε το μπλοκ-άουτ για το 30-28 και το τέλος του παιχνιδιού.

Τα σετ: 25-21, 19-25, 25-14, 30-

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ