Το βόλεϊ αποφάσισε συνετά, κόντρα σε ακραίες τοποθετήσεις για «παύλες» και «ως μη γενόμενα»

Το βόλεϊ αποφάσισε συνετά, κόντρα σε ακραίες τοποθετήσεις για «παύλες» και «ως μη γενόμενα»

Η συντριπτική πλειοψηφία του βόλεϊ δεν ακολούθησε τις ιδιοτελείς φωνές της μειοψηφίας, που ζήτησε διακοπή, χωρίς πρωταθλητή, αλλά με... διαβάθμιση!

Η απόφαση πάρθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία: 9-2. Χωρίς σκιές και ουσιαστικές και δομημένες φωνές αντίρρησης. Οι ομάδες της Volley League Γυναικών συμφώνησαν να διακοπεί το πρωτάθλημα οριστικά και να υπάρξει πρωταθλητής. Κάτι που ισχύει για όλες τις κατηγορίες. Διαδικασία στην οποία μειοψήφησαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, κατά το ήμισυ. Οι οποίοι επέμεναν ότι η λίγκα έπρεπε να ολοκληρωθεί, αλλά με… παύλα. Και να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη. Ακολουθώντας τη γραμμή του… ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ!

Στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Καραμπέτσο, φάνηκε εξ αρχής ότι η λογική θα επικρατούσε. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι τόνισαν ότι για αυτόν τον λόγο κράτησαν στην Ελλάδα και πληρώνουν κανονικά τις ξένες αθλήτριες και τον προπονητή. Εντούτοις και οι Πειραιώτες τάχθηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, που ζητούσε διακοπή, με επικύρωση της βαθμολογίας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Νίκος Κατσιούρας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ό,τι κι αν αποφασιστεί δεν θα είναι 100% σωστό! Όμως δεν είναι λογικό να λέμε ότι θεωρείται άδικο να βραβευτεί ο πρώτος με το 90% των αγώνων να έχουν διεξαχθεί και δίκαιο επειδή δεν έχει διεξαχθεί το 10% των αγώνων». Μια άποψη που συμμερίστηκαν όλες οι ομάδες. Ακόμη και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ!

Οσο κι αν φαντάζει οξύμωρο, ο Κώστας Αμοιρίδης, που μίλησε εκπροσωπώντας τον Δικέφαλο του Βορρά, σημείωσε προς έκπληξη όλων ότι δεν έχει πρόβλημα να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός! Ωστόσο η άποψή του δεν προσμετρήθηκε στα υπέρ, καθώς υπήρχε ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ υπέρ της διακοπής, χωρίς πρωταθλητή, η οποία και ήταν μία από τις δύο αρνητικές ψήφους.

Το έτερο «όχι» (σ.σ. απείχε ο Ηλυσιακός από τη διαδικασία) ήρθε από τον Παναθηναϊκό. Με τους Πράσινους να εμμένουν στη θέση τους πως στο πρωτάθλημα έπρεπε να μπει… παύλα. Να θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Οι υπόλοιπες ομάδες, ωστόσο, αποφάσισαν ολοκλήρωση με πρωταθλητή και τελική κατάταξη. Καθώς σημείωσαν ότι, επειδή ο Ολυμπιακός έχει παίξει και τα δύο ντέρμπι με τον δεύτερο της βαθμολογίας ΑΟ Θήρας, η διαφορά των 8 βαθμών δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που έχει να παίξει η ομάδα του Πειραιά (σ.σ. 3 οι άλλες ομάδες). Και με δεδομένο ότι το 93% της κανονικής διάρκειας της σεζόν έχει ολοκληρωθεί, η ρεαλιστική απόφαση θα είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα με ανάδειξη πρωταθλητή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο ΑΟ Θήρας, που είναι δεύτερος στη βαθμολογία, με 7 βαθμούς διαφορά από τον 3ο Παναθηναϊκό, είπε ότι «…δεν είναι καλό να κριθεί το πρωτάθλημα χωρίς αγώνες, θα θέλαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο, αλλά αυτή τη στιγμή, με την κατάσταση που επικρατεί, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η διακοπή, με ανάδειξη πρωταθλητή». Κάτι που τελικά επικράτησε συντριπτικά, όπως προκύπτει σαφώς και από το τελικό 9-2 της ψηφορίας.

Ενα 9-2 που οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Και με… αλλαγή. Συγκεκριμένα, από κακό ενημέρωση-συνεννόηση, ο εκπρόσωπος του Αρη είχε αναφέρει αρχικά ότι δεν θέλει ανάδειξη πρωταθλητή, εντούτοις, μετά την τηλεδιάσκεψη και αφού έγινε σαφές το τι ισχύει, ενημέρωσε ότι θα στείλει επιστολή στην ΕΟΠΕ υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή.

Το μόνο που δεν αποφάσισαν οι ομάδες είναι τι θα γίνει με τον υποβιβασμό. Διότι υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μην υποβιβαστούν δύο ομάδες (Ηλυσιακός, Ηλιούπολη), αλλά να πέσει μία και να ανέβουν όσες προβλεπόταν, με μίνι αναδιάρθρωση της Volley League. Μάλιστα, επί του θέματος προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, καθώς ζήτησαν να υπάρξουν κανονικά υποβιβασμοί και άνοδοι ομάδων! Παρότι ζήτησαν… παύλα.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ανέφερε πως στόχος του συλλόγου είναι να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ. Είτε, ιδανικά, με τις ομάδες να επιστρέφουν στα γήπεδα, επιστημόνων επιτρέποντος, είτε (στο ακραίο σενάριο) με επικύρωση των βαθμολογιών, ανάδειξη πρωταθλητή, θέσεων στην Ευρώπη, υποβιβασμούς και προβιβασμούς.

Με όσα ανέφερε ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ να αποτελούν παράδοξες, οξύμωρες τοποθέτησεις, που προκάλεσαν. Καθώς επιβεβαιώθηκε πως η μοναδική σπουδή ήταν να μην αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός και όχι να δοθεί συνολική λύση για το βόλεϊ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ