ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-2

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-2

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον... τοίχο, ωστόσο έκανε την μεγάλη ανατροπή νικώντας τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Volley League, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν επική ανατροπή!

Οι «πράσινοι» έδειχναν πως έχουν το πάνω χέρι για τη νίκη, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 σετ. Ωστόσο, στη συνέχεια έπαθαν… μπλακ άουτ, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην μεγάλη ανατροπή, γυρίζοντας… τούμπα το ματς. Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς και πλέον προηγείται στη σειρά με 1-0. Επόμενου… ραντεβού για τους δυο συλλόγους, την Παρασκευή (3/7). Αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει ξανά, τότε θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν χωρίς ξένους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Ράπτη διαγώνιο αντί του Στάροβιτς που δεν ταξίδεψε στην Αθήνα για τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχε τους Τσάτσιτς, Ανδρεόπουλο στα άκρα, Γιάκομπσεν στην πάσα, Πανταλέων-Ρανγκέλ στο κέντρο και τον Ζήση στη θέση του λίμπερο. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ  κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς ξένους παίκτες και με ελληνικό ρόστερ. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα ξεκίνησε με τον Αρμενάκη στη διαγώνιο, Γάτση – Χαραλαμπίδη στο κέντρο, Τερζή στην πάσα, Σωτηρίου – Εφραιμίδη στα άκρα και λίμπερο τον Στεφάνου.

Το «τριφύλλι» ήταν πολύ καλό στο πρώτο σετ, κερδίζοντας εύκολα με 25-14. Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στην υποδοχή και την επίθεση και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο μπλοκ στις πρώτες φάσεις του αγώνα. Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστικό, αλλά κατέληξε και αυτό σε… πράσινα χέρια. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον πόντο (12-13), αλλά το «τριφύλλι» πήρε το σετ με 25-19.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ήταν… άλλη ομάδα, φτάνοντας στη μεγάλη ανατροπή.  Το τριφύλλι με τον Γιάκομπσεν στο σερβίς κατάφερε να μειώσει στον πόντο (24-23) αλλά ο Μπούτος με μπλοκ άουτ έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ. Στο τέταρτο σετ, οι ομάδες πηγαίναν χέρι-χέρι, ωστόσο δύο λάθη του Παναθηναϊκού (χτύπημα στην αντένα από Γιάκομπσεν, λάθος θέσεις) έδωσαν το σετ στον ΠΑΟΚ που οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στο 15-8, με τον Σωτηρίου, κάνοντας το 1-0 στη σειρά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα σετ 3-2 (14-25, 19-25, 25-23, 15-8)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ