Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3

Ο Παναθηναϊκός με το μπλοκ του να βάζει… στοπ στις επιθέσεις του Ολυμπιακού, επικράτησε με 3-0 σετ στο Ρέντη και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Μπρέικ και βήμα τίτλου από τον Παναθηναϊκό! Οι Πράσινοι επικράτησαν στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» με 3-0 σετ του Ολυμπιακού και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου την Κυριακή θα υποδεχθεί τους Πειραιώτες στο κλειστό του Αγίου Θωμά και με νίκη – με οποιοδήποτε σκορ – θα κατακτήσει τον τίτλο! Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού θα υπάρξει τρίτο παιχνίδι στο Ρέντη την ερχόμενη Τετάρτη (15/7).

Οι παίκτες του Τριφυλλιού λειτούργησαν εξαιρετικά σε μπλοκ και υποδοχή, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους Ερυθρόλευκους. Ο τραυματισμός του Φίνγκερ στο δεύτερο σετ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Πειραιωτών, με την ομάδα του Μουνιόθ Μπενίτεθ να ξεμένει από ιδέες στο επιθετικό κομμάτι και τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη.

Πλέον, οι Πράσινοι βρίσκονται μια νίκη μακριά από τον τίτλο, ενώ ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο. Οι  παίκτες του Ανδρεόπουλου μετά το League Cup είναι κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ οι Πειραιώτες καλούνται πλέον να κάνουν την ολική ανατροπή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε ένα ακόμα παιχνίδι είδε τον Χουσάι να παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων και να δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Οι κακές επιλογές του Αλβανού και τα μπλοκ που δέχθηκε του έριξαν την ψυχολογία, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον εμψυχώσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε ρηχά νερά κινήθηκε και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, με τους Ερυθρόλευκους να γνωρίζουν την ήττα με 3-0 σετ.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα στο σκορ μετά τους πρώτους πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε και ισοφάρισε σε 19-19.

Σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Πειραιωτών και με έξι σερί πόντους έκαναν το 25-19. Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 25-22 και το 2-0 στα σετ. Στο τρίτο σετ, με την ψυχολογία στα ύψη, οι παίκτες του Ανδρεόπουλου κυριάρχησαν και με 25-19 έκαναν το 3-0.

Μια νίκη, που τους έδωσε το προβάδισμα για τον τίτλο, αλλά όλα θα κριθούν την Κυριακή στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ένα παιχνίδι, χωρίς… γυρισμό για τον Ολυμπιακό και ένα ματς – τίτλου για τον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 19-25, 22-25, 19-25

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ