NBA – Οι μάχες των μητροπόλεων

NBA – Οι μάχες των μητροπόλεων

Οι αποδόσεις της Stoiximan

Δύο μεγάλες μάχες από το ένδοξο και όχι τόσο μακρινό παρελθόν του ΝΒΑ, φιλοξενούνται στις «μητροπόλεις» των ΗΠΑ σήμερα. Οι προβολείς πέφτουν σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες…

Ξεκινάμε από την Καλιφόρνια και το τοπικό ντέρμπι (γιατί περί τέτοιου πρόκειται αυτή τη στιγμή) με άτυπο έπαθλο το Νο3 της πολιτείας, πίσω από τους Ουόριορς και τους Κλίπερς φυσικά. Λέικερς και Κινγκς βιώνουν μια μάλλον δύσκολη περίοδο σε μια σεζόν που τίποτα δεν πήγε όπως θα ήθελαν. Οι «Λιμνάνθρωποι» ισοβαθμούν στο Νο7 με τους συμπολίτες τους (ρεκόρ 19-19) ενώ οι «Βασιλιάδες» βρίσκονται στο Νο10 (16-22).

Οι γηπεδούχοι Λέικερς έχουν εκτός τον Άντονι Ντέιβις, κατάσταση που τέσταρε τις αντοχές τους και ενεργοποίησε το ένστικτο της επιβίωσης μιας και η εικόνα της ομάδας έδειχνε ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει επικίνδυνα έδαφος στη μάχη της οχτάδας. Κάπως έτσι, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βγήκε μπροστά, κάνοντας τρομερά πράγματα για αθλητή 37 ετών (οκ, δεν είναι ο random 37αρης, το ξέρουμε όλοι). Με αυτόν μπροστάρη οι Λέικερς πήραν τα 3 από τα 4 τελευταία ματς βελτιώνοντας κάπως τη θέση τους ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Σημειώστε ότι ο Τζέιμς μετράει στα τελευταία 10 παιχνίδια 32.0 πόντους, 9.6 ριμπάουντ, 5.8 τελικές πάσες, 1.7 κλεψίματα και 1.4 μπλοκ, σουτάροντας με 40.7% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Nuff said…

Στο διάστημα αυτό έλαμψε το αστέρι του Μαλίκ Μονκ, του οποίου η ικανότητα στην περιφερειακή εκτέλεση μεταφράζεται άρτια δίπλα στο παιχνίδι των Ουέστμπρουκ-Τζέιμς. Ο 23χρονος πρώην γκαρντ του Κεντάκι «γράφει» 20.0 πόντους στα τελευταία 5 ματς των Λέικερς με 42.4% στο τρίποντο σε 6.6 εκτελέσεις, επιδόσεις που τον έχουν φέρει στο βασικό σχήμα. Στα δύο φετινά του ματς με το Σακραμέντο, ο Μονκ είχε 21.0 πόντους με 58.8% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Οι Κινγκς έρχονται από μια σημαντική εντός έδρας νίκη επί των (αποδεκατισμένων) Χιτ. Ο Χιλντ είναι ζεστός και ο Χαλιμπέρτον «τρέφει» τους πάντες όντας ο στρατηγός στο παρκέ. Στο Λος Άντζελες όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Πάμε με Match Combo, νίκη των Lakers και Malik Monk Εύστοχα Τρίποντα 2+ σε απόδοση 1.90 στη Stoiximan.

-Μεταφερόμαστε στην Ανατολική ακτή και στο «Μεγάλο Μήλο» όπου οι Νικς υποδέχονται τους Πέισερς σε ένα από τα παραδοσιακότερα ντέρμπι της νεότερης εποχής της λίγκας, σε αυτήν την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αναμνήσεις από το συγκεκριμένο ματσάρισμα δύσκολα θα ξεκολλήσουν από το μυαλό όσων πρόλαβαν τα playoffs των 90s, όμως τα χρόνια πέρασαν και πλέον η συνθήκη έχει διαφοροποιηθεί.

Και οι δύο ομάδες έχουν μια πολύ δύσκολη σεζόν η οποία έγινε ακόμα δυσκολότερη από τη στιγμή που η πανδημία έθεσε εκτός βασικότατους παίχτες τους, αυξάνοντας τα ήδη υπάρχοντα( λόγω τραυματισμών) ονόματα στο απουσιολόγιο τους. Πριν λίγες μόλις ημέρες, ο Ρικ Καρλάιλ είδε τον πιο φορμαρισμένο του παίχτη, Caris LeVert, να μπαίνει στη λίστα των κρουσμάτων μαζί με τον Γκόγκα Μπιτάντζε. Η Ιντιάνα, η οποία μετράει 4 σερί ήττες σε κλειστά ματς, υπέγραψε τον γνωστό μας Κέιφερ Σάικς για τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ και θα στηριχθεί πλέον στο δίδυμο Σαμπόνις-Τέρνερ.

Η frontcourt των Πέισερς πονοκεφαλιάζει τον κόουτς Τίμποντο που γνωρίζει ότι χωρίς τους Ραντλ και Ρόμπινσον, η Ιντιάνα θα έχει το πλεονέκτημα στο ζωγραφιστό. Οι Νικς έρχονται από δύο ήττες, χάνοντας εύκολα μάλιστα προχθές στο Τορόντο (120-105). Τα προβλήματα των Κέμπα Ουόκερ και Ντέρικ Ρόουζ ήρθαν να πλήξουν (και) την περιφερειακή γραμμή τους σε μια περίοδο όπου προσπαθούν να κρατηθούν κοντά στον ανταγωνισμό (απέχουν
ένα ματς από Σέλτικς και Ράπτορς). Θα είναι ένα ματς «ενέργειας» για τους γηπεδούχους.

Ξεκάθαρα δεν υπάρχει άλλο μονοπάτι. Οι Νικς οφείλουν να μπουν δυνατά και να καταθέσουν ότι έχουν, ποντάροντας στα νεανικά πόδια των Quickley, Grimes, Toppin και στο περιφερειακό δίδυμο των Barrett-Fournier. Οι πόντοι και το spacing του Γάλλου είναι στοιχεία απαραίτητα για την επίθεση της Νέας Υόρκης στην παρούσα φάση. Αναμένεται σκληρή μάχη.

Επιλέγουμε νίκη των Νικς σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ