«Αιώνια» Bet Builder για την 23η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα

«Αιώνια» Bet Builder για την 23η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα

Μετά το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι για τη Stoiximan Basket League, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται να επιβιώσουν σε δύο πολύ απαιτητικές εκτός έδρας αναμετρήσεις!

Αμυντικό ριμπάουντ και Ναν

Ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της Stoiximan Basket League Παναθηναϊκός (14-8) ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι (12-10). Το «τριφύλλι» πηγαίνει λαβωμένο στην πρωτεύουσα της Σερβίας καθώς πέραν των Βιλντόζα-Μπαλτσερόφσκι θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα. Η συγκεκριμένη απουσία είναι εξόχως σημαντική δεδομένης της αμυντικής αδυναμίας των Ισραηλινών να ελέγξουν τους αντίπαλους χειριστές στις Pick & Roll δράσεις. Ο αρχηγός των πρασίνων θα μπορούσε να τους καταφέρει σημαντικό πλήγμα όμως η ουσία είναι ότι δεν θα βρίσκεται στο παρκέ και ο Έργκιν Αταμάν οφείλει να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.

Η Μακάμπι έκανε δύο ήττες στην ισραηλινή λίγκα τις τελευταίες ημέρες παρότι είδε τον Λορένζο Μπράουν να επιστρέφει από τον τραυματισμό του τη Δευτέρα. Η «ομάδα του λαού» δεν αποδίδει καλό μπάσκετ και έχει πολλά κενά στο αμυντικό κομμάτι (είναι τελευταία σε όρους αμυντικού τρανζίσιον στη λίγκα όπως και στην αναχαίτιση των «κοψιμάτων» προς το καλάθι της). Παίζει γρήγορα, βασίζεται πολύ στα γκαρντ της που διαθέτουν ταχύτητα, επιθετικές δεξιότητες και ικανότητα στην προσωπική φάση αλλά και στο επιθετικό ριμπάουντ (Νο1 στη λίγκα).

Στα παιχνίδια του Βελιγραδίου οι Ισραηλινοί  ανεβάζουν το σκορ ψηλά και επιδεικνύουν ιδιαίτερη μαχητικότητα παρά τον ουδέτερο χαρακτήρα της έδρας. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι , διασφαλίζοντας αρχικά το αμυντικό ριμπάουντ (ο Νίμπο κάνει θραύση, επικίνδυνοι οι Σόρκιν, Κόλσον, Ριβέρο) και αναχαιτίζοντας τις επελάσεις του διδύμου Μπράουν-Μπάλντγουιν. Στο επιθετικό κομμάτι οι Ναν και Γκραντ θα είναι οι κινητήριοι μοχλοί και η συνεργασία του με τους Λεσόρ-Μήτογλου κομβική. Ο κόουτς Αταμάν χρειάζεται ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Ναν στο Βελιγράδι και ο Αμερικανός μπορεί να του το δώσει εάν μείνει μακριά από λάθη.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι είναι εξαιρετικά δύσκολη όμως η ομάδα έχει πολύ καλό ρυθμό, αυτοματισμούς, σωστές συνεργασίες και υψηλό ηθικό. Πιθανή επιτυχία στο Βελιγράδι μπορεί να αποβεί καθοριστική για τη συνέχεια αναφορικά με το πλασάρισμα των πρασίνων στις προνομιούχες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Bet Builder με Kendrick Nunn Πόντοι 17+ και Josh Nebo Ριμπάουντ 6+ σε απόδοση 2.67 στη Stoiximan

Ανορθόδοξος “πόλεμος” για τον Ολυμπιακό

H ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του Ολυμπιακού που είδε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να τραυματίζεται στο ΟΑΚΑ, επιδεινώνοντας την κατάσταση στη γραμμή ψηλών της ομάδας. Σίγουρα το συναπάντημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη δεδομένη στιγμή δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το καλοκαίρι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαζε τον Μιλουτίνοφ δίπλα στον Φαλ, στοχεύοντας (και) στο να ματσάρει τη δύναμη της μεγάλης του αντιπάλου στη θέση «5» με τους Ταβάρες-Πουαριέ. Πλέον πηγαίνει στη Μαδρίτη χωρίς κανέναν εκ των δύο «πύργων» του.

Η Ρεάλ δεν παίζει το καλύτερο της μπάσκετ τελευταία αλλά παραμένει η κορυφαία ομάδα της λίγκας.  Η απουσία του Ταβάρες (τραυματίστηκε στον δεξί αστράγαλο πριν δέκα ημέρες) την επηρέασε σημαντικά φέρνοντας δύο ήττες με άσχημες εμφανίσεις, σε Μούρθια (ACB) και Πριγκιπάτο (Ευρωλίγκα). Ο Τσους Ματέο εύλογα έχει προβεί σε προσαρμογές. Είναι σημαντικό για αυτόν ότι έχει τον Πουαριέ σε πολύ καλή κατάσταση από την αρχή της σεζόν ενώ τα μεγάλα κορμιά που διαθέτει στη γραμμή των forwards (Ντεκ, Χεζόνια, Γιαμπουσέλε) συν τον νεαρό Ντιαγέ έχουν επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος, υποστηρίζοντας σχήματα στα οποία τοποθετούνται πιο κοντά στο καλάθι.

Οι Μαδριλένοι παίζουν τη γνωστή τους πολύ καλή άμυνα η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό IQ και δουλεμένες συνεργασίες. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ υπομονετικός και να χαμηλώσει στο ελάχιστο τον αριθμό των λαθών του (τα οποία κόστισαν στο ΟΑΚΑ) για να μπορέσει να είναι παραγωγικός και να ανταγωνιστεί. Με τον Πετρούσεφ σε θέση «5», ο κόουτς Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να ανοίξει το γήπεδο και να επιτεθεί με τους περιφερειακούς του στην  καρδιά της ρακέτας των γηπεδούχων.

Η ισπανική άμυνα έχει ελάχιστες αδυναμίες όντας η πιο αποτελεσματική στη φετινή Ευρωλίγκα. Μια από αυτές εντοπίζεται στις επιδόσεις της στην αναχαίτιση των Off-screen δράσεων για τους σουτέρ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να δουλέψει τέτοιες καταστάσεις για τον Πίτερς και να βρει πόντους στο μισό γήπεδο. Δεν θα είναι έκπληξη να δούμε την ελληνική επίθεση να ακουμπάει τη μπάλα στο low post και στον Λιούκ Σίκμα για να δημιουργήσει, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να βρει καλό περιφερειακό σουτ ή ακόμα και άμεση παραγωγή μέσα από αυτήν τη συνθήκη.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Μαδρίτη για έναν ανορθόδοξο «πόλεμο» μιας και θα χρειαστεί να διαφοροποιήσει τις συνήθειες του στρεφόμενος στο small-ball και σε έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης για να επιβιώσει. Η Ρεάλ έχει και αυτή προβλήματα όμως παραμένει μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση μιας και η πρόγνωση λέει πως η ελληνική ομάδα θα δυσκολευτεί να παράγει σε συνέχεια απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων.

Bet Builder με Πόντοι Under 165.5 και Filip Petrusev Πόντοι 10+ σε απόδοση 2.14 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ