28 χρόνια χωρίς «ψωμί και βούτυρο»

28 χρόνια χωρίς «ψωμί και βούτυρο»

Οι προτάσεις του Μάνου Κασσωτάκη σε μακροχρόνια στοιχήματα δίνουν πρωταθλήτρια μετά από πολλά χρόνια τη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ νίκησε 3-0 τη Σαουθάμπτον το Σάββατο, ήταν η έβδομη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, το καλύτερο της ξεκίνημα τα τελευταία 28 χρόνια. Συμπτωματικά τόσα έχουν περάσει από το τελευταίο της πρωτάθλημα το μακρινό 1990. Εντελώς αφύσικο για όσους κοντά στα 40 ετών και πάνω, μιας και γνώρισαν μια ομάδα που σάρωνε τα πρωταθλήματα, κάτι που φαντάζει απίθανο για τις νεότερες γενιές που γνωρίζουν τους «κόκκινους» από σποραδικές -εντυπωσιακές ομολογουμένως- ευρωπαϊκές εμφανίσεις.

Η Λίβερπουλ κυριαρχούσε σε Ευρώπη και Αγγλία, «είχαμε και κακές σεζόν, κάποτε τερματίσαμε δεύτεροι» είχε πει κάποτε ο θρυλικός τεχνικός της, Μπομπ Πέισλι, για την ομάδα που δεν ήξερε για μια εικοσαετία περίπου πως είναι από την 2η θέση και κάτω. Τα τελευταία 27 χρόνια πάντως μόλις 4 φορές τερμάτισε δεύτερη, ενώ έχει ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα. Κι όμως κάποτε οι λέξεις Λίβερπουλ και πρωτάθλημα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες, «αυτό είναι το βούτυρο και το ψωμί μας» είχε πει κάποτε ο μοναδικός Μπιλ Σάνκλι δείχνοντας το κύπελλο του πρωταθλητή, θέλοντας να τονίσει ότι για τη Λίβερπουλ αυτό είναι το πιο σημαντικό τρόπαιο απ’όλα.

Πέρασαν 28 χρόνια χωρίς …βούτυρο και ψωμί για τη Λίβερπουλ, μπορεί να τα καταφέρει φέτος; Δείχνει πιο δυνατή, πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά, έχουν περάσει όμως μόλις 6 αγωνιστικές και η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι είναι το δίκαιο φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Δεύτερο φαβορί είναι η Λίβερπουλ, στο 2.67 η απόδοση, διόλου άσχημη αν δεν ήταν η εκπληκτική Σίτι θα ήταν σίγουρα μικρότερη. Εκτιμούμε ότι αξίζει ένα ποντάρισμα, ειδικά τώρα, οι αποδόσεις θα αλλάξουν στη συνέχεια αρκετές φορές (λογικά δεν θα υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις), σήμερα η ομάδα του Κλοπ παίζει με την Τσέλσι στο Λιγκ Καπ το μεταξύ τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα το Σάββατο είναι αυτό που θα μετρήσει πιο πολύ, δεν αποκλείεται να αλλάξει αποδόσεις και συσχετισμούς, παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Πηγή: Bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ