Τον Καραγκιόζη τον λένε… Καραγκέζη;

Τον Καραγκιόζη τον λένε… Καραγκέζη;

Οι προτάσεις του Α. Παγαρτάνη.

Τριάδα και… μάθημα τουρκικής προφοράς έχει η σημερινή στήλη!

ΧΑΠΟΕΛ ΑΚΡΕ – ΧΑΠΟΕΛ ΑΦΟΥΛΑ

Β’ Ισραήλ. Εντάξει, η Χάποελ από το βόρειο λιμάνι του Άκρε δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, όμως πάει πολύ η Χάποελ Αφούλα να δίνεται φαβορί σε εκτός έδρας ματς ενώ έχει ρεκόρ 0-3-3 μακριά από το σπίτι της. Γενικά βλέπω μια γενικότερη απαξίωση προς τους γηπεδούχους, η οποία δυναμώνει μετά και το τελευταίο τους αποτέλεσμα, μια βαρύτατη ήττα 6-0 από τη Σέκτζια Νες Τζιόνα. Αυτή η ήττα, πάντως, μπορεί να φέρει αντίδραση, έτσι το βλέπω, κι άλλωστε η Χάποελ Αφούλα υπέστη κι αυτή ήττα την περασμένη αγωνιστική, μάλιστα εντός από τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, που ήταν τελευταία στη βαθμολογία.

ΓΚΕΖΤΕΠΕ – ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ

Τουρκία. Νέος προπονητής στη Γκιόζτεπε, άρα και μεγαλύτερο κίνητρο για τους Σμυρνιούς να επιστρέψουν στις νίκες. Το θέμα είναι ότι και η Μπούρσασπορ έρχεται από απρόσμενη ήττα (τουλάχιστον σύμφωνα με τα κριτήριά της) από την Αντάλια και ο Αϊμπαμπά θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Θεωρώ μάλλον άδικο ότι το αμφίσκορο είναι αουτσάιντερ στο σετ που έχουν βγάλει οι μπουκ και θα το ποντάρω.

Μην απορείτε που γράφω Γκιόζτεπε στο κείμενο και στον τίτλο Γκέζτεπε. Έτσι το’ χετε συνηθίσει να το βλέπετε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, μην μπερδευόμαστε. Αλλά η (στενή, λόγω καταγωγής) σχέση που έχω με την τουρκική γλώσσα με αποτρέπει από το να κάνω σκόπιμα το λάθος, εκτός αν αναγκάζομαι. Στη «δημοκρατική» αυτή γωνιά θα μου επιτρέψετε να την γράφω όπως ακριβώς ονομάζεται, δηλαδή Γκιόζτεπε. Μια λέξη σύνθετη, που έρχεται από το «γκιοζ», δηλαδή μάτι, και «τεπέ», δηλαδή λόφος. Ο λόφος του ματιού, δηλαδή το παρατηρητήριο. Οπότε θα τη γράφω Γκιόζτεπε, εκτός αν συμφωνήσουμε ότι τον Καραγκιόζη από εδώ και στο εξής θα τον λέμε… Καραγκέζη!

ΜΠΑΛΑ ΤΑΟΥΝ – ΔΕ ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ

Ουαλία. Μου φαίνεται θα την καθιερώσω τη λέξη «ήμαρτον», για ματς όπου η απόδοση είναι πολύ υπερβολική. Κάτι ανάλογο κι εδώ. Η Νιου Σεντς δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες ουαλικές ομάδες, είναι η μόνη που λειτουργεί επαγγελματικά στον μικρόκοσμο του μοναδικού γεωγραφικού σημείου στη Βρετανία, όπου το ράγκμπι υπερτερεί σε δημοφιλία. Η φιλοξενούμενη φαίνεται ότι θα το προσέξει το ματς, δεδομένου ότι στο προηγούμενο έφερε απρόσμενη ισοπαλία 1-1 με την Κάρντιφ Γιουνιβέρσιτι, σε ματς μάλιστα που ισοφάρισε με πέναλτι στο 87’ κι ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Όσο για το αν μπορεί, απλά να πούμε ότι η συνολική παράδοση μεταξύ τους σε 35 αγώνες είναι 24-10-1 υπέρ της Νιου Σεντς.

Πηγή: www.bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ