Μπάγερν – Λίβερπουλ: Μόνο νίκη για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάγερν – Λίβερπουλ: Μόνο νίκη για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Σε θέση μάχης παραμένουν Λίβερπουλ και Μπάγερν παρά την τελευταία ισοπαλία που έφεραν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου στο Άνφιλντ.

Σε θέση μάχης παραμένουν Λίβερπουλ και Μπάγερν παρά την τελευταία ισοπαλία που έφεραν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδιγια τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου στο Άνφιλντ.

Όπως γράφτηκαν στα προγνωστικά της bwin για τον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος η Λίβερπουλ έχει θέσει υψηλούς στόχους καθώς θέλει να κατακτήσει το Αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και να παρατείνει όσο είναι δυνατόν την πορεία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Την ίδια στιγμή, η Μπάγερν Μονάχου προσπαθεί με δυσκολία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή της Μπουντεσλίγκα, και ταυτόχρονα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της.

Στον αγώνα της 19ης Φεβρουαρίου, οι οικοδεσπότες ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο την αντίπαλη εστία, έχοντας σημειώσει δέκα τελικές προσπάθειες για γκολ. Από αυτές ξεχώρισαν οι δυο καλές στιγμές του Σαλάχ στο 12ο και στο 24ο λεπτό, αλλά κι εκείνες των Μανέ και Ματίπ που έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ για την αγγλική ομάδα.

Τρεις καλές στιγμές είχαν και οι Βαυαροί στο πρώτο ημίχρονο· το γύρισμα του Ναμπρί στο 13ο λεπτό, το σουτ του Κομάν στο 17ο και το δεύτερο σουτ του Ναμπρί στο 36ο λεπτό που έβγαλε σε κόρνερ ο Άλισον.

Οι Γερμανοί πρωταθλητές έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η προσπάθεια του Μανέ στο 85ο λεπτό, ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο να ανατρέψει το σκορ υπέρ της Λίβερπουλ.

Έτσι, η ομάδα τού Γιούργκεν Κλοπ αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με μια ισοπαλία στο Άνφιλντ, αφού απέτυχε να νικήσει την άμυνα της Μπάγερν. Αποτέλεσμα γνώριμο, καθώς οι δύο ομάδες στα προηγούμενα έξι ευρωπαϊκά μεταξύ τους ραντεβού έφεραν τέσσερις ισοπαλίες και μετράνε από μία νίκη. Πάντως η Λίβερπουλ, κατέχει ένα τρομερό ρεκόρ στην Ευρώπη όντας αήττητη στα τελευταία 20 ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει εντός έδρας (14 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Σε δηλώσεις του, ο αμυντικός της Λίβερπουλ Άντριου Ρόμπερτσον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του μπορεί να επικρατήσει της Μπάγερν Μονάχου στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, παρά την «απογοητευτική εμφάνισή της στο Άνφιλντ». Όπως είπε, «Στο Μόναχο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πρόκληση, όμως, η Μπάγερν θα δεχτεί μεγαλύτερη πίεση όντας εντός έδρας, αφού οι οπαδοί της θα απαιτήσουν περισσότερα πράγματα από αυτήν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στους 8».

Ωστόσο, μέχρι το παιχνίδι της 13ης Μαρτίου, η Λίβερπουλ έχει στο πρόγραμμα της μερικούς σημαντικούς αγώνες στο πλαίσιο του αγγλικού πρωταθλήματος, οπότε είναι λογικό, όπως είπε ο Ρόμπερτσον, η ομάδα να έχει προς το παρόν το μυαλό της σε αυτούς, δεδομένου ότι φέτος αγωνίζεται για να κατακτήσει τον πρώτο αγγλικό τίτλο της από το 1990.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ