Τελικός της παρηγοριάς

Τελικός της παρηγοριάς

Για το χάλκινο μετάλλιο αναμετρώνται Τυνήσιοι και Νιγηριανοί

Στις 22:00, στο Στάδιο Αλ-Σαλάμ του Καΐρου, διεξάγεται ο μικρός τελικός του Κόπα Άφρικα ανάμεσα στις ηττημένες ομάδες των ημιτελικών Τυνησία και τη Νιγηρία.

Οι Τυνήσιοι, αφού προκρίθηκαν με τρεις ισοπαλίες από τον όμιλο και απέκλεισαν τις Γκάνα και Μαδαγασκάρη στο δρόμο προς την 4αδα, την Κυριακή αποκλείστηκαν από τη Σενεγάλη με 1-0 και απέτυχαν να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Ιδιαιτέρως ισορροπημένη η αναμέτρηση με αμφότερες ομάδες να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ και να αστοχούν στις τελικές προσπάθειές τους.

Χαρακτηριστικό το ότι σε 26 συνολικά τελικές προσπάθειες εκατέρωθεν, μόλις τρεις βρήκαν εστία. Πιο δραστήριες οι ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, το 0-0 όμως παρέμεινε και οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί μία κακή έξοδος του τερματοφύλακα των Τυνήσιων οδήγησε στο αυτογκόλ του Μπρον, το οποίο ήταν και καθοριστικό στην αναμέτρηση.

Εξίσου δραματικός και ο αποκλεισμός των Νιγηριανών στον άλλο ημιτελικό. Μετά από δύο νίκες στον όμιλο και επεισοδιακές προκρίσεις απέναντι σε Καμερούν και Νότιο Αφρική, την Κυριακή υπέκυψαν απέναντι στην Αλγερία. Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στον αγώνα, στο οποίο σκόραραν και από ένα γκολ για το 1-1 μέχρι το 95ο λεπτό. Με αυτογκόλ βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 40’, για να ισοφαρίσει (με πέναλτι) ο Ιγκάλο στο 72’. Στην τελευταία όμως κυριολεκτικά φάση του αγώνα η Αλγερία κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο και ο Μαρέζ της Σίτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, “σκοτώνοντας” τους Σούπερ Αετούς.

Διαβάστε στο Betarades.gr το αναλυτικό preview του αγώνα Τυνησία – Νιγηρία με όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, ρεπορτάζ, απουσίες, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία και φυσικά τη στοιχηματική εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ