Ακόμα πιο άνετα απόψε

Ακόμα πιο άνετα απόψε

Οι προτάσεις του Λ. Λυριτζή από το ματς της ΑΕΚ κόντρα στην Κραϊόβα.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για 4η φορά στην ιστορία της αλλά στα πέναλτι. Το ποντάρισμα είχε γίνει στην νίκη των «κόκκινων» στην κανονική διάρκεια, οπότε δεν το πανηγύρισα. Έχει ένα μικρό αρνητικό σερί η στήλη αλλά το Γιουρόπα Λιγκ δύναται να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Και συγκεκριμένα η ΑΕΚ…

Η Ένωση ξεκίνησε με νίκη τις φετινές επίσημες υποχρεώσεις της και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών. Το 2-0 στην Κραϊόβα χάρη στα τέρματα των Μάνταλου και Λιβάγια δίνει στους κιτρινόμαυρους πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Η δική μου πεποίθηση ότι είναι ο ρουμανικός σύλλογος δεν έχει πλέον καμία ελπίδα πρόκρισης αλλά είναι κάτι που μπορεί να γραφτεί ή να ειπωθεί ως προσωπική εκτίμηση, αφού στο ποδόσφαιρο έχουμε δει τα πάντα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Ουνιβερσιτάτεα είναι κακή ομάδα…

Τρεις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ έχουν φέρει στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες στο ρόστερ και παράλληλα ένα βήμα από την έξοδο τον Παπουρά. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς, το κλίμα έχει διαταραχθεί και μοιάζει αδύνατο να αντιστραφεί απόψε. Εξάλλου το χαμηλό επίπεδο δυναμικότητας είχε φανεί και στους προηγούμενους γύρους, αφού μην λησμονούμε ότι είχε δεχθεί συνολικά 4 γκολ από την αστεία Σεμπάιλ ενώ κόντρα στην επίσης αδύναμη Χόνβεντ είχε πάρει την πρόκριση στα πέναλτι, έπειτα από δύο αγώνες χωρίς σκορ. Μπορεί λοιπόν αυτή η ομάδα να νικήσει σήμερα με 3 γκολ την ΑΕΚ; Ποτέ!

Ο ελληνικός σύλλογος έχει βέβαια το μειονέκτημα ότι θα αγωνιστεί απόψε μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω τιμωρίας, ωστόσο το ρόστερ του απέχει πολύ από το αντίστοιχο της αντιπάλου και αναμένεται να φανεί ακόμα περισσότερο σήμερα. Ο Μιγκέλ Καρντόσο θα ρίξει στην μάχη ό,τι καλύτερο έχει και η ΑΕΚ θέλει να συνδυάσει την πρόκριση με δεύτερη νίκη, συγκεντρώνοντας πολύτιμους βαθμούς για την ίδια αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Εξάλλου όλες οι ομάδες έχουν αντιληφθεί πλέον ότι οι πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες και των «μισητών εγχώριων αντιπάλων» βοηθούν την κάθε μία ξεχωριστά. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, αν η Ελλάδα είχε περισσότερες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και είχαμε απευθείας εκπροσώπηση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αντίστοιχα για την ΑΕΚ φέτος σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ. Λιγότερες νίκες όλων των ελληνικών ομάδων σημαίνουν περισσότερα προκριματικά, δυσκολότεροι αντίπαλοι και σπανιότερες συμμετοχές σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο άσος της ΑΕΚ προσφέρεται αναμενόμενα χαμηλά και θα ήταν ακόμα πιο κάτω αν ο Δικέφαλος ήθελε μόνο νίκη απόψε. Παρότι προκρίνεται ακόμα και με διάφορα σκορ ήττας, πιστεύω ότι θα πανηγυρίσει δεύτερη νίκη, ακόμα πιο άνετη από την περασμένη εβδομάδα. Εξ ου και το ποντάρισμα στο ασιατικό χάντικαπ των γηπεδούχων.

Πηγή: www.bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ