Με σύμμαχο την παράδοση… και την ομίχλη

Με σύμμαχο την παράδοση… και την ομίχλη

Πάμε λοιπόν να αιτιολογήσουμε τα κυριακάτικα προγνωστικά στοιχήματος

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Χάνουμε κουράγια μ’ αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην στήλη μας, έχουμε ξεχάσει αυτά που ξέραμε με αυτά που βλέπουμε ανά την Ευρώπη. Γράψαμε μία ακόμη άσχημη βραδιά χθες για -135 μονάδες απολογισμό. Δύο σημεία βγάλαμε, αλλά ούτε αυτά τα πληρωθήκαμε γιατί ήταν ως συνήθως μέσα στο παρολί μας, το οποίο χάθηκε ξανά στο ένα γκολ, αφού η Πόρτο μετά την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στο Μπριζ πήγε και γκέλαρε στις Αζόρες και έμεινε στο -8 από την κορυφή. Η Μπαρσελόνα πέρασε από το Μεστάγια, αλλά με το ελάχιστο, με γκολ στο 93′, χάθηκε το 2 & Over 2.5. Στην Αρούκα η Σπόρτινγκ έχασε ένα τσουβάλι μεγάλες ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν βρήκε. Χάθηκε το Goal/Goal. Στο Νιουκάστλ το παιχνίδι πήγαινε “σβηστά” για 50 λεπτά… και μετά ήρθε η καταιγίδα των γηπεδούχων. Χάθηκε το Under 2.5. Τα γκολ του Νούνιες τα χάσαμε ελέω Μελιέ. Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να αναλύουμε τα παιχνίδια με ποδοσφαιρική λογική, ελπίζοντας ότι η παρατεταμένη γκίνια θα αντιστραφεί. Πάμε λοιπόν να αιτιολογήσουμε τα κυριακάτικα προγνωστικά στοιχήματος.

Φενέρμπαχτσε & Under 4.5 @ 1.93

Ιστανμπούλσπορ – Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε έκανε επική επιστροφή την Πέμπτη, το 0-3 της Ρεν στο ημίωρο το έκανε 3-3 και κράτησε το πάνω χέρι για την πρωτιά στον όμιλο του Europa League. Είναι καλά η ομάδα του Ζεσούς, προηγήθηκαν 5 σερί νίκες, έχει πιάσει κορυφή στην Super Lig και δεν έχει σκοπό να την αφήσει. Δεν είχε ταξίδι για να βγάλει έξτρα κούραση, εντός έπαιζε την Πέμπτη, ουσιαστικά εντός θα παίξει και σήμερα, αφού το ματς διεξάγεται στο ουδέτερο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, στις κερκίδες του οποίου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι οπαδοί των “καναρινιών”. Περιορισμένης δυναμικής ο σημερινός αντίπαλος, πολλοί οι 8 πόντοι που έχει μαζέψει η Ιστανμπούλσπορ για τη μέχρι τώρα εικόνα της. Αιφνιδιαστική η αλλαγή προπονητή, ο Κορκμάζ που έφυγε ήταν αγαπητός στους παίκτες. Επιλογή το 2 & Under 4.5, σε απόδοση 1.93, αφού θα υπάρξει και διαχείριση δυνάμεων στην Φενέρ, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι δεν φημίζονται για την ποιότητά τους.

Κολωνία – Χοφενχάιμ

Η Κολωνία τελικά το παιχνίδι με την Σλοβάτσκο για το Conference League το έπαιξε Παρασκευή μεσημέρι, μεταφέρθηκε λόγω πυκνής ομίχλης το προηγούμενο βράδυ. Μόχθησε για να βγάλει το διπλό με πέναλτι στο 82′, ξόδεψε δυνάμεις και την Πέμπτη έχει “τελικό” πρόκρισης με τη Νις. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την 5αρα στη Μάιντζ, όπου φανέρωσε μεγάλα προβλήματα στο αμυντικός της transition. Επιπλέον έχει και βασικές απουσίες στην άμυνα σήμερα. Η Χοφενχάιμ είναι ξεκούραστη, είχε σχεδόν μία έξτρα εβδομάδα προετοιμασίας για το ματς. Παίζει με πλάτος στην επιθετική της ανάπτυξη, παίρνει πολλά από τους φουλ μπακ Ανχελίνιο και Σκοβ, μπορεί να τρέξει την ήδη κατοπονημένη γηπεδούχο για να συνεχίσει την εκπληκτική παράδοση που τρέχει απέναντί της. Επιλογή το διπλό σε απόδοση 2.30, το οποίο θα σημαίνει την 9η σερι νίκη επί της Κολωνίας!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Πρώτο ντέρμπι στη νεότευκτη OPAP Arena και η ατμόσφαιρα στις κερκίδες αναμένεται “καυτή”. Η ΑΕΚ πηγαίνει με φόρα 6 διαδοχικών στο παιχνίδι και με αυτοπεποίθηση να σπάσει την κάκιστη παράδοση που τρέχει απέναντι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ορμητικό παιχνίδι περιμένουμε ξανά από την ομάδα του Αλμέιδα, με πολλές προσπάθειες από τα πλάγια για να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των φιλοξενούμενων στα άκρα της αμυντικής 4αδας. Δύσκολα θ’ αντέξει υπό αυτές τις συνθήκες η άμυνα του Λουτσέσκου, αλλά θα βρει χώρους για κόντρα. Με την “αύρα” που έχει πλέον ο ΠΑΟΚ όταν κατηφορίζει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ δεν θα παίξει παθητικά, με build up από πίσω θα αναπτυχθεί και πάλι. Αυτό μπορεί να φέρει ευκαιρίες για γρήγορο transition, αλλά και λάθη ψηλά που θα τον οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Κανείς τους δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το “Χ”, προβλέπουμε καλό ρυθμό και το Over 2.5 παίζει ψηλά, στο 2.25.

Άρης – ΟΦΗ

Ο Άρης έκανε σπάνια καλή αμυντική εμφάνιση στη Λεωφόρο, αλλά σε πολύ διαφορετικές συνθήκες παιχνιδιού. Με τον ΟΦΗ σήμερα θα έχει την επιθετική πρωτοβουλία και όποτε γίνεται αυτό αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Ο ΟΦΗ έχει ντεμπούτο νέου προπονητή, ο Νταμπράουσκας θα φέρει άλλη ενέργεια στους Κρητικούς με τον επαγγελματισμό του. Μπορεί να βρει γκολ απέναντι στην ευάλωτη άμυνα των γηπεδούχων, ενώ το ένα γκολ του Άρη θεωρείται σχεδόν δεδομένο στο “Βικελίδης”. Υπάρχει ξεκάθαρη αξία στο Goal/Goal, σε απόδοση 2.50.

Το παρολί

Σε απόδοση 5.73 η σημερινή μας τριάδα από Ιταλία & Τουρκία.

Στο Κρεμονέζε – Ουντινέζε θα επιλέξουμε το Over 2.5 σε απόδοση 1.72. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν ακόμα την πρώτη τους νίκη στην σεζόν, έχοντας τη χειρότερη άμυνα στην Serie A. Επιθετικά όμως έχουν δημιουργία, βρήκαν γκολ απέναντι σε Νάπολι, Αταλάντα, Ίντερ και Φιορεντίνα. Η Ουντινέζε κάνει “κοιλιά”, αλλά δεν έχει σταματήσει να σκοράρει, η ανάπτυξη του Σοτίλ στους “τζεμπρέτε” είναι γρήγορη, θελκτική και ο αντίπαλος είναι κατάλληλος για ανοιχτό ρυθμό.

Στο Μπεσίκτας – Ουμρανιεσπόρ θα πάμε με το 1 & Over 2.5 σε απόδοση 1.83.  Νέα εποχή στην Μπεσίκτας, απολύθηκε ο Ισμαέλ και σήμερα κάνει δεύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της ο θρυλικός κόουτς Σενιόλ Γκιουνές. Ανανεωμένος ο ενθουσιασμός στους “αετούς” ο 70χρονος κόουτς ξέρει πολύ καλά να ανεβάζει τους παίκτες του. Παραδοσιακά παίζουν ορμητικά μπρος στο κοινό τους, υπάρχουν δεινοί επιθετικοί που μπορούν να πληγώσουν την άμυνα της ουραγού Ουμρανιεσπόρ, η οποία είναι φιλότιμη, αλλά στερείται ποιότητας. Σήμερα δεν θα έχει και τον ηγετικό της στόπερ. Είναι πιθανό να το βγάλει και μόνη της το σημείο η Μπεσίκτας.

Στο Τορίνο – Μίλαν θα ποντάρουμε στο Χ2 & Over 1.5 σε απόδοση 1.82. Βρήκε επιθετικό ρυθμό η Μίλαν τις τελευταίες ημέρες, 8 φορές σκόραρε με Μόντσα και Ντινάμο Ζάγκρεμπ και πηγαίνει στο Τορίνο με επιτακτική ανάγκης νίκης για να μην αφήσει τη Νάπολι να ξεφύγει. Η Τορίνο δεν είναι το ίδιο συμπαγής με πέρσι, τα βασικά στελέχη που έχασε το καλοκαίρι την έχουν ρίξει επίπεδο, αλλά προέρχεται από σπουδαίο διπλό στο Ούντινε. Δεν είναι εύκολο το έργο των “ροσσονέρι” γι αυτό και παίρνουμε κάλυψη στο ποντάρισμά τους.

Προγνωστικά Στοιχήματος

19:00 | Ιστανμπούλσπορ – Φενέρμπαχτσε  ➡ 2 & Under 4.5 (απόδοση 1.93)

19:30 | ΑΕΚ – ΠΑΟΚ  ➡ Over 2.5 (απόδοση 2.25)

20:30 | Κολωνία – Χοφενχάιμ  ➡ 2 (απόδοση 2.30)

20:30 | Άρης – ΟΦΗ  ➡ Goal/Goal (απόδοση 2.50)

Παρολί

16:00 | Κρεμονέζε – Ουντινέζε  ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.72)

16:00 | Μπεσίκτας – Ουμρανιεσπόρ  ➡ 1 & Over 2.5 (απόδοση 1.83)

21:45 | Τορίνο – Μίλαν  ➡ Χ2 & Over 1.5 (απόδοση 1.82)

Χινάρι

19:30 | Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ  ➡ Χ (απόδοση 3.40)

“Μπόμπα”

16:00 | Καϊσέρισπορ – Άδανα Ντεμιρσπόρ  ➡ 1 & Over 2.5 (απόδοση 4.50)

Σκόρερ

16:00 | Λάτσιο – Σαλερνιτάνα  ➡ Πέδρο Anytime Σκόρερ (απόδοση 3.20)

Χοφενχάιμ @ 2.30
Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ