Σε πορτογαλικό φόντο

Σε πορτογαλικό φόντο

Πλούσιο πρόγραμμα...

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος…

Διεκόπη το θετικό σερί που είχαμε χτίσει μεσοβδόμαδα, ο απολογισμός της Παρασκευής έγραψε -6.5 μονάδες, καθώς δεν δικαιώθηκε το ποντάρισμά μας στη Χιλή. Ηττήθηκε ξανά η Νιουμπλένσε για να χαθεί ο άσος, αλλά νωρίτερα επιβεβαιώθηκε το Over 3 στο Γκλάντμπαχ – Βέρντερ με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο! Πάμε στα σαββατιάτικα προγνωστικά στοιχήματος με τις βασικές επιλογές να έρχονται από Πορτογαλία, Αγγλία & Αργεντινή.

Μπενφίκα – Γκιμαράες

Συνεχίζει την τρελή της κούρσα η Μπενφίκα, την Κυριακή πέρασε με πειστικό τρόπο κι από τη Μαδέιρα, με το εύκολο 0-3 επί της Μαρίτιμο έφτασε τις 6 σερί νίκες κι απόψε θέλει να στείλει τη διαφορά στο +11 από την Πόρτο, η οποία αύριο έχει δύσκολη έξοδο στην “πεδρέιρα”. Σταθερά πολύ παραγωγική με όμορφες γρήγορες συνεργασίες, απόψε θα ψάξει και εκδίκηση απέναντι στην ομάδα που την ανάγκασε στην πρώτη βαθμολογική απώλεια της σεζόν.

Το δυνατό σερί (5-1-0) της Γκιμαράες διεκόπη το περασμένο Σάββατο με την Αρούκα (0-2), απέναντι στην οποία πλήρωσε εν πολλοίς το γεγονός ότι αγωνίστηκε με τον τρίτο, 19χρονο τερματοφύλακά της. Απόψε παίζεται η θέση ανάμεσα σε αυτόν και τον back-up που επιστρέφει από τραυματισμό, παραμένει εκτός ο #1, ενώ δεν θα έχει και τον ποιοτικότερο στόπερ της στο “Ντα Λουζ”. Δεν είναι από τις ομάδες που παίζουν αντι-ποδόσφαιρο η Γκιμαράες, μπορεί να βοηθήσει σε παιχνίδι με ρυθμό, αλλά η άμυνά της πολύ δύσκολα θα περιορίσει την παραγωγικότητα των “αετών”. Επιλογή το Over 2.5 της Μπενφίκα σε απόδοση 1.96.

Εστορίλ – Τσάβες

Η Εστορίλ τρέχει ρεκόρ 1-0-8 το τελευταίο δίμηνο, την προηγούμενη Παρασκευή έφτασε τις 5 σερί ήττες, η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη μειώθηκε (+6) επικίνδυνα, αλλά φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, χάρη στην πρόσληψη του Ρικάρντο Σοάρες. Ο 48χρονος κόουτς έκανε εκπληκτικά πράγματα στην περσινή Liga Portugal με τη Ζιλ Βισέντε και ήδη άρχισε να φαίνεται βελτίωση στη νέα του ομάδα. Με μία πλήρη εβδομάδα προετοιμασίας πήγε στο “Ντραγκάο” κι έβαλε δύσκολα στην Πόρτο (3-2).

Η Τσάβες επέστρεψε στις νίκες το περασμένο Σάββατο μετά από 1+ μήνα, αλλά για να το πράξει χρειάστηκε δύο χαμένα πέναλτι της ντεφορμέ Πορτιμονένσε! Νιώθει πλέον πιο άνετα φτάνοντας τους 29 βαθμούς, συνεχίζει να έχει αρκετές απουσίες και στο ανασταλτικό κομμάτι είναι σταθερά ευάλωτη. Προβλέπουμε αντίδραση των γηπεδούχων, αλλά χρειάζεται και κάλυψη στο ποντάρισμά τους, επιλογή το 1Χ & Over 1.5 σε απόδοση 1.85.

Μπρέντφορντ – Λέστερ

Σε πολύ καλή κατάσταση η Μπρέντφορντ μετά το Μουντιάλ, με ρεκόρ 6-4-1, με το διπλό στο St. Mary’s της έχει ανοίξει η όρεξη ακόμη και για ευρωπαϊκή έξοδο! Φουλ επίθεση, με στόχο να κυνηγήσει την υπέρβαση, αναμένεται από την ομάδα του Φρανκ, όπως άλλωσε συνηθίζει στο γήπεδό της, όπου σε 13 παιχνίδια έχουν επιτευχθεί 40 γκολ! Η Λέστερ παραπατάει, έφτασε τις 5 σερί ήττες κι έχει μπλέξει για τα καλά στη μάχη της ουράς. Σταθερά προβληματική ανασταλτικά, αλλά με γνωστές επιθετικές αρετές για να χτυπήσει παίζοντας κυρίως στο χώρο. Επιλογή μας το Over 2.5 σε απόδοση 1.84, με σύμμαχο και την παράδοση, αφού και τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους είχαν πολλά γκολ.

Πλατένσε – Ντεφένσα

Φιλότιμη η Πλατένσε στο ξεκίνημα της σεζόν, ναι μεν μετρά πλέον 5 παιχνιδια δίχως νίκη (0-2-3), αλλά το πρόσφατο “Χ” στο Λίνιερς της ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση, ενώ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα και στα 7 φετινά παιχνίδια της με τον Παλέρμο στον πάγκο. Η Ντεφένσα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την σεζόν, διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 7 παιχνίδια (5-2-0) παρουσιάζοντας καλό δημιουργικό πρόσωπο και στο 1-1 με την Ταγιέρες. Στο τελευταίο εκτός ήταν τρομερά παραγωγική στο “Μπομπονέρα”, αλλά της έλειψε η αποτελεσματικότητα. Παίζει γρήγορα στο transition, βγάζει φάσεις, ενώ σήμερα θα της λείψει βασικός στόπερ. Επιλογή το Goal/Goal, σε απόδοση 1.97, το οποίο επιβεβαιώθηκε στις 5/6 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

To παρολί

Τρεις επιλογές από Τουρκία, Γερμανία & Πολωνία σε παρολί αξίας 4.74.

Πρώτη επιλογή το Over 2.5 (1.62) στο Άδανα Ντεμιρσπόρ – Αντάλιασπορ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από πλασματική ήττα στην Τραπεζούντα (4-1), όπου πλήρωσαν την ανόητη αποβολή τους νωρίς στο παιχνίδι, αλλά απέδειξαν ακόμη και με 10 παίκτες την ποιότητά τους. Πολύ ισχυρή στα Άδανα η ομάδα του Μοντέλα, παίζει με ταχύτητα σκοράρει με ευκολία. Η Αντάλιασπορ ανέβηκε επίπεδο δημιουργικά από την στιγμή που επέστρεψε στη δράση ο ταχυδύναμος φορ Ράιτ, ο οποίος σκόραρε δις κι έβγαλε ασίστ, μέσα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο 4-0 επί της Καϊσέρισπορ. Πιθανό να γίνει πλούσιο παιχνίδι.

Δεύτερη επίλογή το 1Χ & Over 1.5 (1.70) στο Χοφενχάιμ – Χέρτα.  Οι γηπεδούχοι είναι σε παρατεταμένο αγωνιστικό τέλμα, έφτασαν τις 8 σερί ήττες και τα 15 παιχνίδια δίχως νίκη (0-2-13)! Η εικόνα τους όμως ήταν βελτιωμένη στα δύο πρόσφατα ταξίδια σε δύσκολες έδρες, έχασαν οριακά στο Μάιντς (1-0) και αδίκως την Κυριακή στο Φράιμπουργκ (2-1), όπου είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες και πίεσαν στο τέλος ακόμα και με 10 παίκτες. Ιδανικός αντίπαλος για να αντιδράσουν η Χέρτα που είναι χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της Bundesliga. Έχασε και στα 7 τελευταία ταξίδια της, με συντελεστή 14-1 στα τέσσερα μετά το Μουντιάλ!

Τρίτη και τελευταία επιλογή η Ρακόβ με -1 (ασιατικό) χάντικαπ (1.72) απέναντι στην Κρακόβια. Πρόσω ολοταχώς για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της πηγαίνει η Ρακόβ, σήμερα θα ψάξει 6η διαδοχική νίκη, ενώ συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο τρέχει ρεκόρ 17-3-0! Η τελευταία της ήττα χρονολογείται στις 3 Σεπτέμβρη στην έδρα της σημερινής αντιπάλου! Θέλει να πάρει εκδίκηση για το βαρύ 3-0 του πρώτου γύρου με τον ηγέτη Λόπεθ να επιστρέφει στα γκολ στο 4-1 της προηγούμενης Παρασκευής με την Σλασκ, απέναντι σε μία Κρακόβια που έχει πολύ μέτρια εικόνα στα τελευταία παιχνίδια της.

Προγνωστικά Στοιχήματος

17:00 | Μπρέντφορντ – Λέστερ  ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.84)

20:00 | Μπενφίκα – Γκιμαράες  ➡ Μπενφίκα Over 2.5 (απόδοση 1.96)

22:30 | Εστορίλ – Τσάβες  ➡ 1Χ & Over 1.5 (απόδοση 1.85)

00:00 | Πλατένσε – Ντεφένσα ι Χουστίσια  ➡ Goal/Goal (απόδοση 1.97)

Παρολί

15:00 | Άδανα Ντεμιρσπόρ – Αντάλιασπορ  ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.62)

16:30 | Χοφενχάιμ – Χέρτα  ➡ 1Χ & Over 1.5 (απόδοση 1.70)

21:00 | Ρακόβ – Κρακόβια  ➡ Ρακόβ -1 (απόδοση 1.72)

“Μπόμπα”

19:30 | Ατρόμητος – Ιωνικός  ➡ 2 (απόδοση 4.75)

Σκόρερ

15:00 | Άδανα Ντεμιρσπόρ – Αντάλιασπορ  ➡ Ράιτ anytime σκόρερ (απόδοση 2.80)

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ