Ντέρμπι στην Τουρκία…

Ντέρμπι στην Τουρκία…

Θα πάμε στοίχημα με έναν αγώνα – τον μοναδικό που μας ενδιαφέρει σήμερα, καθώς στα άλλα «μεγάλα» πρωταθλήματα δεν έχει αγώνες – του τουρκικού πρωταθλήματος, αυτόν ανάμεσα στη Μπαχτσεσεχίρ και στην Νταρουσάφακα.

Γράφει ο Κώστας Κούσης

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες του μπάσκετ. Εβδομάδα με αρκετό ενδιαφέρον ξεκινά σήμερα, με «διπλούς» αγώνες στην Ευρωλίγκα και ματς κρίσιμα στο Eurocup, αλλά και για τα πρωταθλήματα κάποιων χωρών. Χθες ο Ολυμπιακός μας δικαίωσε και πάλι, κερδίζοντας εύκολα τον ΠΑΟΚ 100-70 και «βγάζοντας» έτσι την επιλογή μας για άσο και over, οπότε σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε με θετικό τρόπο…

Θα πάμε στοίχημα με έναν αγώνα – τον μοναδικό που μας ενδιαφέρει σήμερα, καθώς στα άλλα «μεγάλα» πρωταθλήματα δεν έχει αγώνες – του τουρκικού πρωταθλήματος, αυτόν ανάμεσα στη Μπαχτσεσεχίρ και στην Νταρουσάφακα.

Μπαχτσεσεχίρ – Νταρουσάφακα Προγνωστικά

Αμφότερες «καίγονται» για τη νίκη, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία, έχουν μόνο 8 νίκες και πλέον κινδυνεύουν σοβαρά με υποβιβασμό, αν συνεχίσουν έτσι στις τελευταίες αγωνιστικές. Οι προτελευταίες Μπεσίκτας και Γκαζιαντέπ έχουν 6 νίκες και εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόση είναι η πίεση σήμερα για μια ομάδα που δεν πάει καθόλου καλά εδώ και καιρό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπαχτσεσεχίρ έχει… 12 σερί ήττες, εντός κι εκτός συνόρων, με τελευταία νίκη τον Ιανουάριο! Από τότε χάνει απ’ όλους, μέσα-έξω, και προφανώς πλέον η πίεση της νίκης είναι αφόρητη. Τελευταία ήττα από την Πετκίμ Σπορ εκτός έδρας με 77-69, την προηγούμενη εβδομάδα, και πρωταγωνιστές ως συνήθως τους Μπουτσιέλ και Τζαμάρ Σμιθ με 18 έκαστος, ενώ έχασε και την Τετάρτη από τη Βόννη για το BCL με 76-87 εντός έδρας.

Η Νταρουσάφακα επίσης μέτρια πράγματα φέτος, με σκαμπανεβάσματα, όμως τώρα αρχίζει λίγο να βελτιώνεται, έχοντας τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, εντός κι εκτός συνόρων. Πριν είχε μία στα πέντε. Έχασε δύσκολα απ’ την πανίσχυρη στον θεσμό Τενερίφη στην Ισπανία με 75-71 για το BCL, ενώ κέρδισε για το πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική τη Μπούρσασπορ με 98-92 (Ολασένι 20, Οζντεμίρογλου 19).

Αν κερδίσει σήμερα, θα περάσει τις Μερκεζεφέντι, Μπουγιουκτσεκμετσέ και Γαλατασαράι, που έχουν επίσης 10 νίκες, και αγώνα περισσότερο, και θα πάει 6η! Αν χάσει, θα μείνει μαζί τους, σε τετραπλή ισοβαθμία, με «φόντο» την παρουσία στην οκτάδα, άρα στα πλέιοφς. Οπότε έχει κι αυτή κίνητρο για να κερδίσει σήμερα σε μια έδρα όπου οι γηπεδούχοι «καίγονται» και αυτοί, και μάλλον περισσότερο.

Με δεδομένη την εικόνα των δύο ομάδων θα μπορούσαμε να πάμε πιο εύκολα στο διπλό της «Ντάκα», όμως είναι τέτοια η ανάγκη για νίκη από την Μπαχτσεσεχίρ, που ισοσκελίζει λίγο τα πράγματα. Θα πάμε στην καλοπληρωμένη μεσοβέζικη λύση του να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους, σε απόδοση 2.82, που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την ελπίδα να γίνει ντέρμπι μέχρι τέλους και η νίκη, κρίσιμη και για τους δύο, να κριθεί στις λεπτομέρειες…

Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ