Σκέφτεται… άλλα ο Προμηθέας

Σκέφτεται… άλλα ο Προμηθέας

Προβάδισμα στη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Γράφει ο Κώστας Κούσης…

Καλημέρα σε όλους και όλες τους φίλους και τις φίλες του μπάσκετ. Η Νταρουσάφακα κέρδισε χθες τη Μπαχτσεσεχίρ με 79-84, στην παράταση, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψή μας για να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους, σε πολύ καλή απόδοση (2,82) και δίνοντας έτσι συνέχεια στο θετικό μας σερί αυτόν τον μήνα.

Θα συνεχίσουμε όμως και θα πάμε στοίχημα με τον αγώνα του Προμηθέα στο Ισραήλ με την δυνατή εντός έδρας Χάποελ, στο Τελ Αβίβ, και όχι με τον αδιάφορο αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, για την Ευρωλίγκα.

Χαποέλ Τελ Αβίβ-Προμηθέας Προγνωστικά

Οι Πατρινοί έχουν ήδη προκριθεί, με την σπουδαία νίκη τους με 84-81 επί της Παρί, με κορυφαίο τον εκπληκτικό Κάουαν, που είχε 38 πόντους. Με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισαν, άλλωστε, και το πλεονέκτημα έδρας, όντες στην 4η θέση της κατάταξης, τουλάχιστον στην πρώτη φάση των πλέιοφς του Eurοcup.

Βέβαια έχουν ελπίδες, μαθηματικά, ακόμη και για την τρίτη θέση, όμως θα πρέπει να κερδίσουν σήμερα μέσα στην δύσκολη έδρα της Χάποελ με διαφορά πάνω από 17 πόντους! Και σα να μην έφτανε αυτό, έμαθαν χθες ότι θα πρέπει να παίξουν την Πέμπτη με την ΑΕΚ, τον αναβληθέντα αγώνα τους και μετά, το Σάββατο, παίζουν με το Περιστέρι!

Οπότε ανθρωπίνως είναι λογικό να σκέφτονται το… ταξίδι, τις μετακινήσεις και τους επόμενους κρίσιμους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά τον σημερινό αγώνα, όπου εν τέλει είναι και, κακά τα ψέματα, αδιάφορος βαθμολογικά.

Από την πλευρά της η Χάποελ έκανε το… καθήκον της, κερδίζοντας την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στην Πολωνία τη Σλασκ 76-87, με κορυφαίο τον Μακρέι που είχε 17 πόντους. Το Σάββατο κέρδισε και για το πρωτάθλημα του Ισραήλ με 105-87 την Μπνέι Χερτζέλια, οπότε είναι σε καλό «φεγγάρι». Και έχει και κίνητρο σήμερα, αφού αν κερδίσει και χάσει η Τουρκ Τέλεκομ από την Μπουντούτσνοστ, εκτός έδρας, τότε θα πάρει τη 2η θέση στον όμιλο! Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

Δεν μπορεί να βάλει πάλι ο Κάουαν 38 πόντους, τουλάχιστον λογικά βλέποντας την κατάσταση και έτσι αν προσθέσουμε και τις απουσίες του Προμηθέα (δεν ταξίδεψαν οι Κόντιτ, Τσαϊρέλης) συν το βεβαρημένο πρόγραμμα, θα πάμε «αναγκαστικά» με τη νίκη της Χάποελ μαζί με το under 166,5 σε απόδοση 2,55 που βρίσκουμε στη Stoiximan.

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ