Τα τρανζιστοράκια

Τα τρανζιστοράκια

Σε πρώτο πλάνο η Ισπανία.

Γράφει ο Χρήστος Ραγκάτσης…

Καλημέρα στους αναγνώστες του bethome, να έχουμε μία όμορφη Κυριακή και μακάρι, στοιχηματικά, να είναι σαν την προηγούμενη στα προγνωστικα στοιχημα.

Η αυλαία της Primera πέφτει απόψε. Δε συνηθίζεται, την τελευταία αγωνιστική να υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον σε όλα τα παιχνίδια. Η λίγκα έβαλε στις 19:30 τα ματς που κρίνουν την 7η θέση και το Conference League – στις 22:00 εκείνα που κρίνουν τον υποβιβασμό. Πριν 30 χρόνια, μία τέτοια βραδιά, τα τρανζιστοράκια στους πάγκους και στις εξέδρες θα έκαναν θραύση!

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ 7ης ΘΕΣΗΣ

Ρεάλ και Ατλέτικο διεκδικούν τη 2η θέση. Όπως έγραψα πρόσφατα, πέρα από το γόητρο, υπάρχει κι ένα επιπλέον μπόνους 7 εκ. έουρος για τη 2η θέση συγκριτικά με την 3η.

Την 7η θέση διεκδικούν Οσασούνα, Αθλέτικ, Χιρόνα, Σεβίλη και Ράγιο. Η Σεβίλη, μετά την κατάκτηση του Europa League, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Η μοναδική περίπτωση να μην οδηγήσει η 7η θέση στο Conference είναι να τερματίσει σε αυτήν η Σεβίλη!! Για να συμβεί αυτό, πρέπει η Σεβίλη να βγάλει διπλό στο Σαν Σεμπαστιάν, να λήξει ισόπαλο το Οσασούνα – Χιρόνα και να μη νικήσουν Αθλέτικ και Ράγιο. Σιγά μη συμβεί ….

Η Οσασούνα έχει τον απόλυτο έλεγχο καθώς με νίκη επί της Χιρόνα τερματίζει 7η στέλνοντας τις υπόλοιπες ομάδες για ύπνο.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΧΙΡΟΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Η Οσασούνα έχασε στο Χετάφε αλλά κρατά την τύχη στα χέρια της. Παίρνει το ματς και βγαίνει στην Ευρώπη. Αν ηττηθεί, μένει εκτός. Αν φέρει ισοπαλία, θα περιμένει τα μαντάτα από Μαδρίτη, Μαγιόρκα και Σαν Σεμπαστιάν. Η Χιρόνα θέλει δική της νίκη και να μη βγάλει διπλό η Αθλέτικ στο ”Μπερναμπέου”. Δεν ψάχνει και κάνα θαύμα …. Ο τεχνικός Μίτσελ ανανέωσε με τους Καταλανούς ως το 2026. Στο ”Ελ Σαδάρ” δε θα πέφτει καρφίτσα.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΣΕΒΙΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Η ομορφότερη, ίσως, πόλη της Ευρώπης, το Σαν Σεμπαστιάν (όσοι δεν έχετε πάει, βάλτε το στο πρόγραμμα), γιορτάζει απόψε. Γιορτάζει γιατί η Σοσιεδάδ θα παίξει για 3η φορά στην ιστορία της στο Champions League. Η πρώτη ήταν το 2003, η δεύτερη το 2013, η τρίτη θα είναι το 2023. Μία φορά κάθε 10 χρόνια!! O Νταβίντ Σίλβα είναι τραυματίας, ο Ιγιαραμέντι θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Ρεάλ. Η Σεβίλη είναι σουρωμένη από την επιτυχία της κατάκτησης του Europa League και αποκαμωμένη από την προσπάθεια. Ο Μεντιλίμπαρ δεν πήρε μαζί του στη Χώρα των Βάσκων τον τιμωρημένο Ακούνια και τον ταλαιπωρημένο Φερνάντο. Η ”Ανοέτα” θα είναι κατάμεστη. Βλέπω τη Σοσιεδάδ να κερδίζει.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΡΑΓΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Η Μαγιόρκα έμεινε από νωρίς με 10 και το τελικό 0-3 από τη Μπάρτσα στη Βαρκελώνη την κολακεύει. Ο επιθετικός Αμάτ είναι τιμωρημένος – ο μεσοεπιθετικός Κανγκ Ιν Λι επιστρέφει από τιμωρία – τα προβλήματα μεσοαμυντικά παραμένουν. Ο τεχνικός Χαβιέρ Αγκίρε ανανέωσε ως το καλοκαίρι του 2024. Η Μαγιόρκα δε χάνει στο γήπεδό της από τον Οκτώβριο! Η Ράγιο ήταν εξαιρετική στο 2-1 επί της Βιγιαρεάλ. Οι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν τη νίκη στον τεχνικό Ιραόλα ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό του Βαγέκας. Για τον Ιραόλα το αποψινό είναι το τελευταίο ματς στον πάγκο των Μαδριλένων. Η Ράγιο, για να τερματίσει 7η χρειάζεται δική της νίκη, να μη βγάλει διπλό η Αθλέτικ στο ”Μπερναμπέου” και να λήξει ισόπαλο το Οσασούνα – Χιρόνα. Σφυρίζει το τελευταίο ματς της καριέρας του ο δημοφιλής όσο και ιδιόρρυθμος Ματέου Λαόθ!

ΡΕΑΛ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Χάρη σε δύο γκολ του Ροντρίγκο, η Ρεάλ νίκησε με ανατροπή στο ”Πιθχουάν”. Ο Καρβαχάλ επιστρέφει από τιμωρία, ο Βινίσιους από τραυματισμό – ο Ασένσιο αποχαιρετά το κοινό του ”Μπερναμπέου”.  Η Αθλέτικ κατάφερε να χάσει από την Έλτσε και πλέον ίσως να μην της είναι αρκετό ούτε το διπλό. Οι Βάσκοι θέλουν τρίποντο στη Μαδρίτη και την ίδια ώρα να μη νικήσει η Οσασούνα. Ο Νίκο Γουίλιαμς επιστρέφει. Ήταν αρρωστούλης στο 0-1 από την Έλτσε. Η Αθλέτικ καλείται να επιτεθεί. Θα έχει γκολ το ματς.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Η Βιγιαρεάλ δεν έκανε καλό παιχνίδι κι έχασε δίκαια στο Βαγέκας. Ό,τι κι αν γίνει απόψε, θα τερματίσει 5η και θα πάει στο Europa League. Στα 10 τελευταία μετρά 9 g/g – 8 over 2,5 – 4 over 3,5. Δεν τη λες και μικρή τη λίστα με τους απόντες της Βιγιαρεάλ (Αλμπιόλ, Χεράρντ Μορένο, Πεντράθα, Φόιτι). Η Ατλέτικο θα το παίξει το ματς γιατί, μέσα σ’ όλα, ο Σιμεόνε γουστάρει να καβαλήσει τη Ρεάλ και να βγει 2ος. Φρέσκες απουσίες είναι αυτές των Ντε Πολ, Καράσκο, Χιμένες. Πρόκειται για ένα πιθανό g/g και over.

Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στην ουρά γίνεται χαμός. Μία εκ των Βαγιαδολίδ, Χετάφε, Βαλένθια, Κάδιθ, Αλμερία, Θέλτα θ’ ακολουθήσει τις Εσπανιόλ, Έλτσε στη Segunda. Δεν πρόκειται να σας κουράσω  με τα δεκάδες σενάρια. Θα σταθώ στα βασικά. Κατ’ αρχάς, όλες οι ομάδες κρατούν την τύχη στα χέρια τους, με την έννοια ότι, όποια κερδίσει σώζεται. Επίσης, πέντε από τις έξι (εξαιρείται η Βαγιαδολίδ) μπορούν να σωθούν ακόμη κι αν ηττηθούν. Υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει πενταπλή ισοβαθμία στους 41β. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να νικήσει η Βαγιαδολίδ τη Χετάφε. Στην πενταπλή ισοβαθμία υποβιβάζεται η Θέλτα!!

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΧΕΤΑΦΕ

Η Βαγιαδολίδ πήγε στην Αλμερία για την ισοπαλία και την πήρε. Πλέον, οφείλει να νικήσει τη Χετάφε για να σωθεί ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αν χάσει, έπεσε. Αν φέρει ισοπαλία, ελπίζει είτε σε ισοβαθμία με την Αλμερία είτε σε τριπλή ισοβαθμία με Θέλτα και Αλμερία. Η Χετάφε έκανε μεγάλο ματς στη νίκη – ανατροπή επί της Οσασούνα. Βολεύεται με την ισοπαλία. Αν χάσει, όλα θα εξαρτηθούν από τις ισοβαθμίες με τα περισσότερα σενάρια να την ευνοούν. Εισιτήρια για το ματς δεν υπάρχουν ούτε στη μαύρη αγορά. 500 φίλοι της Χετάφε θα βρίσκονται σε μία γωνίτσα του ”Θορίγια”. Θα έχει κλωτσιά το ματς.

ΜΠΕΤΙΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η Μπέτις θα τερματίσει 5η και θα παίξει στο Europa League. Το κοινό του ”Βιγιαμαρίν” θ’ αποθεώσει το Χοακίν ο οποίος κρεμάει τα παπούτσια του μετά από 23 χρόνια καριέρας. Ένας Χοακίν ο οποίος έπαιξε για μία πενταετία στη Βαλένθια. Μία Βαλένθια στην οποία αρκεί ένα ισόπαλο αποτέλεσμα για να κλειδώσει την παραμονή. Αν οι ”νυχτερίδες” ηττηθούν, θα περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Το ”Μπενίτο Βιγιαμαρίν” θα γεμίσει. Μου αρέσει το 3,50 στην ισοπαλία.

ΕΛΤΣΕ – ΚΑΔΙΘ

Η ουραγός Έλτσε έχει ξεμωραθεί εντελώς τις τελευταίες εβδομάδες. Διέσυρε τη Ράγιο, νίκησε την Ατλέτικο, δεν έχασε στο Χετάφε, δεν έχασε από τη Σεβίλη, έβγαλε διπλό στο Μπιλμπάο. Η Κάδιθ παραμένει στην κατηγορία αν δεν ηττηθεί. Ακόμη κι αν χάσει, υπάρχει μόλις ένα σενάριο που τη στέλνει στη Segunda. Το σενάριο γράφει, ήττα της Χετάφε, νίκη της Θέλτα, νίκη της Αλμερία και Χ2 της Βαλένθια στη Σεβίλη. Κλάιν μάιν…

ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΑΛΜΕΡΙΑ

Η Εσπανιόλ υποβιβάστηκε κι ο Κινέζος ιδιοκτήτης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της. Δάκρυσε κι ο Τζάκι Τσαν …. Οι οπαδοί της Εσπανιόλ, ντυμένοι στα μαύρα, θα διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία θαρρείς κι έφταιγαν οι διαιτητές για το χάλι της ομάδας. Η Αλμερία, υπό το φόβο της ήττας, έμεινε στο 0-0 με τη Βαγιαδολίδ. Παραμένει στην κατηγορία ακόμη και με ισοπαλία. Ευνοείται σε ισοβαθμία με τη Θέλτα, υστερεί με τη Βαγιαδολίδ, παραμένει στην Primera σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Θέλτα και Βαγιαδολίδ.

ΘΕΛΤΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

”Το είπα τον Αύγουστο, το είπα ξανά το Γενάρη. Μας λείπει η ποιότητα”, δήλωσε ο Ιάγο Άσπας μετά την ήττα της Θέλτα στο Κάδιθ. Ο ηγέτης των Γαλιθιάνων ταλαιπωρείται, εδώ και 20 ημέρες από πόνους στην πλάτη αλλά θα δώσει το παρών. Η Θέλτα ευνοείται σε ισοβαθμία με τη Βαγιαδολίδ – υποβιβάζεται σε τριπλή ισοβαθμία στους 40β. με Αλμερία, Βαγιαδολίδ. Σ’ ένα ματς – γιορτή, η Μπάρτσα νίκησε 3-0 τη Μαγιόρκα και το κοινό του ”Καμπ Νόου” αποχαιρέτησε τους Μπούσκετς, Ζόρντι Άλμπα οι οποίοι φόρεσαν για τελευταία φορά τη φανέλα των blaugrana.

Πέρα από τους Μπούσκετς, Ζόρντι Άλμπα, θ’ απουσιάσει κι οι τραυματίες Πέδρι, Αραούχο. Μέσα σ’ όλα, η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη για τον Τερ Στέγκεν ο οποίος αν δε δεχτεί γκολ θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου ο οποίος θα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 27 παιχνίδια. Τούτη την ώρα, το ρεκόρ κατέχει ο Πάκο Λιάνιο που τη σεζόν 1993/94, ως τερματοφύλακας της Ντέπορ, κράτησε το μηδέν σε 26 ματς. Ο Τσάβι δήλωσε, χθες, ότι ο Γερμανός θα είναι βασικός. Η Μπάρτσα θα ταξιδέψει απευθείας από το Βίγκο για το Τόκιο όπου θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Βίσελ Κόμπε του Ινιέστα. Τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Για να σφίξουν οι κώλοι και για να παρακολουθήσουμε μία βραδιά – θρίλερ, θα είναι ό,τι καλύτερο ένα γρήγορο προβάδισμα της Βαγιαδολίδ ….

Προγνωστικά Στοιχήματος

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 19:30

ΡΕΑΛ – ΑΘΛΕΤΙΚ: OVER

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΣΕΒΙΛΗ:   1

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ: G/G ΚΑΙ OVER

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 22:00

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΧΕΤΑΦΕ:   ΧΕΤΑΦΕ OVER 3,5 ΚΑΡΤΕΣ

ΜΠΕΤΙΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ:   Χ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ