Ελληνικό El Classico με… φαβορί!

Ελληνικό El Classico με… φαβορί!

Ξεκινούν οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γράφει ο Κώστας Κούσης…

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους τους φίλους και τις φίλες του μπάσκετ. Η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 71-65 και επαλήθευσε έτσι την πρόβλεψή μας για άσο και under, για μια καλή απόδοση 2.47. Οι δυο ομάδες, όπως περιμέναμε και γράψαμε, έδωσαν έμφαση στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ στο τέλος «βραχυκύκλωσε» και έμεινε χαμηλά στο σκορ, όπως κάνει σχεδόν πάντα εκτός έδρας.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε σήμερα και θα πάμε στοίχημα με το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, που σηματοδοτεί την έναρξη των τελικών της Basket League. Ένα El Classico, που πάντα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως της αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Προγνωστικά

Είναι όμως μια σειρά που μετά από πολλά χρόνια, αν και κλασικό ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων», έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Φαβορί ο Ολυμπιακός, που έχει κάνει εξαιρετική σεζόν, εντός κι εκτός συνόρων, αουτσάιντερ ο Παναθηναϊκός, που προβλημάτισε πολύ και φέτος με την εικόνα του και με τα αποτελέσματά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άνετα την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League, και απέκλεισαν εύκολα στους ημιτελικούς τον ΠΑΟΚ με 3-0 και στους προημιτελικούς τον Άρη με 2-0. Οι «πράσινοι» ίδρωσαν με το Περιστέρι, περνώντας με 3-2 νίκες, επιβεβαιώνοντας την μέτρια φετινή του εικόνα.

Παρ’ όλα αυτά κάθε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι αγώνας με ιδιαιτερότητες, υπάρχει πάντα πάθος και φανατισμός, υπάρχει πίεση και το γόητρο είναι σημαντικό κίνητρο. Γι’ αυτό και περιμένουμε έναν Παναθηναϊκό που θα παλέψει σκληρά, παρά τις χτυπητές του αδυναμίες, μπροστά και πίσω.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, για τον Ολυμπιακό ο Ταρίκ Μπλακ που δεν έπαιξε στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, προπονήθηκε κανονικά και θα αποτελέσει μία έξτρα λύση στη ρακέτα, ενώ ως γνωστόν παραμένει σταθερά εκτός ο Κάνααν, που είναι εκτός λίστας στα πλέι οφ.

Στον Παναθηναϊκό ανησύχησαν προχθές με τον Γκουντάιτις, προπονήθηκε κανονικά χθες όμως και δεν τίθεται θέμα απουσίας, ενώ ως γνωστόν Γουόλτερς και Τόμας είναι εκτός λίστας πλέι οφ.

Είναι ο πρώτος τελικός, γίνεται στο ΣΕΦ, υπάρχει πάντα πίεση σε τέτοια ματς, αλλά υπάρχουν και δεδομένα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα και σ’ αυτό θα ποντάρουμε προτείνοντας άσο και over 155,5, σε απόδοση 2,15 που βρίσκουμε στη Stoiximan, περιμένοντας από τον ΠΑΟ να ανταποκριθεί επιθετικά.

Φυσικά περιμένουμε «ανέβασμα» του Βεζένκοφ, γι’ αυτό και «βλέπουμε» το double/double του, αλλά και την ενισχυμένη απόδοση 3,35 στο combo Βεζένκοφ over 18,5 πόντοι και Γκριγκόνις over 12,5 πόντοι, στην ίδια εταιρία. Καλό ντέρμπι να… έχουμε!

Προγνωστικά Στοίχημα Σήμερα

21:15 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός | 1 και over 155,5 (2.15)

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ