Γκολ στο Βόσπορο, γκολ και στο «Μπομπονέρα»

Γκολ στο Βόσπορο, γκολ και στο «Μπομπονέρα»

Πάμε να δούμε τα σημερινά μας πονταρίσματα.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

To χθεσινό ιρλανδικό ποντάρισμα στοίχισε 5 μονάδες στο ταμείο της στήλης, αφού η Σεντ Πάτρικς ηττήθηκε, αλλά επιβεβαιώθηκε το Over 2.5 στο Κορκ. Πολύ πιο ενδιαφέρον το σημερινό πρόγραμμα, αφού περιλαμβάνει το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς! Πάμε να αιτιολογήσουμε τα προγνωστικά στοιχήματος που ξεχωρίσαμε από τον τελικό του Champions League και όχι μόνο.

Τελικός Champions League Στοίχημα

H Κωνσταντινούπολη φιλοξενεί για 2η φορά τελικό Champions League, τον 31ο από τη μετονομασία και μετά, τον 68ο συνολικά. Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει το παρών για 2η φορά στην ιστορία της, 24 μήνες μετά την ήττα του “Ντραγκάο”, ενώ η Ίντερ θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο στην 6η συμμετοχή της.

Πριν 18 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο “Κεμάλ Ατατούρκ” είχαν φιλοξενηθεί και πάλι δύο ομάδες από Αγγλία και Ιταλία, με τους Μεσόγειους τότε να είναι το πολύ μεγάλο φαβορί. Στο παιχνίδι της μεγαλύτερης ποδοσφαρικής αδικίας, συγκρίνοντας τα ρόστερ των δύο αντιπάλων, η Λίβερπουλ έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή της περίστασης για να σηκώσει το τρόπαιο. Μπορεί να πετύχει αναλογη έκπληξη απόψε η Ίντερ για να σπάσει το “treble” της Μάντσεστερ Σίτι;

Στους 17 τελικούς που ακολούθησαν είχαμε τρεις ακόμα περιπτώσεις που ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι (2008 & 2016) και μία σε παράταση (2014).

Στους 12/18 τελευταίους τελικούς σκόραραν και οι δύο φιναλίστ, αλλά μόλις 8 πήγαν στο Over 2.5. Στους τέσσερις πιο πρόσφατους είχαμε No Goal & Under 2.5.

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ Προγνωστικά

Η Σίτι είναι η αγαπημένη των bookmakers για να κατακτήσει το Champions League διαρκώς την τελευταία 5ετία και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό απόψε. Πηγαίνει με φόρα στην Πόλη για να ολοκληρώσει ένα treble στο οποίο έμοιαζε κοντά κι άλλες χρονιές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισε στον τελικό του FA Cup με τη Γιουνάιτεντ, ενώ έχει να παίξει σε υψηλές εντάσεις από τις 17 του Μάη, όταν εκτόξευσε τη “βασίλισσα” από τον ευρωπαϊκό θρόνο. Μετέτρεψε σε τόπο εφιαλτών το Etihad στο δρόμο προς τον τελικό, 14-0 έγραψε το κοντέρ των τριών εντός έδρας νοκ άουτ. Μακριά από το Μάντσεστερ όμως δεν έβγαλε διπλό, όλα έληξαν στο 1-1.

Η Ίντερ έφτιαξε την σεζόν της μέσα από τα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League και την κλείνει επιτυχώς μετά την κατάκτηση back to back Coppa Italia και την εξασφάλιση της συμμετοχής στην επόμενη έκδοση της διοργάνωσης. Φορμαρίστηκε στο κατάλληλο σημείο και πηγαίνει με άγνοια κινδύνου στο Βόσπορο, όπου κανείς δεν θα την ψέξει αν δεν καταφέρει να σκοτώσει το θηρίο. Επιθετικά ρολάρει, οι Λαουτάρο, Λουκάκου είναι στο καλύτερο σημείο της σεζόν τους, ο Τζέκο προσφέρει ποικιλοτρόπως και τα χαφ της (Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου) απειλούν με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνοι, η Σίτι είναι το φαβορί στον τελικό, αλλά οι αποδόσεις που κυκλοφορούν μάλλον υποτιμούν τους “νερατζούρι” που έχουν τα στοιχεία να κλωνίσουν την αρμάδα του Γκουαρδιόλα. Το παιχνίδι των Ιταλών στο transition είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ψάχνουν την άμεση επίθεση και διαθέτουν την ποιότητα να απειλήσουν. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, αλλά προβλέπουμε καλό ρυθμό και σκοράρισμα εκατέρωθεν. Αξιόλογο το 1.95 στο Goal/Goal.

Στα ειδικά στοιχήματα του τελικού μας έκανε εντύπωση η τιμή (5.00) στο να δεχθεί κάρτα ο Ατσέρμπι. Ο 35χρονος δεν είναι από τα στόπερ που συχνάζουν στο τσεπάκι των διαιτητών, μόνο 5 κάρτες πήρε φέτος σε 48 συμμετοχές, μία σε 11 παιχνίδια Champions League. Η αποστολή του σήμερα όμως, ως ο κεντρικός εκ της τριάδας στην άμυνα του Ινζάγκι, είναι η πιο δύσκολη που του έλαχε όλη τη χρονιά. Πάνω του θα κινείται κυρίως ο Χάαλαντ, ο οποίος μπορεί να μην “ματώνει” τα δίχτυα τις τελευταίες εβδομάδες, όμως για να τον αντιμετωπίσει ο Ατσέρμπι θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτού, αφού στην ταχυδύναμη υστερεί. Θα χρειαστεί να προβλέπει καταστάσεις και πιθανώς να χρειαστεί τακτικό μαρκάρισμα για να μην δημιουργηθεί κίνδυνος.

Κάλμαρ – Ντέγκερφορς

Στην Σουηδία η δράσει τώρα βρίσκει ρυθμό και στην Allsvenskan πλησιάζουν στην ολοκλήρωση του 1ου γύρου.

Η Κάλμαρ κατατάσσεται 6η (5-3-3) προερχόμενη από μίνι αήττητο σερί (2-1-0) και συνάμα μέτρια εμφάνιση στην Στοκχόλμη με την προτελευταία ΑIΚ (1-1). Στο γήπεδό της έχει κερδίσει τα 3/5 φετινά παιχνίδια, με δραματική ανατροπή το τελευταίο επί της Νόρκεπινγκ (2-1).

Η Ντέγκερφορς από την άλλη είναι 13η (3-2-7) στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη με παιχνίδι περισσότερο. Η δευτεριάτικη ήττα από τη Μάλμε δεν ήταν κάτι απρόσμενο, ούτε το τελικό σκορ (5-0) με τα όσα έχει παρουσιάσει στα ταξίδια της. Τα έχασε όλα τα φετινά σκοράροντας μόλις δύο φορές, ενώ το παθητικό έγραψε 22 γκολ! 6 από τη Χάκεν, 6 από την Γκέτεμποργκ, 2 από τη Μιάλμπι, 3 από τη Χάμαρμπι!

Καλύτερη ομάδα η Κάλμαρ, σε θετικό αγωνιστικό μομέντουμ, είναι ικανή να εκμεταλλευτεί την ιλαρή ανασταλική λειτουργία της Ντέγκερφορς στα εκτός έδρας ματς. Επιλογή μας το 1 & Over 1.5 σε απόδοση 1.95.

Μπόκα – Λανούς

20η αγωνιστική στην Αργεντινή, με την Μπόκα να είναι στο -14 από την κορυφή με παιχνίδι περισσότερο, προερχόμενη από την εξασφάλιση της πρόκρισης στους “16” του Copa Libertadores. Την ίδια στιγμή η Λανούς εκπλήσσει θετικά με την εικόνα της και κόντρα στις προβλέψεις στο ξεκίνημα του έτους φιγουράρει στην 6η θέση και το +5 από την “σενέισε”.

Η Μπόκα μπορεί να προέρχεται από 8 σερί no goal & under 2.5, αλλά αφενός σε αρκετά εξ αυτών θα έπρεπε να έχει σκοράρει περισσότερο, αφετέρου δεν άξιζε τόσες “καθαρές” εστίες. Ακόμα και την Τετάρτη με την Κόλο Κόλο (1-0) κινδύνευσε σοβαρά ενώ είχε σκορ πρόκρισης.

Η Λανούς στηρίζεται στο “Φορταλέσα” για την εντυπωσιακή της πορεία, μακριά από αυτό δεν έχει βγάλει διπλό (0-4-3) από το Φλεβάρη. Δημιουργικά όμως είναι σε καλό επίπεδο, ειδικά παίζοντας στις μεταβάσεις και η λογική λέει ότι θα βρει χώρους απόψε. Σκόραρε στα 9/10 τελευταία ματς και προβλέπουμε ότι θα απειλήσει στο “Μπομπονέρα”.

Αξιόλογο το 2.20 στο Goal/Goal.

Προγνωστικά Στοιχήματος

16:00 | Κάλμαρ – Ντέγκερφορς  ➡ 1 & Over 1.5 (απόδοση 1.95)

22:00 | Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ  ➡ Goal/Goal (απόδοση 1.95)

02:00 | Μπόκα Τζούνιορς  – Λανούς  ➡ Goal/Goal (απόδοση 2.20)

“Μπόμπα”

22:00 | Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ  ➡ Ατσέρμπι κάρτα (απόδοση 5.00)

Πηγή: Bethome.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ