Πλούσιο πέρασμα από την Ρίγα

Πλούσιο πέρασμα από την Ρίγα

Πάμε να δούμε τα σημερινά μας πονταρίσματα...

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Με γκολ “μπιλιάρδου” στο 88′ χάθηκε το χθεσινό σημείο της στήλης στο Ένσχεντε για να συνεχιστεί το άσχημο σερί των τελευταίων ημερών και συνολικά η μόνιμα κόντρα ρέντα του έτους. Χάθηκε το Χ2 & Under 3.5 της Ιταλίας για -30 μονάδες στο ταμείο κι αφού το Nations League δεν μας πήγε, συνεχίζουμε με προγνωστικά στοιχήματος από τα προκριματικά του Euro 2024 και την 3η αγωνιστική των ομίλων.

Λετονία – Τουρκία

Ξεκάθαρα από νωρίς τα πράγματα στον 4ο όμιλο, Κροάτες, Ουαλοί και Τούρκοι θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις και Αρμένιου, Λετονοί θα έχουν ρόλο ρυθμιστή. Η Λετονία ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στον όμιλο, 1-0 στο Κάρντιφ, όπου δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα ούτε να δημιουργήσει. Λίγες μέρες νωρίτερα σε φιλικό στην Ιρλανδία έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει στην ήττα με 3-2.

Οι Τούρκοι απέκτησαν ήδη χάντικαπ απέναντι σε Ουαλούς και Κροάτες μετά την εντός έδρας ήττα (0-2) από τους Βαλκάνιους τον περασμένο Μάρτιο. Πιο κυνικοί, πιο αποτελεσματικοί οι Κροάτες πέρασαν νικηφόρα από την Προύσα, με το σύνολο του Κουντζ να παρουσιάζει εκ νέου ανασταλτικές αρρυθμίες.

Ποιοτικά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση των δύο ομάδων, οι Τούρκοι διαθέτους παρασάγγας καλύτερο ρόστερ και μία μεσαία γραμμή με Κοκτσιού, Τσαλχάνολγου, μεταξύ άλλων, που μπορεί να κυριαρχήσει. Στην επίθεση οι επιλογές λιγόστευσαν με τους τραυματισμούς των Ουνάλ, Τοσούν, αλλά υπάρχουν λύσεις και μπόλικη δημιουργία από τους εξτρέμ (Ουντέρ, Ακτούρκογλου). Λογικός ο μεγάλος φαβοριτισμός στο διπλό, αξίζει να το συνδυάσουμε με Over 2.5 για να πάει στο 2.15, καθώς μπορούν να συμβάλουν κι οι γηπεδούχοι στο σκοράρισμα.

Βόρεια Μακεδονία – Ουκρανία

Ακόμη πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στον 3ο όμιλο, όπου βρίσκονται οι δύο φιναλίστ του τελευταίου Euro. Μοιάζει ιδιαιτέρως απίθανο να χωθεί κάποια εκ των δύο ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία. Οι γηπεδούχοι έκαναν πρεμιέρα με νίκη, αλλά ακόμη κι απέναντι στη Μάλτα (2-1) έδειξαν ότι αμυντικά χωλαίνουν. Στο δημιουργικό κομμάτι είναι οι “αστέρες” του ρόστερ (Ελμάς, Μπάρντι, Νεστορόφσκι) και μπορούν να βάλουν προβλήματα στους Ουκρανούς που προέρχονται από το χορταστικό φιλικό της Δευτέρας απέναντι στους Γερμανούς (3-3). Λογικό φαβορί οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν εμπνέουν ότι μπορούν να κρατήσουν το μηδέν στα Σκόπια. Αξιόλογο το Goal/Goal σε απόδοση 2.07.

Φινλανδία – Σλοβενία

Στον 8ο όμιλο υπάρχει το μεγάλο φαβορί (Δανία) κι η 2η θέση είναι ανοιχτή με επικρατέστερα τα δύο έθνη που αναμετρώνται σήμερα στο Ελσίνκι. Η Φινλανδία ξεκίνησε τον όμιλο με εντός προγράμματος ήττα στην Κοπεγχάγη (3-1), αλλά απάντησε με κομβικό διπλό στο Μπέλφαστ (0-1), ενώ οι Σλοβένοι έκαναν το 2/2 με ανατροπή στην Αστάνα (1-2) και “σβηστά” εντός με το Σαν Μαρίνο (2-0). Παρόμοιας δυναμικής ομάδες τους τελευταίους μήνες, αμφότερες έχουν συνοχή με μακροχρόνιους εκλέκτορες και δε φημίζονται για την επιθετικότητά τους. Δεν αναμένεται τακτικό ρίσκο, πιθανή η αλληλοεξουδετέρωση, αξίζει το ρίσκο στο “Χ” σε απόδοση 3.25.

Προγνωστικά Στοιχήματος

21:45 | Λετονία – Τουρκία  ➡ 2 & Over 2.5 (απόδοση 2.15)

21:45 | Βόρεια Μακεδονία – Ουκρανία  ➡ Goal/Goal (απόδοση 2.07)

Χινάρι

19:00 | Φινλανδία – Σλοβενία  ➡ Χ (απόδοση 3.25)

Πηγή: Βethome.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ