Προγνωστικά NBA: Εμπιστοσύνη σε Sixers και Clippers

Προγνωστικά NBA: Εμπιστοσύνη σε Sixers και Clippers

Γράφει ο «Τρίτος Lopez»...

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (02:30)

Με τον Joel Embiid να επιστρέφει και να τελειώνει το ματς με 41 πόντους και 10 ριμπάουντ, οι Sixers επικράτησαν χτες βράδυ στη Philadelphia των Rockets με 124-115. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Nick Nurse, που παραμένει στην 3η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 25-13. 15 νίκες σε 21 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που αναμένεται ασφαλώς να έχουν δυσκολότερη αποστολή απόψε κόντρα στους Πρωταθλητές Nuggets. Σταθερά εκτός μάχης οι De’Anthony Melton και Robert Covington, αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Mo Bamba.

Λύγισαν και τους Pacers στο Denver οι Nuggets, νικώντας τους με 117-109. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Mike Malone, που με συνολικό ρεκόρ 28-13 βρίσκεται στην 3η θέση της Δύσης. 11 νίκες σε 20 φετινά παιχνίδια μακριά από το Denver μετρούν ως τώρα οι Πρωταθλητές, που έχουν απόψε μπροστά τους ακόμα ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς στην έδρα των Sixers. Καθόλου απίθανο πάντως να αποφασίσουν απόψε να ξεκουράσουν παίκτες οι Nuggets, αφού ξαφνικά σήμερα δίνουν ως αμφίβολους όλους τους βασικούς τους παίκτες. Έτσι, ερωτηματικά για το ματς με τους Sixers είναι οι Nikola Jokic, Jamal Murray, Aaron Gordon, Michael Porter Jr. και Kentavious Caldwell-Pope, ενώ σταθερά εκτός μάχης παραμένει ο Julian Strawther.

Με βάση τα όσα βγαίνουν από το στρατόπεδο των Nuggets, μοιάζει πολύ πιθανό να παραταχθούν απόψε οι Πρωταθλητές με αρκετές σημαντικές απουσίες, κάτι που κάνει την πλάστιγγα να γέρνει ασφαλώς προς τη μεριά των γηπεδούχων. Άγνωστο ακόμα βέβαια το αν θα αγωνιστεί κανονικά ο Embiid για τους Sixers, αφού με δεδομένο το ότι έρχεται από τραυματισμό, δεν είναι απίθανο να αποφασίσουν οι γηπεδούχοι να τον προφυλάξουν, μιας και μιλάμε για back-to-back παιχνίδια. Όπως και να ‘χει, με τον άσο να δίνεται σε αρκετά ικανοποιητικές αποδόσεις, δεν γίνεται να απέχουμε. Επιλογή μας ο άσος των Sixers με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 207,5, σε απόδοση 1.91 στη Stoiximan. 

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ (04:00)

Πέρασαν και από το Portland οι Suns, αφού επικράτησαν των Blazers με 127-116. Δείχνει να ανεβάζει στροφές η ομάδα του Frank Vogel, έρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, επιστρέφοντας στην έδρα της, εκεί όπου πάντως είναι επιεικώς μέτρια ως τώρα φέτος, μετρώντας 11 νίκες σε 22 παιχνίδια στο Phoenix. Στο 21-18 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που κρατούν την 8η θέση στη Δύση, έχουν αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές φέτος τους Kings, μετρώντας ισάριθμες ήττες, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Bol Bol.

Έδωσαν τεράστια μάχη στο Milwaukee οι Kings και έφτασαν κοντά σε ένα πολύ μεγάλο διπλό, όμως τελικά ηττήθηκαν από τους Bucks στην παράταση με 143-142, μετά από ένα απίστευτο τρίποντο του Damian Lillard με τη λήξη του ματς. Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Mike Brown, που επισκέπτεται απόψε την έδρα μιας ακόμα ποιοτικότατης και ισχυρής ομάδας. Στο 23-16 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που παραμένουν στην 5η θέση της Δύσης, μετρώντας παράλληλα 10 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια μακριά από το Sacramento. Ερωτηματικό για την αποψινή αναμέτρηση ο Keegan Murray, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο ισχίο και δίνεται αμφίβολος.

Έχουν τον πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι, που μοιάζουν σαφώς βελτιωμένοι από τη στιγμή που ξεπέρασαν τους σημαντικούς τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν και εμφανίζονται πλέον ουσιαστικά πλήρεις. Επικίνδυνη ομάδα φυσικά οι Kings, έχουν τα φόντα να βάλουν δύσκολα στους Suns. Ξεκινά από τον άσο το ματς, ένας άσος πάντως που σε αποδόσεις του 1.45 δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Δεν θα μπλέξουμε.

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (05:00)

Δεν τα κατάφεραν στο ντέρμπι κόντρα στους Timberwolves οι Clippers, και ηττήθηκαν στη Minnesota με 109-105, σε ένα ματς που είχαν σε κακή βραδιά επιθετικά ορισμένα από τα μεγάλα τους όπλα, αφού ο Paul George τελείωσε το ματς με 5/19 σουτ και ο James Harden με 4/14. Ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Tyronn Lue, που έχει απόψε μπροστά της ακόμα ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά ματς. Στο 25-14 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στην 4η θέση της Δύσης, μετρώντας παράλληλα 16 νίκες σε 20 φετινά παιχνιδια στην έδρα τους. Ούτε και σήμερα θα είναι διαθέσιμος ο Ivica Zubac, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη γάμπα.

Πάλεψαν χτες βράδυ στο Los Angeles οι Thunder, δεν κατάφεραν όμως να περιορίσουν τη δράση των LeBron James και Anthony Davis και ηττήθηκαν από τους Lakers με 112-105. Ήττα μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες για τους φιλοξενούμενους, που έχουν και απόψε δύσκολο έργο απέναντι στην έτερη ομάδα της πόλης του Los Angeles, σε ένα ματς που εκτός των άλλων θα πρέπει να διαχειριστούν και τη δεδομένη κόπωση, έχοντας δώσει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι την αμέσως προηγούμενη μέρα. Στη 2η θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 27-12 η ομάδα του Mark Daignault, που μετρά μέχρι στιγμής 11 νίκες σε 18 φετινά παιχνίδια μακριά από την Oklahoma City. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι Thunder αναμένεται να εμφανιστούν πλήρεις, εκτός αν αποφασίσουν να προφυλάξουν απόψε κάποιον από τους βασικούς τους παίκτες.

Έχουν μεγάλη ανάγκη τη νίκη στο αποψινό ματς οι Clippers, για να πλησιάσουν τους Thunder σε απόσταση αναπνοής αλλά κυρίως για να μη χάσουν την επαφή τους με την κορυφή της Περιφέρειας, στη μάχη της τετράδας στη Δύση. Ισχυροί στην έδρα τους οι γηπεδούχοι, σίγουρα πιο κουρασμένοι οι Thunder, που έχουν ωστόσο αποδείξει πως είναι μια πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα, παρά το άκρως νεανικό τους ρόστερ. Επιλογή μας ο άσος των Clippers με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 216,5, σε απόδοση 1.93 στη Stoiximan. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ