Προγνωστικά NBA: Προβάδισμα για Bulls και Warriors

Προγνωστικά NBA: Προβάδισμα για Bulls και Warriors

Προγνωστικά NBA

Γράφει ο Τρίτος Lopez

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (01:00)

Από μια εύκολη νίκη έρχονται οι Pacers, που επικράτησαν των Nets στην Indianapolis με 121-100. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για τους γηπεδούχους, που με συνολικό ρεκόρ 38-30 βρίσκονται στην 6η θέση της Ανατολής, και παλεύουν για να εδραιωθούν στην εξάδα της Περιφέρειας. Παρουσιάζονται πάντως καπως ασταθείς ενίοτε στην έδρα τους οι Pacers, έχουν κερδίσει 21 από τα 35 φετινά παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην Indianapolis. Παραμένει λογικά εκτός μάχης ο Doug McDermott, χάνει ως γνωστόν το υπόλοιπο της σεζόν ο Bennedict Mathurin. Σε δύο φετινές αναμετρήσεις με τους Cavaliers, οι Pacers μετρούν ισάριθμες νίκες.

Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, οι Cavaliers ηττήθηκαν εύκολα από τους Rockets στο Houston με 117-103. Ακόμα μια δύσκολη αποστολή απόψε στην Indianapolis για την ομάδα του JB Bickerstaff, που μετρά μέχρι στιγμής 20 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια μακριά από το Cleveland, ενώ με συνολικό ρεκόρ 42-25 παραμένει στην 3η θέση της Ανατολής. Τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι φιλοξενούμενοι, μεγάλο πρόβλημα ο Donovan Mitchell, που δεν θα αγωνιστεί απόψε λόγω τραυματισμού στη μύτη. Σταθερά εκτός μάχης ο Evan Mobley, πιθανότατα ξανά εκτός και οι Max Strus, Dean Wade.

Έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς οι γηπεδούχοι, με βάση και τα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν οι Cavaliers. Αρκετά χαμηλα πάντως οι αποδόσεις του άσου, θα δώσουμε ένα ποντάρισμα στο Over 23,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα στο ματς, σε απόδοση 1.82 στη Stoiximan. 

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (01:30)

Άλλη μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση χτες βράδυ από τους Celtics, που δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στην Washington και επικράτησαν άνετα των Wizards με 130-104. Σταθερά στην 1η θέση της Ανατολής οι γηπεδούχοι, με συνολικό ρεκόρ 53-14, μακράν το καλύτερο σε ολόκληρη τη Λίγκα, εμφανίζοντα ως τώρα πολύ αξιόπιστοι στο γήπεδό τους, μιας και μετρούν 30 νίκες σε 33 φετινά παιχνίδια στη Βοστώνη. Αρκετά πάντως τα ερωτηματικά για την ομάδα του Joe Mazzulla, αφού δίνονται αυτή τη στιγμή αμφίβολοι για την αποψινή αναμέτρηση οι Jaylen Brown, Kristaps Porzingis, Derrick White και Sam Hauser.

Πάλεψαν χτες βράδυ κόντρα στους Heat οι Pistons, λύγισαν όμως στο φινάλε, αφού ηττήθηκαν μέσα στο Detroit με 101-104, με τρίποντο του Bam Adebayo στη λήξη του ματς. Παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά η ομάδα του Monty Williams, δείχνει ωστόσο καλό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα και προσπαθεί να εμφανίζεται ανταγωνιστική. Πάρα πολύ δύσκολη προφανώς η αποψινή αποστολή των Pistons στη Βοστώνη, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν ως τώρα μόλις 5 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια μακριά από το Detroit. Στην προτελευταία θέση της Ανατολής οι Pistons, με συνολικό ρεκόρ 12-55, έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. Αμφίβολοι για άλλο ένα ματς οι Ausar Thompson και Quentin Grimes.

Καθαρό φαβορί ασφαλώς οι γηπεδούχοι, που είναι πολύ ανώτεροι ποιοτικά των Pistons και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν απόψε ακόμα μια νίκη. Έχουν πάντως και οι Celtics προβλήματα, έτσι κι αλλιώς αδιάφορος ο άσος, που δίνεται σε ανάξιες λόγου αποδόσεις. Πάμε παρακάτω.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ (01:30)

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, οι Sixers επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας στη Philadelphia των Hornets με 109-98. Στο 37-30 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Nick Nurse, που παραμένει στην 8η θέση της Ανατολής και δίνει μάχη για να επανέλθει στην εξάδα της Περιφέρειας. 20 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, που έχουν πάντως χάσει και τα δύο φετινά ματς που έχουν δώσει κόντρα στους Heat, τόσο εκτός όσο και εντός έδρας. Μεγάλο ερωτηματικό ο Tobias Harris, δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Hornets λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, δεν κατάφερε να προπονηθεί χτες με την ομάδα και δίνεται ασφαλώς και απόψε αμφίβολος. Σταθερά εκτός μάχης ο Joel Embiid, καθώς και οι De’Anthony Melton, Robert Covington.

Aν και δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, οι Heat επικράτησαν χτες βράδυ ξανά των Pistons στο Detroit, αυτή τη φορά πολύ δύσκολα, με 104-101, χάρη σε ένα τρίποντο του Bam Adebayo με τη λήξη του ματς. Μοιάζει δυσκολότερο απόψε το έργο της ομάδας του Erik Spoelstra, που θα έχει εξάλλου να διαχειριστεί και την κόπωση. Στο 37-30 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την 7η θέση στην Ανατολή και έχουν στόχο την είσοδό τους στην εξάδα της Περιφέρειας, που δίνει απευθείας εισιτήριο για τα Playoffs. Ξανά αμφίβολος ο Jimmy Butler, αλλά και ο Nikola Jovic, παραμένουν εκτός μάχης οι Tyler Herro, Kevin Love και Josh Richardson.

Προσπαθούν αλλά δυσκολεύονται αρκετά οι Sixers, όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, από τη στιγμή που έχασαν με τραυματισμό τον Embiid. Ελαφρό προβάδισμα στον άσο, με τους Heat να δίνουν δεύτερο σερί ματς σε ισάριθμα βράδια, και να έχουν και εκείνοι ορισμένα αξιοσημείωτα προβλήματα. Κλειδί στο ματς διαθεσιμότητα των Harris και Butler για τις δύο ομάδες, μέχρι να γνωρίζουμε περισσότερα καλύτερα να μείνουμε μακριά.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ (02:00)

Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Wizards οι Bulls, και τους νίκησαν εύκολα στο Chicago με 127-98. Δεύτερη νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Billy Donovan, που έχει πάντως μέτριες επιδόσεις μέχρι στιγμής στην έδρα της, μετρώντας 17 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια στο Chicago. Στο 33-35 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που συνεχίζουν να κρατούν την 9η θέση στην Ανατολή. Αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Coby White, αλλά και ο Alex Caruso, παραμένουν εκτός μάχης οι Zach LaVine και Julian Philips, χάνει ως γνωστόν το υπόλοιπο της σεζόν ο Patrick Williams.

Δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση στους Pelicans οι Blazers, και ηττήθηκαν εύκολα στη Νέα Ορλεάνη με 126-107. Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς για τους φιλοξενούμενους, που είναι παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά, αφού παραμένουν στην προτελευταία θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 19-48, και έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. 8 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια μακριά από το Portland μετρά ως τώρα η ομάδα του Chauncey Billups, που συνεχίζει να έχει προβλήματα. Αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Jerami Grant, αλλά και ο Matisse Thybulle, σταθερά εκτός μάχης οι Malcolm Brogdon και Shaedon Sharpe.

Είναι γενικά σε καλή κατάσταση οι Bulls, που θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τους Hawks, ώστε να μπουν στο πρώτο ματς των Play-Ins με πλεονέκτημα έδρας. Προσπαθούν οι Blazers, έχουν όμως και αυτοί σημαντικά προβλήματα, ενώ δεν έχουν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Επιλογή μας ο άσος των Bulls με 4 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 200,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (03:00)

Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, και πάλι στη Utah. Προχτές, οι Jazz δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους Timberwolves, και ηττήθηκαν εντός έδρας με 100-119. Μία μόλις νίκη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Will Hardy, και αναμένεται να έχει και απόψε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους φιλοξενούμενους, από τους οποίους έχει φέτος ηττηθεί τρεις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Δίνεται αμφίβολος ο Lauri Markkanen, αναμένεται να επιστρέψει ο John Collins, για ακόμα ένα ματς εκτός μάχης ο Jordan Clarkson.

Πέρασαν εύκολα προχτές από τη Utah οι Timberwolves, και ευελπιστούν πως θα καταφέρουν απόψε να επαναλάβουν αυτή τους την επιτυχία, στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή της Δύσης. Στην 3η θέση της Δύσης αυτή τη στιγμή η ομάδα του Chris Finch, με συνολικό ρεκόρ 46-21, μετρώντας παράλληλα 23 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Minnesota. Μεγάλο ερωτηματικό ο Rudy Gobert, σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Karl-Anthony Towns, αμφίβολοι και οι Kyle Anderson, Monte Morris.

Καίγονται για τη νίκη οι Timberwolves, αφού έχουν απόψε την ευκαιρία να πιάσουν στη 2η θέση της Δύσης τους Nuggets και να κρατηθούν σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους Thunder. Ανώτεροι ποιοτικά οι φιλοξενούμενοι, έχουν ωστόσο προβλήματα, με μεγάλο ερωτηματικό την κατάσταση του Rudy Gobert. Περίπου στο 1.30 το διπλό, χωρίς να αποτελεί κάποια ευκαιρία. Προχωράμε.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ (04:00)

Σε ένα επεισοδιακό ματς, οι Warriors πήραν σπουδαίο διπλό στο Los Angeles, αφού επικράτησαν των Lakers με 128-121, εκμεταλλευόμενοι και τον τραυματισμό του Anthony Davis στο μάτι, με τον superstar των Lakers να αποχωρεί νωρίς από το παιχνίδι. Ανέβηκε έτσι στην 9η θέση της Δύσης η ομάδα του Steve Kerr, με συνολικό ρεκόρ 35-31, δεν είναι πάντως ιδιαίτερα αποτελεσματική ως τώρα φέτος στην έδρα της, μιας και μετρά 17 νίκες σε 34 ματς στο San Fransisco. Σημαντικά προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι γηπεδούχοι αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Έχοντας για άλλη μια φορά όπλο την τρομερή τους άμυνα, οι Knicks πανηγύρισαν μεγάλο διπλό στο Sacramento, όπου κράτησαν πολύ χαμηλά τους Kings και τους νίκησαν με 98-91. Τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Tom Thibodeau, και στα 5 έχει κρατήσει τους εκάστοτε αντιπάλους της κάτω από τους 100 πόντους. Παραμένουν άκρως αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι παρά τις απουσίες που τους έχουν ταλαιπωρήσει, σταθερά εκτός μάχης οι Julius Randle και Mitchell Robinson, αμφίβολος ξανά ο OG Anunoby. Στο 40-27 το συνολικό ρεκόρ των Knicks, που κρατούν την 4η θέση στην Ανατολή, μετρώντας παράλληλα 18 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Νέα Υόρκη.

Θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία οι Warriors, που αυτή τη στιγμή έχουν δύο περισσότερες ήττες από Suns και Mavericks, τους οποίους κυνηγούν στη βαθμολογία. Πληρεις στο αποψινό ματς οι γηπεδούχοι, έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στους σκληροτράχηλους Knicks, είναι όμως σε θέση να τα καταφέρουν. Επιλογή μας ο άσος των Warriors με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 194,5, σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (04:00)

Κακή εμφάνιση από τους Kings, που αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα από την άμυνα των Knicks και ηττήθηκαν μέσα στο Sacramento με 91-98. Δεύτερη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Mike Brown, που παραμένει ασταθής στην έδρα της, καθώς μετρά ως τώρα 19 νίκες σε 32 φετινά παιχνιδια στο Sacramento. Στο 38-28 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στην 6η θέση της Δύσης και δίνουν μεγάλη μάχη για μια θέση στην εξάδα της Περιφέρειας, που δίνει απευθείας εισιτήριο για τα Playoffs. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Trey Lyles και Σάσα Βεζένκοφ.

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια κόντρα στους ανώτερους Thunder οι Grizzlies, χωρίς όμως να καταφέρουν τελικά να αποφύγουν την ήττα με 112-118 μέσα στο Memphis. Έχει πάρα πολλά και σημαντικά προβλήματα όλη τη σεζόν η ομάδα του Taylor Jenkins, που είναι πια αδιάφορη βαθμολογικά, μιας και παραμένει στη 13η θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 23-45, ενώ μετρά ως τώρα 15 νίκες σε 33 φετινά παιχνίδια μακριά από το Memphis. Εκτός μάχης οι Marcus Smart, Ja Morant, Derrick Rose, Luke Kennard, Brandon Clarke, Ziaire Williams, Lamar Stevens και Yuta Watanabe, πολυ πιθανό να μην είναι ξανά διαθέσιμοι και οι Vince Williams Jr, Scotty Pippen Jr.

Από κακό αποτέλεσμα έρχονται οι Kings, που δεν έχουν ιδιαίτερα περιθώρια για εντός έδρας απώλειες σε παιχνίδια με θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, και απέναντι στους ελλιπέστατους Grizzlies έχουν ασφαλώς τον πρώτο λόγο. Αναμενόμενα χαμηλές οι αποδόσεις του άσου, προχωράμε.

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (04:30)

Δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Warriors οι Lakers, και ηττήθηκαν μέσα στο Los Angeles με 121-128. Πήγε έτσι στράφι και η μεγάλη εμφάνιση του LeBron James, που τελείωσε το ματς με 40 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Μεγάλο πλήγμα για τους γηπεδούχους η απώλεια του Anthony Davis, που τραυματίστηκε στο μάτι νωρίς στο ματς και αποχώρησε, με τη συμμετοχή του απόψε να κρίνεται αμφίβολη, την ώρα που παραμένουν εκτός μάχης οι Christian Wood, Jarred Vanderbilt, Cam Reddish και Gabe Vincent. Στη 10η θέση της Δύσης πλέον η ομάδα του Darvin Ham, με συνολικο ρεκόρ 36-32, ενώ μετρά παράλληλα 24 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στο Los Angeles.

Από σπουδαίο διπλό έρχονται οι Hawks, που αν και προέρχονταν από τρεις σερί ήττες και είχαν να αντιμετωπίσουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα, επικράτησαν χτες βράδυ μέσα στο Los Angeles των Clippers με 110-93. Κόντρα στην έτερη ομάδα της πόλης απόψε οι φιλοξενούμενοι, που παραμένουν στη 10η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 30-37, μετρώντας μέχρι στιγμής 14 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια μακριά από την Atlanta. Σταθερά εκτός μάχης οι Trae Young, Onyeka Okongwu, Saddiq Bey και Kobe Bufkin.

Αμφότερες οι ομάδες είναι κολλημένες στη 10η θέση των δύο Περιφερειών, και δεν δείχνουν σε αυτή τη φάση να έχουν τη συνέπεια που χρειάζεται ώστε να καταφέρουν να ξεκολλήσουν. Προβάδισμα οι Lakers, με δεδομένη και την κόπωση των Hawks, που έδωσαν ένα πολύ απαιτητικό ματς το αμέσως προηγούμενο βράδυ. Αρκετά πάντως τα προβλήματα και των δύο ομάδων, με τον άσο να μην έχει ιδιαίτερη αξία σε αποδόσεις του 1.25.

πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ