Χαμηλά το σκορ στο «Βικελίδης»

Χαμηλά το σκορ στο «Βικελίδης»

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Γκόμελ, σε ένα ματς που δεν αναμένονται πολλά γκολ...

Κρίσιμο ματς για τον Άρη σήμερα στο Χαριλάου! Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται την Γκόμελ για τα προκριματικά του Conference League!

*Δεύτερος προκριματικός γύρος του Κόνφερενς Λιγκ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί και πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (κεκλεισμένων των θυρών), λόγω της τιμωρίας των συλλόγων της Λευκορωσίας. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν, η UEFA το αποδέχτηκε. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*Πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων στην Ευρώπη.

*Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση μία εκ των Ζίρα ή Μακάμπι Τελ Αβίβ.

*Δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ομάδα απ’ τη Λευκορωσία ο Άρης, ενώ δεν έχει παίξει με ελληνική ομάδα και η Γκόμελ.

ΑΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΕΛΛΑΔΑ, 214)

Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη 2-0 επί του Ιωνικού την περασμένη εβδομάδα. Πριν το Αρης – Γκομελ αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του Μπούργος.

Μπαίνει ως το απόλυτο φαβορί στις μάχες με την Γκόμελ, για παραπάνω από έναν λόγους. Αρχικά, είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, με πολλαπλάσιο μπάτζετ, παίκτες εγνωσμένης αξίας και με «βαριά» συμβόλαια. Κατά δεύτερον, θα παίξει δύο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το σημερινό με τον κόσμο στο πλευρό του, το δεύτερο ως τυπικά φιλοξενούμενος, λόγω της τιμωρίας όλων των συλλόγων απ’ τη Λευκορωσία. Συνεπώς, δεν υφίσταται καμία δικαιολογία για τον Άρη, που ακόμη κι αν είναι ανέτοιμος (σίγουρα είναι), οφείλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόμελ. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια τα έχει κάνει… θάλασσα στην Ευρώπη, φέτος θέλει να παλέψει για την υπέρβαση και τη συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Έκλεισε τον κύκλο των φιλικών με δύο σερί νίκες στο Χαριλάου κόντρα σε Ολυμπιακό (2-1) και Ιωνικό (2-0), δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσίασε, άλλωστε σε αμφότερα τα ματς έβαλε νέα πρόσωπα στο ρόστερ, τους παίκτες που αποκτήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι δουλειά σε εξέλιξη, ο Μπούργος καλείται να προσθέσει μέσω επίσημων αγώνων αρκετά νέα πρόσωπα, ένα εκ των οποίων ο «λαμπερός» Ζερβίνιο, που αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ίσως πάρει χρόνο κόντρα στους Λευκορώσους.

Σήμερα, πάντως, ο Αργεντινός προπονητής θα στηριχθεί κυρίως στις «παλιοσειρές», μιας και τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα λογικά δε θα είναι πάνω από τέσσερα, ίσως και λιγότερα. Υποχρεωτικά θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης ο φανερά ανέτοιμος Γκρέι, ο Άρης βρίσκεται σε αναζήτηση ακόμη ενός επιθετικού, ενώ όλα δείχνουν ότι θα κάνει δικό του τον καλό χαφ της Χιχόν, Μανού Γκαρθία. Σχεδόν γεμάτο αναμένεται σήμερα το γήπεδο. Έμεινε εκτός αποστολής ο δεξιός μπακ Εμπακατά.

ΑΡΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 4/6 Over 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Έρχεται από 4/7 NG ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

ΓΚΟΜΕΛ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, -)

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 0-3 κόντρα στη Μινσκ την Παρασκευή. Στο 9’, το 75’ και το 85’ τα γκολ.

Άσημη, αδύναμη, «άβγαλτη» στην Ευρώπη, χωρίς έδρα. Όλα αυτά καθιστούν την Γκόμελ μια ιδανική αντίπαλο για τον Άρη, με το μοναδικό πλεονέκτημα της το γεγονός ότι είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό, μιας και το πρωτάθλημα Λευκορωσίας είναι σε εξέλιξη. Επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια, μετρά μόνο μία συμμετοχή σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, έχει παίξει πέντε φορές σε προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ, συμμετέχει πρώτη φορά στο Κόνφερενς Λιγκ.

Πέρυσι ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και διεκδίκησε μέχρι τέλους την έξοδο στην Ευρώπη, τελικά εξασφάλισε τη διεθνή συμμετοχή χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Έχει δώσει ήδη 15 ματς στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας, μετρά ρεκόρ 6-4-5, είναι έβδομη, έχει πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση της. Η πλειονότητα του ρόστερ (πάνω από το 80%) είναι γηγενείς παίκτες, ενώ έχει μόλις πέντε ξένους εκ των οποίων ξεχωρίζει ο Αφρικανός στόπερ, Γιαν Εμανουέλ Αφί. Έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 10 ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις (5-4-1), την υπέστη την περασμένη εβδομάδα απ’ τη Μινσκ.

Βρίσκεται απ’ τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να συνηθίσει το κλίμα και τη θερμοκρασία της πόλης, σε δηλώσεις τους οι άνθρωποι της Γκόμελ αποδέχτηκαν το χαρακτήρα του αουτσάιντερ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Μάκας (επιθετικός, 6 γκολ).

ΓΚΟΜΕΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 5/9 Over 2.5 σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από τέσσερα σερί ΝG σ’ όλες τις διοργανώσεις.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ: Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα, παρότι ανέτοιμος και ελλιπής (έχει κενά το ρόστερ) οφείλει να ξεπεράσει χωρίς περιπέτειες το εμπόδιο μιας καταφανώς υποδεέστερης ομάδας. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς επιθετικά «ψάχνονται», ίσως αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα κόντρα σε μια ομάδα που έχει ρυθμό, θα τρέξει πολύ και σίγουρα θα παίξει παθητικά. Δεν περιμένουμε να πάει ψηλά το σκορ, επιλέγουμε Under 2.5 σε απόδοση 2.10.

Πηγή: betarades.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ