Προγνωστικά για το Πιούνικ – Μακάμπι τελ Αβίβ

Προγνωστικά για το Πιούνικ – Μακάμπι τελ Αβίβ

Δείτε τις προβλέψεις για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League μεταξύ Πιούνικ και Μακάμπι τελ Αβίβ.

Πρώτα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

Η ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σάρπσμποργκ – Ριέκα.

ΠΙΟΥΝΙΚ (Αρμενία, 326)

Τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στον 3ο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κατάφερε να εξασφαλίσει η Πιούνικ, που ελπίζει πως το φετινό της ταξίδι της στην Ευρώπη θα είναι μακρύ. Η ομάδα από την Αρμενία που μετρά 26χρόνια ζωής, συμμετέχει ανελλιπώς από τη σεζόν 2002-03 σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ποτέ δεν είχε καταφέρει ωστόσο να ξεπεράσει τον 2ο γύρο.

Εντός συνόρων έχει καταφέρει να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις, είναι χαρακτηριστικό πως έχει κατακτήσει 14 πρωταθλήματα, οκτώ Κύπελλα και εννέα Σούπερ Καπ. Πέρσι ωστόσο η χρονιά δεν πήγε όπως θα ήθελε, αφού τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, επωφελήθηκε ωστόσο από την αποβολή της Σιράκ (λόγω εμπλοκής της σε στημένα παιχνίδια) και πήρε έτσι αυτή το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ξεκίνησε φέτος το ευρωπαϊκό της ταξίδι κόντρα στη Βαρντάρ και με δυο νίκες (1-0, 0-2), πήρε το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο, όπου βρήκε απέναντι της την Τομπόλ. Ηττήθηκε με 2-1 στο πρώτο ματς του Καζακστάν, κατάφερε όμως στη ρεβάνς να πάρει τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στον 3ο γύρο.

Το Σάββατο (04/08) το πρωτάθλημα Αρμενίας βγήκε στη σέντρα, η αναμέτρηση ωστόσο κόντρα στην Γκαντζασάρ αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δυο ομάδων. Όσο για σήμερα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Αβετισιάν, που είναι η μοναδική απουσία για τον τεχνικό Ταλαλάεφ.

Προηγούμενο ματς: Με 1-0 επικράτησε της Τομπόλ η Πιούνικ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: under 2.5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

 

ΜΑΚΑΜΠΙ (Ισραήλ, 65)

Με “όπλο” την εμπειρία, αλλά και τη “δίψα” για διάκριση, η Μακάμπι ευελπιστεί πως θα φύγει από το Γερεβάν με το αποτέλεσμα που θα τη βάλει σε ρόλο οδηγού στην υπόθεση της πρόκρισης. Η ομάδα από το Ισραήλ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ από τον 1ο προκριματικό γύρο, απέκλεισε αρχικά τη Φερεντσβάρος (1-1, 1-0), ενώ στη συνέχεια άφησε εκτός τη Ραντνίτσκι (1-0, 2-2). Ένας σύλλογος με αμέτρητες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μεγαλύτερες επιτυχίες του η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τις σεζόν 2004-05, 2015-16.

Εντός συνόρων τώρα η Μακάμπι βλέπει τα τελευταία χρόνια την… πλάτη της Χάποελ Μπερ Σεβά, πέρσι έμεινε για τρίτη σερί σεζόν εκτός διεκδίκησης του τίτλου και ευελπιστεί φέτος πως θα επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Στον πάγκο της Μακάμπι βρίσκεται από τον Μάιο ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, με τη θητεία του να έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού ήδη μετρά δυο προκρίσεις. Όσο για σήμερα ο Σέρβος προπονητής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεση του. “Θα αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα, που έχει στον πάγκο της έναν εξαιρετικό προπονητή. Εμείς ταξιδέψαμε στην Αρμενία για τη νίκη. Ελπίζω πως οι παίκτες μου θα είναι σοβαροί από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό”, ανέφερε ο Ίβιτς.

Το πρωτάθλημα στο Ισραήλ ξεκινά στις 25 Αυγούστου, με τη Μακάμπι να υποδέχεται στην πρεμιέρα τη Μακάμπι Χάιφα.

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Ραντνίτσκι και Μακάμπι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: under 2.5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

Πηγή:betarades.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ