Αυγή: «Νέα προσφυγή 56 πολιτών στιο ΣτΕ, κατά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ»

Αυγή: «Νέα προσφυγή 56 πολιτών στιο ΣτΕ, κατά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ»

Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή φιλοξενούνται και δηλώσεις και του νομικού εκπροσώπου των 56 πολιτών, Κώστα Παπαδάκη

Την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ζητούν 56 πολίτες καταθέτοντας προσφυγή στο ΣτΕ, αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αυγή». Η εφημερίδα φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις από τον συνήγορο των 56 πολιτών, Κώστα Παπαδάκη.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει.

«Την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφειας ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας πενήντα έξι πολίτες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες, διαρκείς και ανεπίστρεπτες κοινωνικές επιπτώσεις.

Οι προσφεύγοντες επικαλούνται το γεγονός ότι εκδόθηκε οικοδομική άδεια σε ακίνητο εκτός συναλλαγής, με συγκύριο του έργου μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία (τη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» – Κατασκευαστική Α.Ε.), γεγονός που συνεπάγεται εκτροπή από τον αρχικό σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΑΕΚ και παραβίαση του δημόσιου συμφέροντος.

Στους λόγους της αίτησης ακύρωσης περιλαμβάνονται επίσης: η επιδείνωση των οικιστικών όρων διαβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η παράκαμψη της διαδικασίας εκπόνησης Στρατηγικής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και η παραβίαση των καταστατικών σκοπών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με τη στέρηση των αθλητικών δραστηριοτήτων από όλα τα τμήματά της, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα γήπεδο αποκλειστικά για επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Την αίτηση υπογράφουν κάτοικοι γειτονικών περιοχών και πολίτες απ’ όλη την Αττική -ανάμεσά τους επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, πολίτες με μακρά ενασχόληση με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων, εκλεγμένοι σε διοικήσεις συνδικαλιστικών οργάνων και επιστημονικών σωματείων (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΤΑ, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κτλ.), αιρετοί στο χώρο της αυτοδιοίκησης (μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και δημοτικών συμβουλίων).

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον συνήγορο των 56, Κώστα Παπαδάκη, «η πρωτοβουλία της κατάθεσης της προσφυγής φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη ψηφίδα στον πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας και ολόκληρης της Αττικής, για την οριστική αποτροπή ενός δρομολογημένου περιβαλλοντικού εγκλήματος. Ενός αγώνα που δίνεται στο όνομα της υπεράσπισης της πόλης, του άλσους και της ζωής των πολιτών και δεν πτοείται από την τρομοκρατία μιας δράκας τραμπούκων».

Πηγή: Avgi.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ