Βαριά άρρωστη η εξυγίανση

Βαριά άρρωστη η εξυγίανση

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ που με τόσο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο και μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης, ωστόσο αποδεικνύεται ότι όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Η χιλιοτραγουδισμένη εξυγίανση αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ιδιαίτερα άρρωστη. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ που αθωώθηκε λίγο πριν τις εκλογές από την επιτροπή δεοντολογίας της ομοσπονδίας για το αδίκημα της πλαστογραφίας, φαίνεται ότι είναι περιτριγυρισμένος από παράγοντες που δεν έχουν την ίδια τύχη.

Ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης με το υπ’ αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008. Το γεγονός, σύμφωνα με το βούλευμα, είχε ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να ζημιωθεί έως 41.000 ευρώ.

Ο «Ντένης» όπως είναι γνωστός στην πόλη των Γρεβενών, είναι σύμβουλος της ΕΠΟ – και μάλιστα της νέας ΕΠΟ, αυτής που κέρδισε με τη σημαία της εξυγίανσης, έχοντας τελικά, από ό,τι αποδεικνύεται, στο συμβούλιό της υπόδικους. Παρά την υπόδειξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να πράξει τα δέοντα, ακόμη δεν έχει προκύψει «παύση» του Κουπτσίδη.

Το εκπληκτικό είναι ότι σύμφωνα με το ίδιο παραπεμπτικό βούλευμα «για τον κ. Κουπτσίδη αποφασίστηκε να παραμείνουν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», που σημαίνει πως ο άνθρωπος τους κουβαλούσε πριν από την εκλογή του στην ΕΠΟ, όπου κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Γραμμένου.

Λίγες μέρες πριν γίνει γνωστή η παραπομπή του Κουπτσίδη, καταδικάστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με διετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο ένας άλλος πρόεδρος ΕΠΣ, υποστηρικτής κι αυτός της εξυγίανσης: ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Γιαρένης, που είναι και μέλος της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ!

Πέρυσι ο ίδιος και τα μέσα που στήριξαν με μανία την εκλογική νίκη του στην ΕΠΣΑΝΑ πανηγύρισαν με ποιητικούς τίτλους του τύπου «Μια μούτζα ΝΑ από την ΕΠΣΑΝΑ», αναφέροντας μάλιστα ότι ο Γιαρένης κέρδισε τις εκλογές με τη στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος στις πανηγυρικές δηλώσεις του υποστήριζε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει μια επανεκκίνηση» και συμπλήρωνε με νόημα: «Τα πάντα θα είναι φανερά και δεν είμαι από αυτούς, που όταν έρθει η ώρα θα κρυφτώ στην τουαλέτα».

Ο Γιαρένης άσκησε έφεση πριν από σχεδόν δυο μήνες και μακάρι να κερδίσει, γιατί το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη από παράγοντες, που παρεμβαίνουν σε διαιτητές, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει καλύτερο.

Βέβαια στο ίδιο διάστημα που το ποδόσφαιρο τον περιμένει για να γίνει… καλύτερο, ο ίδιος μάλλον παραμένει κρυμμένος μιας και η ΕΠΟ της εξυγίανσης και των… νέων προσώπων, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει την απόφαση της έφεσης προκαλώντας σειρά ερωτημάτων για την (επιλεκτική;) βραδύτητά της.

Η μεγάλη απορία βέβαια, είναι άλλη: είναι δυνατόν μια νέα διοίκηση να μαζεύει στις τάξεις της υπόδικους και παράγοντες που έχουν κλήσεις έστω στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Πώς γίνεται άνθρωπος με περιοριστικούς όρους εκλέγεται σε ΔΣ ομοσπονδίας που ευαγγελίζεται την εξυγίανση; Κι όλα αυτά χωρίς να κουνιέται φύλλο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ