Κορωνοϊός : 12,54 εκατ. κρούσματα και πάνω από 559.000 θάνατοι παγκοσμίως

Κορωνοϊός : 12,54 εκατ. κρούσματα και πάνω από 559.000 θάνατοι παγκοσμίως

Τα περιστατικά μόλυνσης αναφέρονται σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από την καταγραφή των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Συνεχίζει να απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη ο κοροναϊός καθώς τα κρούσματα μόλυνσης ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια.

Πολλές χώρες βιώνουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων μόλυνσης, γεγονός που εξωθεί τις αρχές να επαναφέρουν εν μέρει τα μέτρα σε ισχύ. Αυτό, προειδοποιούν ειδικοί, μπορεί να επαναλαμβάνεται τους προσεχείς μήνες αλλά και το 2021.

Σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση του Reuters περισσότεροι από 12,54 εκατ. άνθρωποι αναφέρονται να έχουν νοσήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι θάνατοι καταγράφονται στους 559.058.

Τα  περιστατικά μόλυνσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αναφέρονται σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από την καταγραφή των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Την ίδια στιγμή, τεράστια ανησυχία επικρατεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσον αφορά την επιτάχυνση που σημειώνει η πανδημία του κοροναϊού σε πολλές χώρες, αφού τα κρούσματα και οι θάνατοι σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Οργανισμού.

Τρομακτικό ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Στο χάος βυθίζονται οι ΗΠΑ με τα κρούσματα του κοροναϊου να σπάνε καθημερινά το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 69.000 κρούσματα. Ειδικοί φοβούνται ότι η καμπύλη των θανάτων θα ακολουθήσει σύντομα την ίδια τροχιά με αυτή των μολύνσεων.

Οκτώ πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση-ρεκόρ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χθες.

Σαρώνει και τα Βαλκάνια ο κοροναϊός

α βαλκάνια σαρώνονται από τον κορωνοϊό, με το φόβο, ότι οι χώρες της περιοχής βιώνουν ένα δεύτερο κύμα, να εντείνεται.

Για πέμπτη μέρα σημειώθηκαν επεισόδια στο Βελιγράδι, με τους διαδηλωτές να επιχειρούν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού έχουν ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων, με τους πολίτες να κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ζητώντας την παραίτησή του.

Ο ίδιος, με τη σειρά του, έχει ανάγει το θέμα σε πολιτικό κατηγορώντας για τα εκτεταμένα επεισόδια τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η Σερβία αντιμετωπίζει έξαρση του ιού τις τελευταίες μέρες ενώ στις 10 Ιουλίου κατέγραψε ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων καθώς επιβεβαιώθηκαν 386 κρούσματα και 18 θάνατοι σε ένα μόλις 24ωρο.

Μπροστά σε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων βρίσκεται και η Ρουμανία όπου σε ένα μόλις 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 592 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι.

Τέλος, στην Βουλγαρία, μέσα σε ένα 24ωρο παρουσιάστηκαν 330 νέα κρούσματα και πέντε νεκροί.

Ως εκ τούτου, οι αρχές αποφάσισαν να λάβουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ