Σύνοδος Κορυφής : Με αποχώρηση απειλεί ο Μακρόν – Ζητά άμεση συμφωνία

Σύνοδος Κορυφής : Με αποχώρηση απειλεί ο Μακρόν – Ζητά άμεση συμφωνία

Να είναι έτοιμο το αεροπλάνο του για αναχώρηση ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής συνεχίζεται με το χάσμα μεταξύ των «φειδωλών» του Βορρά και του Νότου να παραμένει αγεφύρωτο.

Με απειλές αποχώρησης και συγκρούσεις συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το θρίλερ στις Βρυξέλλες. Μετά από μαραθώνιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ οι ηγέτες της Ευρώπης κάθισαν στο τραπέζι για δείπνο, με τις πληροφορίες να θέλουν το κλίμα να είναι λίγο καλύτερο, αλλά τα αγκάθια να παραμένουν.

Με τους «φειδωλούς» του Βορρά να πιέζουν, μεταξύ άλλων, για μεγαλύτερες περικοπές στο προτεινόμενο Ταμείο Ανάκαμψης και επιχορηγήσεις συνοδεία μίνι μνημονίων Μακρόν και Κόντε ανεβάζουν τους τόνους και απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό το ναυάγιο για την ενότητα της Ευρώπης, το κύρος της στα μάτια των πολιτών της, αλλά και την ψυχολογία των αγορών που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Με αποχώρηση απειλεί ο Μακρόν
Να είναι έτοιμο το αεροπλάνο του για αναχώρηση ζήτησε ο Εμανουέλ Μακρόν, παίζοντας το τελευταίο χαρτί και ανεβάζοντας το βαθμό πίεσης για συμφωνία ή έστω πρόοδο στις συνομιλίες.

Όπως αναφέρει το Politico, μετά από μια μη εποικοδομητική συνάντηση με τους λεγόμενους σκληρούς Αυστρία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία, ο γάλλος πρόεδρος ζήτησε από το πρωτόκολλο να προετοιμάσει το αεροπλάνο του για αναχώρηση στις 12 τη νύχτα, ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με διπλωματικό αξιωματούχο.

Το politico ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως ένα τρόπο του Μακρόν να επιτευχθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ