ΗΠΑ : Ο Τραμπ απαγορεύει το TikTok

ΗΠΑ : Ο Τραμπ απαγορεύει το TikTok

Η συγκεκριμένη απόφαση του Τραμπ σχετίζεται με τις υποψίες της Ουάσιγκτον ότι το TikTok χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Την απόφασή του να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ ανακοίνωσε, το βράδυ της Παρασκευής ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Τραμπ σχετίζεται με τις υποψίες της Ουάσιγκτον ότι το TikTok χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει σχεδόν 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε νομοσχέδιο που επεκτείνει τον έλεγχο των αρχών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, έναν νόμο που προκαλεί ανησυχία στους υπέρμαχους της ελευθερίας της έκφρασης.

Βάσει το νομοσχεδίου οι βασικοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, θα πρέπει να έχουν εκπρόσωπο στην Τουρκία και να υπακούν στις αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων για την απομάκρυνση περιεχομένου υπό την απειλή αυστηρών κυρώσεων.

Στις αρχές Ιουλίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει να «μπουν σε τάξη» οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωση, αφού η κόρη του και ο γαμπρός του έγιναν στόχος προσβλητικών σχολίων στο Twitter.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ