ΜΜΜ : Νέο και πιο πυκνό πρόγραμμα από σήμερα

ΜΜΜ : Νέο και πιο πυκνό πρόγραμμα από σήμερα

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.

Αυξάνονται τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από σήμερα, Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.

Η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται πως στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, κατά τις ώρες αιχμής, οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ΗΣΠΑ) στα 7 λεπτά..

Επίσης, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων.

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του ΟΑΣΑ που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.

Τα μέτρα σε ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού

Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι τα εξής:

  • Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από σήμερα Σάββατο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ