Διάγγελμα Μητσοτάκη την Τετάρτη το πρωί για τον κορωνοϊό

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Τετάρτη το πρωί για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί αύριο, Τετάρτη, το πρωί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί αύριο, Τετάρτη, μετά τις 9:30 το πρωί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τον κοροναϊό.

Συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων

Η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση που κινητοποιεί τους πάντες προκειμένου να ανακόψει το νέο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τρίτη, επιστρέφουν για έκτακτη ενημέρωση το γνωστό και αποτελεσματικό δίδυμο Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, και αύριο θα ακολουθήσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού, σκηνικό που θυμίζει τους μήνες της πρώτης έξαρσης της πανδημίας και του lockdown, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Σε αναμονή για επιβολή νέων μέτρων

Πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η θέσπιση και νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού τις επόμενες εβδομάδες και αν συνεχιστεί η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Προς το παρόν οι αρχές δίνουν βαρύτητα στην αποτελεσματική εφαρμογή των ήδη ισχυόντων μέτρων, ωστόσο αν στο προσεχές διάστημα δεν αναστραφεί η αρνητική κατάσταση και συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει νέα σκληρότερα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπήρξε σαφής δηλώνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσον θα τηρηθούν πιστά και άρα θα αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, την απαγόρευση θέσεων ορθίων σε μπαρ κλπ.

Εάν η απόδοση των μέτρων δεν είναι η αναμενόμενη, θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, τοπικά lockdown, περιορισμός των ωρών λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επαναφοράς και του SMS στο 13033 προκειμένου να κυκλοφορεί κάποιος έξω, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ