Προειδοποίηση : Δεν αποκλείεται η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους – Το παράδειγμα της Γαλλίας

Προειδοποίηση : Δεν αποκλείεται η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους – Το παράδειγμα της Γαλλίας

«Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Για παράδειγμα, σε εκδηλώσεις όπου συναντιόμαστε με ανθρώπους εκτός του οικογενειακού μας κύκλου», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δεν είναι απίθανο να επιβληθεί η χρήση μάσκας και σε ορισμένους ανοιχτούς χώρους, με βάση όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Επιβεβλημένη η χρήση μάσκας

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο ΠΟΥ έκανε τη Δευτέρα ισχυρές συστάσεις οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τη μάσκα «όχι μέσο αποξένωσης, αλλά μέσο αλληλεγγύης μεταξύ των λαών».

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, ο καθηγητής τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη, ιδιαίτερα με τις υψηλές θερμοκρασίες, όμως η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως η χρήση της είναι επιβεβλημένη, ιδίως σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων.

«Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Για παράδειγμα, σε εκδηλώσεις όπου συναντιόμαστε με ανθρώπους εκτός του οικογενειακού μας κύκλου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας.

Το παράδειγμα της Γαλλίας

Ίσως και για να προϊδεάσει για μια μελλοντική κατάσταση και καθ’ ημάς, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Γαλλίας.

Σήμερα, σε 69 πόλεις της Βόρειας Γαλλίας, όπου υπάρχουν εκατοντάδες επιδημίες, έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι, όπως πάρκα και πλατείες.

Ανάμεσα στις πόλεις αυτές είναι και η Τουλούζη, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Νίκαια τηλεβόες έχουν εγκατασταθεί για να μεταδίδουν ανακοινώσεις ώστε να αποτρέπεται ο συνωστισμός και να υπενθυμίζεται η υποχρέωση της χρήσης μάσκας.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η δήμαρχος του Παρισιού εξετάσει να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους, όπως οι εμπορικοί δρόμοι, οι όχθες του ποταμού Σηκουάνα, πάρκα και κήποι, ανοικτές αγορές τροφίμων, και όλες οι περιοχές όπου οι τουρίστες ή οι Παριζιάνοι πρέπει να στέκονται σε ουρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ